Ρεπορτάζ

«Προσδοκούμε να μπούμε σε ρυθμούς κανονικότητας από τον Απρίλιο και μετά»

«Η ελληνική οικονομία αντέχει. Προσδοκούμε να μπούμε σε ρυθμούς κανονικότητας από τον Απρίλιο κι έπειτα ενώ αναμένουμε αφίξεις 70-80% σε σχέση με το 2019».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς, στο περιθώριο της χτεσινής, ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, με την διοίκησή του.
«Το ΕΚΡ είναι ένας σημαντικός θεσμός αφού είναι άνθρωποι που μάχονται και παλεύουν στην πρώτη γραμμή καθημερινά. Μας ενημερώνουν για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους της Ρόδου (και των άλλων νησιών). Είχαμε μία πολύωρη συζήτηση όπου με ενημέρωσαν για την πορεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έριξε το βάρος στους εργαζόμενους –ένα μήνυμα που πήγε σε όλο το φάσμα της αγοράς. Η μεταξύ μας σχέση είναι άριστη και προσπαθούμε να προωθούμε λύσεις μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Παππάς.

«ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ –
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ»
Όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Ν.Δ. αυτή την περίοδο όλες οι προσπάθειες στρέφονται στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού: «Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε και τρίτο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα, ανοίγουμε σιγά σιγά και με πολλή προσοχή την αγορά διότι πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις, να βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι και να μπει ξανά το ‘νερό στ’ αυλάκι’. Πάνω σ’ αυτό θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δίμηνο και να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. Δεν πρέπει να ξεχαστούμε και να χαλαρώσουμε. Να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας και να ακολουθούμε τους κανόνες για να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους».

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
Αναφερόμενος στο εγχείρημα που έγινε το 2020 με το άνοιγμα του Τουρισμού παρά την πανδημία στα νησιά της περιοχής μας, ο κ. Παππάς ευχαρίστησε όλους τους φορείς, παράγοντες, τοπικές αρχές αλλά κυρίως τους εργαζόμενους για την άψογη και επαγγελματική στάση που επέδειξαν: «Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Να ανοίξει η σεζόν και να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αλλά και να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε ασφαλείς, υπεύθυνοι και σοβαροί. Οι ευρωπαίοι επέλεξαν τα νησιά μας και αν δεν ήταν τα μέτρα που εφάρμοζαν οι άλλες χώρες, θα είχαμε τουρισμό μέχρι και το Νοέμβριο. Ο πρωθυπουργός, έστειλε ένα μήνυμα ότι ‘θέλει να κάνει όλα τα μικρά νησιά…. Covid-Free! Στις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη είναι να εκδοθεί ειδικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να μπορούν να διακινούνται οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Εκτιμούμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στην πράξη –ειδικά μετά τον Μάρτιο που θα έχουμε περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε, μετά τον Μάιο θα ανοίξει η τουριστική σεζόν και αναμένουμε αφίξεις 70-80% σε σχέση με το 2019 (και όχι του 2020 επειδή δεν υπάρχει σύγκριση με αυτή την σεζόν). Είναι μια εκτίμηση αισιόδοξη και παλεύουμε για να το επιτύχουμε. Είμαστε ακόμη ‘παγωμένοι’ αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι η Ελλάδα και τα νησιά μας, θα είναι στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών. Θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ρυθμούς ανάκαμψης, να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».
Σε ερώτηση σχετικά με τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα εάν μέσα στους επόμενους μήνες καταφέρουν τόσο οι ευρωπαίοι όσο και οι δυνητικοί επισκέπτες μας από άλλες χώρες, να έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλα ποσοστά ώστε να μπορέσουν να ταξιδεύουν πιο άνετα, ο κ. Παππάς δήλωσε:
«Από τον Μάρτιο κι έπειτα που θα έχουμε στην διάθεσή μας, πολύ περισσότερες δόσεις εμβολίων θα θέσουμε σε προτεραιότητα τους τουριστικούς προορισμούς ώστε να ανέβουν τα ποσοστά των εμβολιασθέντων. Όσον αφορά στους επισκέπτες μας από χώρες που θα έχουν κάνει εμβόλια, όπως το ρωσικό ή το κινεζικό, δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα εφόσον θεωρούνται εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο αντέχει η ελληνική οικονομία μετά τα λοκντάουν, ο βουλευτής της Ν.Δ. υπογράμμισε τα εξής: «Η ελληνική οικονομία απέδειξε ότι αντέχει. Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους μέχρι να τελειώσει το πρόβλημα και θα έλεγα ότι η Ελλάδα, είναι μία από τις πρώτες χώρες που στο Ταμείο Ανάκαμψης, κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο και θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε χρηματοδοτικά προγράμματα ύψους 3,5 δις ευρώ από το επόμενο δίμηνο. Αν προχωρήσουν αυτά, θα ξεκινήσουμε να δημιουργούμε ρυθμούς ανάπτυξης. Πάντως, είμαστε αισιόδοξοι αφού η Ελλάδα προχωράει με αργά και σταθερά βήματα κι ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε το τρίτο κύμα πανδημίας».

ΤΟ ΕΚΡ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.ΕΓΓΛΕΖΟΣ
Από την πλευρά του, τοποθετούμενος ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση αφού τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα των εργαζομένων: «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Έγινε ανάλυση των προβλημάτων από όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, τα συνδικάτα κ.λπ. ζητώντας παρεμβάσεις και λύσεις. Εμείς ζητήσαμε να καταφέρουν όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων να λάβουν όλα τα μέτρα στήριξης που έχει δώσει η κυβέρνηση. Ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στην Ρόδο έχει εξασφαλίσει τα ποσοστά ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μέχρι να ανοίξει η νέα τουριστική σεζόν. Σίγουρα οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες αλλά έχουν γίνει αρκετά. Η κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτοφανές που δεν το έχουμε βιώσει ξανά. Γι αυτό χρειάζεται συνεργασία και προσπάθεια από κοινού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου