ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Το νερό δεν είναι μάρκα του μπλακτζάκ

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ο Γιώργος Χατζη­μάρ­κος τόνισε τη σημασία της σωστής λει­τουρ­γίας του φράγ­μα­τος του Γαδουρά, που λει­τουρ­γεί αδιά­λει­πτα για 10 χρόνια, σε αντί­θεση με τον βιο­λο­γικό στο Βόδι που απο­τε­λεί πρό­βλημα δημό­σιας υγείας.
  • Η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου οφείλει σημα­ντικά ποσά στον ανάδοχο του φράγ­μα­τος και η ΔΕΥΑΡ έχει μεγάλα χρέη, χωρίς να έχει κάνει ρυθ­μί­σεις, με εισπρά­ξεις να γίνο­νται μόνο μέσω κατα­σχέ­σεων.
  • Η Δημο­τική Αρχή Ρόδου προ­τεί­νει ιδιω­τι­κο­ποί­ηση και δια­γραφή χρεών, μια πρόταση που η νομική υπη­ρε­σία της Περι­φέ­ρειας θεωρεί απιστία για όσους την υπο­στη­ρί­ξουν.
  • Η ΔΕΥΑΡ χρω­στάει 25 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ για ρεύμα και δαπανά μεγάλα ποσά σε εργο­λά­βους, ενώ ο περι­φε­ρειάρ­χης αφήνει ανοιχτό το ενδε­χό­μενο παρα­χώ­ρη­σης μόνο σε σοβα­ρούς συνο­μι­λη­τές, επι­ση­μαί­νο­ντας την πολι­τική ευθύνη.

Υπάρ­χουν στιγμές που η πολι­τική απαιτεί να πεις τα πράγ­ματα με το όνομά τους και ο Γιώργος Χατζη­μάρ­κος το έκανε χωρίς περι­στρο­φές. Το φράγμα του Γαδουρά δου­λεύει 10 χρόνια αδια­λεί­πτως, με τάξη και κανόνες, και αυτό δεν είναι αυτο­νό­ητο σε ένα νησί όπου ο βιο­λο­γι­κός στο Βόδι έχει κατα­ντή­σει, κατά τον ίδιο, προ­σβολή για τη δημόσια υγεία. Η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου πλη­ρώ­νει από άλλες δράσεις τον ανάδοχο που λει­τουρ­γεί το φράγμα, του οφείλει ήδη 3,9 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, ενώ η ΔΕΥΑΡ της χρωστά 6,9 εκα­τομ­μύ­ρια και δεν έχει κάνει ποτέ ρύθμιση. Ό,τι εισπρά­χθηκε, εισπρά­χθηκε με κατα­σχέ­σεις. Αυτή είναι η ωμή αριθ­μη­τική πίσω από το σύνθημα των 23 εκα­τομ­μυ­ρίων που ακού­γε­ται πρωί, μεση­μέρι, βράδυ.

Η Δημο­τική Αρχή Ρόδου επέλεξε να παίξει το χαρτί της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης και της ανα­δρο­μι­κής δια­γρα­φής χρεών, μια πρόταση που η νομική υπη­ρε­σία της Περι­φέ­ρειας χαρα­κτη­ρί­ζει απιστία για όποιον σύμ­βουλο την ψηφίσει. Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΡ χρωστά 25 εκα­τομ­μύ­ρια στο ρεύμα, δίνει 4,5 εκα­τομ­μύ­ρια τον χρόνο σε εργο­λά­βους για τα δικά της αντλιο­στά­σια και ζητά να ανα­λά­βει το πιο σύνθετο υδραυ­λικό έργο του Αιγαίου. Ο περι­φε­ρειάρ­χης άφησε ανοιχτή την πόρτα της παρα­χώ­ρη­σης, αλλά μόνο σε σοβα­ρούς συνο­μι­λη­τές, και αυτό είναι πολι­τική ευθύνη, όχι πείσμα.

Όποιος χρη­σι­μο­ποιεί το νερό ως όπλο, θα πρέπει πρώτα να εξη­γή­σει γιατί δεν το πλήρωσε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.