Η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Υποτροφιών «Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου»σε μία σεμνή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, βράβευσε τους μαθητές που κέρδισαν στο 2οΔιαγωνισμού Παραγωγής Γραπτού Λόγου.

Συνολικά συμμετείχαν 249 μαθητές από όλα τα Δωδεκάνησα. Το θέμα του διαγωνισμού γραπτού λόγου ήταν το εξής: « Στην εποχή μας έχουν σημειωθεί τεράστια επιτεύγματα στον τομέα της τεχνολογίας. Εντούτοις παρατηρείται έλλειμμα στις πανανθρώπινες αξίες όπως της αλληλεγγύης, της αγάπης, της φιλίας, της αποδοχής στη διαφορετικότητα.

Σε ένα δοκίμιο να αναλύσετε τους λόγους για τους οποίους ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από τις ηθικές αξίες και με ποιους τρόπους μπορεί καλλιεργώντας την ηθική του, να αποκτήσει την ανθρωπιά του».

Μεταξύ των παιδιών που διακρίθηκαν και κατέλαβαν την 1ο, 2η και 3η θέση, υπήρξαν μαθητές του Μπελλένειου Γυμνασίου Λέρου. Πιο συγκεκριμένα:

Α ΄ τάξη Γυμνασίου

3ο βραβείο: Μαυρομμάτη Βιργινία

Β΄τάξη Γυμνασίου

1ο βραβείο: Βασιλάκου Βασιλική

Γ’ τάξη Γυμνασίου

1ο βραβείο: Ζουμπούλη Δέσποινα

2ο βραβείο: Ελένη Μαριάννα

Ο Δήμαρχος Λέρου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και όλη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τα θερμότατά τους συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας που διακρίθηκαν ανάμεσα σε ομηλίκους τους στα Δωδεκάνησα και ανέδειξαν το νησί μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους που τους συνοδεύουν στο «ταξίδι» της γνώσης, παρέχοντας τους όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να κατακτούν πρωτιές, αλλά και γενικότερα στόχους επιθυμητούς και αξιέπαινους. Ευχόμαστε να συνεχίζουν να αγωνίζονται και στο μέλλον με την ίδια μαχητικότητα, τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα και να αποτελέσουν το έναυσμα, ώστε και άλλα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες προσπάθειες που προάγουν την ευγενή άμιλλα και επιφέρουν την πρόοδο και τη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και σε αυτά επενδύουμε την αγάπη μας και τις προσδοκίες μας για ένα λαμπρό μέλλον .

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ