Με μηνύματα ενότητας και συμπόρευσης για την επόμενη νέα ημέρα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς συνδυάζουν τις δηλώσεις τους, με το πέσιμο της αυλαίας στην κάλπη οι δύο τελικοί μονομάχοι.

Η νέα ηγέτης του σχήματος, Φώφη Γεννηματά, που επικράτησε, με μεγάλη διαφορά, του Νίκου Ανδρουλάκη, τόνισε πως η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη δίνει ώθηση στο φορέα, θέτοντας, παράλληλα, επί τάπητος το κρίσιμο στοίχημα. Αυτό της κοινής δουλειάς, προκειμένου άπαντες να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων εκείνων που έφτασαν μέχρι το παραβάν.

Στο 95% των ψηφοδελτίων, η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 56,7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,3%.

“Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη νίκης τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ν. Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι για την ενότητα της παράταξης

“Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω απ’ όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα. Υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας”, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορεά της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε ακόμα “τους εκατοντάδες δεκάδες δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό της Δημοκρατικής Παράταξης”.

“Η παράταξή μας είναι εδώ. Ισχυρή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Ανδρουλάκης έφτασαν πριν λίγη ώρα στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής, καθηγητή Αλιβιζάτου. Εκεί, ο κ. Αλιβιζάτος απηύθυνε μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς.

Μετά από μία σχεδόν τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι κόντρες μεταξύ των εννέα υποψήφιων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έκοψε πρώτη το νήμα της κάλπης. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με μία νίκη εμφατική στο δεύτερο γύρο των εσωτερικών εκλογών, καλείται πλέον να ηγηθεί του επόμενου σχήματος της Κεντροαριστεράς, με τα μηνύματα της ενότητας και της συστράτευσης να είναι αυτά που κυριαρχούν στο λόγο της.

“Βασικός μου στόχος η ολοκλήρωση της προσπάθειας. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πρωταγωνιστές όλους όσοι ήταν στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας και δεν εννοώ μόνο τους συνυποψήφιους – που το θεωρώ δεδομένο – αλλά και τα κόμματα και τις κινήσεις που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν είχαν επιλέξει να έχουν υποψήφιο. Όπως είναι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Κινήσεις Πολιτών, η ΕΔΕΜ για τη σοσιαλδημοκρατία. Όλοι μαζί θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας”, είχε δηλώσει, σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που παραχώρησε, η νέα πλέον ηγέτης της Κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα, το μείζον στοίχημα της συμμετοχής των πολιτών στην κάλπη κερδήθηκε και στη διάρκεια αυτού του δεύτερου γύρου. 155.600 πολίτες δήλωσαν “παρών” στη νέα προσπάθεια της Κεντροαριστεράς, με την επόμενη ημέρα να φέρνει στο προσκήνιο άπαντα τα καίρια ζητήματα, στα οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις όχι μόνο η κ. Γεννηματά, αλλά το σύνολο των κομμάτων και των στελεχών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την ενοποίηση του χώρου

Η κατάθεση προτάσεων για τη λύση των καυτών ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες όσον αφορά στην οικονομία και στην καθημερινότητα είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα θέμα, επάνω στο οποίο καλείται να…περπατήσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, μέγιστο ζητούμενο είναι και η δημοσκοπική άνοδος του νέου φορέα, καθώς στόχος αποτελεί το ανέβασμα στην τρίτη θέση του δημοσκοπικού πίνακα και η παγίωση αυτού του αποτελέσματος.

Καμίνης: Η Φώφη αναλαμβάνει πλέον ιστορική ευθύνη, θα είμαστε δίπλα της

“Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες. Πλέον, η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τη μεριά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, θα είμαστε δίπλα της στην προσπάθεια αφενός να δημιουργήσουμε στην πράξη, πλέον, το κοινό μας σπίτι, αλλά και αφετέρου να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.  Συγχαίρω επίσης θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη”, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Θεοδωράκης: Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα

“Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός,αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα. Θέλω τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας. Από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας. Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά”, τόνισε.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ