Τοπικές Ειδήσεις

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ξ.Ρ.

Σε κλίμα ενότητας ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) που προέκυψε στις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα Πρόεδρο τον Ιωάννη Παπαβασιλείου. Ο πρώτος σε σταυρούς και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Ιωάννης Χατζής ζήτησε να συμμετέχει στην ΕΞΡ ως απλό Μέλος ΔΣ.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Παπαβασιλείου

Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Καλλιουδάκης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Γερονικόλας

Γ΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Χατζηλαζάρου

Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας: Κωνσταντίνος Μηνέττος

Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Εργασιακών: Θωμάς Σβυριάδης

Ταμίας: Απόστολος Κολεγιάννης

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Παρασκευή Χρυσοχοΐδη

Μέλος Δ.Σ.: Γεώργιος Γεωργαλλίδης

Μέλος Δ.Σ.: Νικόλαος Καπετανάκης

Μέλος Δ.Σ.: Παντελής Κωσταρίδης

Μέλος Δ.Σ.: Μανώλης Μαρκόπουλος

Μέλος Δ.Σ.: Σταύρος Μήτσης

Μέλος Δ.Σ.: Αλέξανδρος Πασσάλης

Μέλος Δ.Σ.: Γιάννης Χατζής

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων και εκφράστηκε η κοινή βούληση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για συνέχιση της αντιμετώπισης των προκλήσεων και επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης, αποφασίστηκε η θέσπιση ειδικής επιτροπής που θα επεξεργάζεται και θα εισηγείται τα θέματα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τέλος, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την θέσπιση θέσης Γενικού Διευθυντή της ΕΞΡ.

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλα τα Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για τη μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και για την εμπιστοσύνη τους στον τοπικό και στον πανελλήνιο θεσμικό φορέα.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΞΡ:

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

 

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωσή μας είναι ένα ορόσημο με διττό χαρακτήρα. Απολογιστικό και Προγραμματικό.

 

Ευτυχώς, δεν ανταγωνιζόμαστε για το γόητρο. Έχουμε ταυτίσει τις τύχες μας και τα συμφέροντά μας με τη συλλογική προκοπή όλων των μελών του κλάδου μας. Συνεπώς, εδώ μέσα,

ερχόμαστε οικειοθελώς και αμισθί για να διεκδικήσουμε την επιθυμία μας να προσφέρουμε.

 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να χειροκροτήσουμε τα βήματα της προηγούμενης διοίκησης. Γιατί αν το έργο της είχε απαξιώσει την Ένωσή μας δεν θα είχε νόημα η πρόθεση της οποιασδήποτε προσφοράς.

 

Είναι σημαντικό κάτι ακόμη. Να αναγνωρίσουμε πως βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με τις πολυεπίπεδες και αρκετά άγνωστές μας προκλήσεις της τριπλής μετάβασης.

 

·         Της πράσινης μετάβασης, με ό,τι σημαίνει για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας έναντι άλλων αγορών.

·         Της ψηφιακής μετάβασης, με ό,τι σημαίνει για το χρόνο που μάς πιέζει να αντιληφθούμε και να εργαλειοποιήσουμε την ψηφιοποίηση.

·         Της εργασιακής μετάβασης, που μέχρι πριν δυο τρία χρόνια θεωρούσαμε πως οι όποιες αλλαγές δεν θα μάς αγγίζουν επειδή όλα είναι θέμα χρημάτων.

 

Ως Ένωση, οφείλουμε να είμαστε αποφασισμένοι για:

 

·         Αντιπροσώπευση και υπεράσπιση συμφερόντων: Η Ένωση μας είναι η φωνή των ξενοδόχων, οφείλει να υπερασπίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους μπροστά στις αρχές, την πολιτεία και τους άλλους φορείς λήψης αποφάσεων.

 

·         Παρουσία στα δρώμενα, στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Υποστήριξη δράσεων, προώθηση του τουριστικού προϊόντος μας, βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών μας. Γιατί αυτοί είναι οι δυναμικοί πολλαπλασιαστές που χρειαζόμαστε.

 

Παρουσία σε Εκθέσεις Τουρισμού, με στοχευμένο κοινό. Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να επεκταθεί η σεζόν αν δεν

·         μαγνητίσουμε για παράδειγμα τους 60+ ή τους εργασιακούς νομάδες.

 

·         Οργάνωση για συνεργασίες με τη μεγάλη αγορά της Τουρκίας. Δηλαδή, δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων και πακέτων για τους πελάτες μας από την Τουρκία, σε συνδυασμό με συναδέλφους μας της άλλης πλευράς ή πλοιοκτήτες.

 

·         Επιμήκυνση της σεζόν, με προκαθορισμένους στόχους. Και ποιοτικούς και ποσοτικούς και ιδανικούς. Για να έχουν νόημα οι προσδοκίες μας θα πρέπει να συνεργαστούμε σε ομόκεντρους κύκλους.

 

·         Δυναμική επιδίωξη επαναφοράς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην Δωδεκάνησο

 

·         Ανάληψη πρωτοβουλιών για την αύξηση του εργατικού δυναμικού στον κλάδο μας, προσελκύοντας και εκπαιδεύοντας  νέους και δημιουργώντας επιπλέον θέσεις εργασίας. Φυσικά, θα πρέπει να εμπνευστούμε κίνητρα ή και κινήσεις που θα δημιουργούν δεξαμενές ταλέντων.

 

·         Εργασιακή Ειρήνη που περνά από την αρμονική συνεργασία και ενδεχομένως την απόδοση ρόλου διαπραγματευτή στην Ένωση, σε δύσκολες περιπτώσεις..

 

·         Διαπραγμάτευση με το τραπεζικό σύστημα για ρύθμιση μείωσης επιτοκίων παράταση χρόνου αποπληρωμής και πολιτική σταθερών δόσεων κεφαλαίου και τόκων με τον υπερβάλλοντα τόκο να μεταφέρετε αυτόματα στο τέλος της συμβάσης

 

·         Ορθολογισμός και διόρθωση των τιμών των ξενοδοχείων σε επίπεδο που θα αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων

·         Πολιτική ανοικτών θυρών.  Η πόρτα της Ένωσης πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους. Οφείλουμε να προσφέρουμε πλατφόρμες για ανταλλαγή ιδεών και προβολή των επιτευγμάτων του κλάδου μας. Σεμινάρια επιμόρφωσης με πιστοποίηση. Και μια Ένωση σημείο αναφοράς για πολλές εκδηλώσεις τρίτων φορέων.

 

Ευχαριστώ πολύ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου