Ειδήσεις

Elysium: Local Gourmet Festival με 4 από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας

Τα τελευταία χρόνια η Ροδίτικη κουζίνα βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία και εξέλιξη με αποκορύφωμα τη βράβευση του εστιατορίου Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa με το Χρυσό Σκούφο και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Συνεχίζοντας αυτή την εξελικτική πορεία, το Νoble Gourmet διοργανώνει για πρώτη φορά στη Ρόδο από 26 έως 31 Ιουλίου το Local Gourmet Festival με προσκεκλημένους τέσσερις από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας. Σκοπός του festival είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Το festival ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν Ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, 4 από τους σημαντικότερους chef  της Ελληνικής κουζίνας χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τον τόπο τους θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ροδίτικη γαστρονομία. Κάθε βράδι, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, τρία από τα οποία θα προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς:

Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη συναντά τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef – ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη.

Το Σάββατο 28 Ιουλίου ο βραβευμένος με βραβειο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō chef Γιώργος Στυλιανουδάκης θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης.

Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και με 2 Χρυσούς Σκούφους Etruscο της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο.

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Treehouse και βραβείο Ελληνικής κουζίνας στο Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία.

To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφέρεθεί μενού γευσιγνωσίας 12 Ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των chef του Noble.

Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Noble και του Elysium Resort & Spa, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της Τοπικής Γαστρονομίας: Caterplus, Kozas Food Services, Nelios Web Services, Χριστοδουλίδης, Afric Γενική Εμπορική, Άριστον Ρόδου, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, ΕΛΕΤΡΟ, Harry Zampetoulas Photography, S.Pellegrino, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Μ.Ζ. Μισσίκος, Nespresso, 4Chef, και Ο-life.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους – λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων – στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου