Ένας ξένος υπήκοος 17 ετών διεκομίσθη τη  νύχτα γύρω στις 01:00 με ελικόπτερο από την Κάλυμνο για Νοσοκομείο της Κρήτης, καθώς έχρηζε νοσηλεία σε Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η μεταφορά του ασθενούς έγινε με κάψουλα αρνητικής πίεσης.

Για δεύτερη φορά το γεγονός αυτό, δηλαδή η μεταφορά ασθενούς με την προβλεπόμενη πλέον από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα κάψουλα αρνητικής πίεσης, ήταν, πιθανόν, η αιτία που υπήρξαν δημοσιεύματα σελίδων που ανέφεραν περίπτωση ασθενούς με covid-19.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η απάντηση από το τεστ που έγινε στον νεαρό ασθενή και στάλθηκε στον «Παστέρ», ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση τόσο από Κάλυμνο όσο και από Κρήτη.

Από χθες το απόγευμα ήταν γνωστό από το ρεπορτάζ του «Π.τ.Κ.» το γεγονός, όπως και  η αιτία που θα γίνονταν η αερομεταφορά του ασθενούς, όμως οι σημερινές δημοσιεύσεις επιβάλλουν την ανάρτηση.

Να επισημανθεί πως κάθε περίπτωση που έχει σχετικά συμπτώματα, θεωρείται ως “ύποπτο κρούσμα” όμως είναι βεβιασμένο να κρίνεται έτσι και κυρίως να δημοσιοποιείται.

Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com

Θανάσης Αθανασίου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ