Ανοιξε ξανά η συζήτηση για την νομιμοποίηση της κάνναβης, με αφορμή την 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα, όπου είδαμε τους γνωστούς υπέρμαχους να περνούν από εκεί (Παπανδρέου, Τσιρώνης),  αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη να δηλώνει «Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας» τονίζοντας μάλιστα ότι  «αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από αλκοόλ», την στιγμή που τα επιστημονικά άρθρα μιλούν για οργανικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Ανοίγοντας αυτό το θέμα, είναι συχνά ο πιο σίγουρος δρόμος για να οδηγηθεί κανείς σε μια ατελείωτη συζήτηση. Τα επιχειρήματα για το εάν θα πρέπει ή όχι να προχωρήσει η Πολιτεία σε μια τέτοια ενέργεια, πέφτουν βροχή. Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να είμαι κάθετα αρνητική.  Σε μία χώρα που  η παιδεία πάσχει και ο λαός χάνεται, τα νέα παιδιά είναι άνεργα, κάποιοι  θυμήθηκαν  να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της νομιμοποίησης για ιατρικούς λόγους αλλά και ανάπτυξης λέει, γιατί η καλλιέργειά της θα δώσει έσοδα.

Μιλάς για οικονομικά κίνητρα αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου η οποία αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρό πρόβλημα ερημοποίησης. Καλά σοβαρολογείς πονηρέ πολιτευτή μου; Αυτό βρήκες για να αναζωογονηθεί η ελληνική ύπαιθρος;  Μετά μην ξεχάσεις να αναζωογονήσεις και τον τουρισμό με coffee shops. Τέτοια έσοδα δεν τα θέλω.  Σε θεωρώ πανούργο. Βάζεις το χρήμα πάνω από τα όνειρα για μία καθαρή και αληθινή κοινωνία. Πώς τολμάς να μιλάς για αποποινικοποίηση ναρκωτικών, ενώ ακόμα δεν έχεις καταφέρει να φτιάξεις παιδεία; Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι να κάνεις με την ανεργία; Από τη στιγμή που δεν  υπάρχεις πουθενά σε ότι λέγεται πρόληψη και θωράκιση παιδιών και  οικογενειών για τη μάστιγα των ναρκωτικών; Μήπως αυτό συμφέρει για να μας αποσυντονίσεις από τα σημαντικά; Μία απλή ερώτηση κάνω, μην  σε τρομάζει.

Για ποια κλωστική και ινδική μου μιλάς; Κάνε μία βόλτα και δες τα παιδιά που ελεύθερα πίνουν το τσιγαράκι τους σε αθώα παγκάκια της γειτονιάς με αστυνομικούς δίπλα να κοιτάζουν. Με τον νόμο σου θα ψάχνουν την διαφορά της κλωστικής και της ινδικής; Τους νόμους που δεν έχεις καταφέρει να εφαρμόσεις, θέλεις απλώς να καταρρίψεις για να μου πετάξεις άλλο ένα καλοστημένο σχέδιο στα μούτρα. Ομολογώ, ότι πρόκειται για σατανικό σχέδιο. Και μετά τι θα κάνεις; Θα αρχίσεις εκστρατείες  για την κάνναβη  «μην οδηγείτε όταν έχετε πιεί» και «το κάπνισμα σκοτώνει»;

Να δεχτώ και να με πείσεις για το καλό του πράγματος, για ιατρικούς λόγους. Δημιούργησε μου παιδεία, θωράκισέ με δομές και πρόληψη και μετά έλα να μου μιλήσεις για αποποινικοποιήσεις. Κι επειδή καίγεσαι για το ιατρικό καλό μας, λειτούργησε πρώτα καμιά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά να μην πεθαίνουν στο ελικόπτερο πάνω απ’ το Αιγαίο, φρόντισε να υπάρχει γιατρός ακόμη και στο πιο μικρό νησάκι, φρόντισε να μην ξεμένουν καρκινοπαθείς από φάρμακα (λίγα κραχτά παραδείγματα από τη διαλυμένη Υγεία) και μετά έλα να μου μιλήσεις τι κάνουν οι πολιτισμένες χώρες με την κάνναβη για ιατρικούς λόγους.

Ένα σχόλιο στο «Πλήρης νομιμοποίηση της κάνναβης» ; Τι μου λες;

  1. Avatar Ο/Η Mike Tzimos λέει:

    Πρέπει να έχεις μερίδιο από το εμπόριο ναρκωτικών .. αλλιώς δεν εξηγείται το παραλήρημα σου.. σε μια χώρα χωρίς παιδεία.. όπου ο λαός πάσχει.. και δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα σε αυτό το χάλι.. ( σταματά να βγάζεις χαρτζιλίκι από τα ναρκωτικά βρες άλλο τρόπο να βγάζεις φράγκα ) τα θύματα τελείωσαν

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ