Ειδήσεις

ΕΕΤΤ: Τι αλλάζει σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο από το 2019

Με τις τελευταίες ρυθμίσεις του Κανονισμού Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ, ρυθμίζονται όλες οι υποχρεώσεις για τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο να προασπιστούν τα δικαιώματα που έχουν οι συνδρομητές σε τηλεφωνία και διαδίκτυο. Οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ποιες είναι οι ρυθμίσεις

Αυτόματη διακοπή παροχής υπηρεσιών για να αποφεύγονται οι υπερχρεώσεις: Με την σύμβαση αλλά και προς την αποφυγή υπερχρεώσεων, οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέγουν να διακόπτουν αυτόματα την υπηρεσία τους, κάθε φορά που ο λογαριασμός θα ξεπερνά συγκεκριμένο ανώτατο όριο, με βάση τρεις τουλάχιστον επιλογές.

Μία από τις επιλογές δεν θα πρέπει να ξεπερνά (ως προς το τελικό ύψος του λογαριασμού) τα 150 ευρώ, εάν ακολουθείται μηνιαίος κύκλος τιμολόγησης, και τα 300 ευρώ, στις περιπτώσεις που ακολουθείται διμηνιαίος κύκλος τιμολόγησης.

Ανώτατο ύψος τέλους πρόωρης διακοπής σύμβασης ορισμένου χρόνου: Καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται το ανώτατο ύψος του τέλους για τη διακοπή σύμβασης ορισμένου χρόνου πριν από τη λήξη της. Απρόσκοπτη πρόσβαση στους συμβατικούς όρους και στους τιμοκαταλόγους. Οι πάροχοι θα πρέπει να διασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους ισχύοντες όρους της σύμβασης και τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών, καθώς και τις διάφορες τροποποιήσεις που γίνονται.

Οι πληροφορίες θα πρέπει να βρίσκονται στον διαδικτυακό τόπο του παρόχου μέχρι και δύο έτη μετά την κατάργησή τους, με αναφορά στο χρονικό διάστημα για το οποίο ήταν σε ισχύ.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου