ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκλεισαν 1 στα 3 τραπεζικά καταστήματα, λόγω κρίσης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου 3

Στα 2.500 κατα­στή­ματα επτά εμπο­ρι­κών τρα­πε­ζών και περίπου 100 κατα­στή­ματα δέκα συνε­ται­ρι­στι­κών τρα­πε­ζών έφτασε ο συνο­λι­κός αριθμός των τρα­πε­ζι­κός κατα­στη­μά­των το 2014, μειω­μέ­νος κατά 16% σε σχέση με τα 3.100 κατα­στή­ματα το 2013 και 36,5% με το 2008, οπότε και ο αριθμός τους είχε φθάσει στις 4.097.

Όπως ανα­φέ­ρει η Καθη­με­ρινή, η μείωση του αριθμού των υπο­κα­τα­στη­μά­των συνο­δεύ­θηκε για μία ακόμη χρονιά από τη νέα μείωση του αριθμού των τρα­πε­ζών που λει­τουρ­γούν στη χώρα μας, καθώς ολο­κλη­ρώ­θη­καν η απορ­ρό­φηση της θυγα­τρι­κής της Γενικής Τρά­πε­ζας και η εξαγορά των εργα­σιών της λια­νι­κής της Citibank στην Ελλάδα από την Alpha Bank.

Παράλ­ληλα, υπήρξε μείωση και του αριθμού των εργα­ζο­μέ­νων, όπου το 2014, με την ολο­κλή­ρωση της εθε­λου­σίας εξόδου της Alpha Bank και της Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς, ο συνο­λι­κός αριθμός τους υπο­χώ­ρησε στους 47.800 από 51.242 το 2013. Ο αριθμός των εργα­ζο­μέ­νων έφτασε στο ανώτερο υψηλό επίπεδο το 2008, σε 66.165.

Σύμφωνα με στοι­χεία που συγκέ­ντρωσε η «Κ», η Τράπεζα Πει­ραιώς, έχοντας ολο­κλη­ρώ­σει την απορ­ρό­φηση της Γενικής Τρά­πε­ζας, κλείνει το 2014 με δίκτυο 803 κατα­στη­μά­των και 1.880 ΑΤΜ, η Alpha Bank έχει δίκτυο 598 κατα­στη­μά­των και 1.175 ΑΤΜ και η Εθνική Τράπεζα κλείνει το 2014 με 527 κατα­στή­ματα και 1.410 ΑΤΜ.

Η Eurobank κλείνει το 2014 με δίκτυο 505 κατα­στη­μά­των και 829 ΑΤΜ, η Αttica Bank κλείνει το 2014 με 70 κατα­στή­ματα και 80 ΑΤΜ, η Πανελ­λή­νια Τράπεζα δια­θέ­τει δίκτυο 26 κατα­στη­μά­των και 27 ΑΤΜ, η HSBC, που απο­τε­λεί πλέον τη μόνη ξένη τράπεζα που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στη λιανική τρα­πε­ζική στη χώρα μας, δια­θέ­τει δίκτυο 15 κατα­στη­μά­των και 25 ΑΤΜ, με τους πελάτες της να μπορούν να εξυ­πη­ρε­τη­θούν και από το δίκτυο ΑΤΜ της Alpha Bank.

Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.