Από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, ανακοινώνεται η λειτουργία των παρακάτω Χορωδιακών συνόλων, για παιδιά και ενήλικες:

 

Α! τμήμα: ΧΟΡΩΔΙΑ  ΠΡΟ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ.

Το τμήμα αυτό λειτουργεί κάθε Σάββατο 11.30πμ με 12 το μεσημέρι και υποδέχεται παιδιά από 2,5 χρ. έως 5 – 6 χρονών. Η συμμετοχή των γονέων είναι υποχρεωτική σ’ αυτά τα μαθήματα – πρόβες.

Εδώ τα παιδιά, με τραγούδια, κίνηση,  παιχνίδι, εισάγονται στον όμορφο «κόσμο» της μουσικής και μαθαίνουν να αγαπούν τη μουσική.

Γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν υποχρεωτικά στις μουσικές δραστηριότητες  και μοιράζονται με τα παιδιά τη χαρά των τραγουδιών, μέσα σ’ ένα  ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον,  με γνωστική και συναισθηματική αξία.

 

Β! τμήμα: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Αυτό το τμήμα λειτουργεί κάθε Σάββατο 6.00μμ με 6.45μμ και υποδέχεται νέα μέλη ηλικίας από 6χρ. (Α! Δημοτικού) έως και 11 χρονών (Στ! Δημοτικού).

Η συμμετοχή των γονέων στα μαθήματα αυτά, αν και προαιρετική, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική στο να δούμε τη μουσική να λειτουργεί ως «συνδετικός κρίκος της οικογένειας», όποια μορφή κι αν έχει αυτή.  

Γ! τμήμα: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ  (ΕΝΗΛΙΚΩΝ)  ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (τμήμα υποδοχής νέων μελών)

Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 8.00μμ με 8.45μμ. Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται  μουσικές γνώσεις ή ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες καθώς οι συμμετέχοντες αποκτούν σταδιακά- κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων προβών- τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν στο συναυλιακό τμήμα της Πειραματικής Χορωδίας.

Και τα τρία τμήματα δέχονται νέα μέλη όλο το χρόνο, στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο. Τηλέφωνα πληροφοριών: 697 6968055 και 22410-39316.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ