Ειδήσεις

Συνάντηση κ. Γ. Πάππου και μελών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με τον Βουλευτή κ. Ηλία Καματερό

Συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Ηλία Καματερό είχε εχθές το απόγευμα ο Πρόεδρος, κ Γιάννης Πάππου και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ.κ. Παπασταματίου (Α Αντιπρόεδρος) και Ασπράκης (Οικονομικός Επόπτης). Τον κο Καματερό συνόδευε ο κ. Αποστολίδης, συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και του οποίου εισηγητής είναι ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Έγινε σαφής η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Πάππου υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης  ενεργειών και πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαφοροποίηση συγκεκριμένων σημείων του νομοσχεδίου για την απλούστευση και τη συντόμευση των διαδικασιών…. «Η ανάπτυξη των υδατοδρομίων  για την περιοχή μας, δεν αφορά μονάχα την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Αποτελεί ανάσα και έμπρακτη στήριξη για τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές μας, για την άρση του απομονωτισμού των νησιών μας, για την κοινωνική και εμπορική ανάπτυξη του τόπου μας. Για τις εύκολες και γρήγορες μετακινήσεις και μεταφορές, ανθρώπων, ασθενών, εμπορευμάτων. Το οφείλετε στα νησιά μας και πρέπει να το επισπεύσετε».

Ακολούθησε παρουσίαση των θέσεων από πλευράς του κου Καματερού για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, την υποστελέχωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του μεταφορικού ισοδύναμου.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου συζήτησαν με τον κο Βουλευτή, θέματα όπως η πραγματική εικόνα της οικονομίας, η ρύθμιση των 100 δόσεων, το φορολογικό νομοσχέδιο, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ δεν παράλειψαν να αναφερθούν στην ανάγκη επιστροφής του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, υπενθυμίζοντας τις φορολογικές παρεμβάσεις που κατέθεσε εγγράφως ο φορέας προς την Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου τον περασμένο Απρίλιο.

Από την πλευρά του ο κος Καματερός στάθηκε στο γεγονός πως πολλές από τις προτάσεις του Επιμελητηρίου τον βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και δεσμεύθηκε να τις προωθήσει προς συζήτηση πάντα σε συνεργασία με τον φορέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου