ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδιανόητο: Έδιωξαν με περιπολικό 10χρονη μαθήτρια επειδή δεν «χωρούσε» στην τάξη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μια σοβα­ρό­τατη καταγ­γε­λία, που απο­κα­λύ­πτει την κατά­σταση που επι­κρα­τεί σε αρκετές σχο­λι­κές μονάδες εν μέσω των συγ­χω­νεύ­σεων τμη­μά­των, έρχεται από την Χαλ­κι­δική με θύμα ένα 10χρονο κορίτσι.

Συγκε­κρι­μένα, όπως μετέ­δωσε το Action 24, η Διεύ­θυνση Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Χαλ­κι­δι­κής απο­φά­σισε να διώξει τη μαθή­τρια από το σχολείο στα Σήμα­ντρα Χαλ­κι­δι­κής έτσι ώστε να μη δημιουρ­γή­σει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημο­τι­κού. Το κορίτσι καλεί­ται να πάει σχολείο στην Πορ­τα­ριά που, όπως λέει η οικο­γέ­νειά της, είναι αρκετά χιλιό­με­τρα μακριά.

Επι­πλέον, ο πατέρας της σημειώ­νει ότι τη δεύτερη ημέρα μετά τον αγιασμό κι ενώ τους ανα­κοι­νώ­θηκε η εντολή να πάει το παιδί σχολείο στην Πορ­τα­ριά, οι γονείς δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν και από το σχολείο κάλεσαν στην αστυ­νο­μία για αντι­με­τω­πί­σει… το πρό­βλημα. Ο πατέρας της 10χρονης πρό­σθεσε: «Το κατά­λαβε ότι η αστυ­νο­μία είχε έρθει για αυτήν. Την κάλεσε ο προϊ­στά­με­νος πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης. Εμένα με πήρε τηλέ­φωνο η διευ­θύ­ντρια του σχο­λείου. Το παιδί μου φοβόταν πολύ. Ευτυχώς και η διευ­θύ­ντρια και η αστυ­νο­μία αρνή­θη­καν να την διώξουν. Είπαν στο παιδί να πάρει το λεω­φο­ρείο και να πάει στο άλλο σχολείο».

Πηγή: flash.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.