Τοπικές Ειδήσεις

O υπουργός Yγείας B. Kικίλιας επιθεώρησε τις υποδομές της Pόδου και είχε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς

Την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να δεχτεί ξένους τουρίστες και ότι η περιοχή μας, στην Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη με ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού, έδωσε χτες από την Ρόδο όπου βρέθηκε, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας προερχόταν από περιοδεία στην Λέρο και με ενδιάμεσο σταθμό την Ρόδο μεταβαίνει σήμερα στο Καστελόριζο στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα νησιά προκειμένου να διαπιστώσει πόσο έτοιμα είναι για να διαχειριστούν νέα κρούσματα του κωρονοϊού.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, υποδέχτηκε τον υπουργό ο 8χρονος Μιχάλης Καντής μαζί με την οικογένειά του και το στιγμιότυπο ανέβασε στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας: «Η πιο όμορφη υποδοχή στο αεροδρόμιο της Ρόδου από τον μικρό Μιχάλη» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Ο 8χρονος Μιχάλης Καντής, ο οποίος πάσχει από σπαστική τετραπληγία, είναι ο μικρότερος φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τον είχε ευχαριστήσει τον Ιούλιο του 2019 μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε λάβει η κυβέρνηση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε την ΠΝΑι κατά τις 11 το πρωί όπου είχε ευρεία σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο στην οποία έλαβαν μέρος ο υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλίας Τσέρκης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Διακογεωργίου.
Ο κ. Χατζημάρκος, προέβη σε αναλυτική ενημέρωση στον υπουργό για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ΠΝΑι για την υγειονομική θωράκιση των νησιών (με ίδιους πόρους) ενώ ζήτησε να γίνουν προσλήψεις.

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αμέσως μετά, ο κ. Κικίλιας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου παρέστη στην παράδοση -από την πλευρά της Περιφέρειας- δύο κλωβών αρνητικής πίεσης στο ΕΚΑΒ. Επίσης, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων, των γιατρών, του προσωπικού κ.λπ. ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή κ. Γρηγόρη Ρουμάνη όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Ο υπουργός Υγείας ανέδειξε το Σχέδιο Δράσης σε ενδεχόμενο κρούσμα σε νησί του Αιγαίου ενώ ξεναγήθηκε στις κλινικές, στους χώρους του Νοσοκομείου και είδε τον εξοπλισμό που υπάρχει.

Ο Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
Αμέσως μετά την πολύωρη σύσκεψη ο περιφερειάρχης κ. Γ.Χατζημάρκος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ: «Υποδεχόμαστε μετά από ένα τρίμηνο πολύ σκληρής δουλειάς, σκληρής αγωνίας -για την χώρα όπως και για ολόκληρο τον κόσμο- τον υπουργό Υγείας, ο οποίος ηγήθηκε ενός αγώνα, που έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους. Αυτή η α’ φάση, αν μας επιτρέπεται να την χαρακτηρίσουμε έτσι, διαχείρισης αυτής της πανδημίας, ‘ψήλωσε’ την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά στα νησιά μας, να πω ότι μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά… ‘ψήλωσαν’ υγειονομικά. Την εκμεταλλευτήκαμε τρόπον τινά, και στην πράξη καθώς για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών μας.
Είναι σε εξέλιξη ένα επίσης πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο κι εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται με τις δικές μας δυνάμεις για να βελτιώσουμε το επίπεδο της υγειονομικής υπηρεσίας που προσφέρεται στους νησιώτες.
Για όλα τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε ο υπουργός, υπάρχει σχέδιο και θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας: με αγάπη, με αφοσίωση, με αποφασιστικότητα επικεντρωμένη στον στόχο, προχωράμε με ψυχραιμία, σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση» ευχαριστώντας τον υπουργό για την αρωγή του.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τα εξής: «Η Ρόδος είναι ένα νησί – σύμβολο για τον Τουρισμό μας και είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε όπως και όλα τα Δωδεκάνησα, με όλες μας τις δυνάμεις. Είχα την τύχη και την τιμή να βρεθώ σε σύσκεψη στην ΠΝΑι και με τους φορείς ενώ είχα συνεργασία με τους συναδέλφους μου στο Νοσοκομείο, με την διοίκηση, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους, να τους ακούσω και να καταγράψω τις απόψεις όλων.
Εμείς στο Νοσοκομείο Ρόδου φέρνουμε την Δευτέρα, έναν μοριακό αναλυτή για 420 τεστ την ημέρα για κορωνοϊό. Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουμε κάνει προσλήψεις (επικουρικό προσωπικό), ακολουθούν 16 μόνιμες θέσεις γιατρών στο επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με την ΠΝΑι, του Δήμου Ρόδου και του Νοσοκομείου θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω παροχή κινήτρων για να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη υπάρχει.
Πάντα με ειλικρίνεια και καθαρότητα σε συνεργασία με τους συναδέλφους και εργαζομένους, τους Ροδίτες και τους επισκέπτες που περιμένει το νησί. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο Τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε για την ασφάλεια όλων. Νομίζω ότι σε όλα τα επίπεδα, από τις αεροδιακομιδές μέχρι τα τεστ, τις κάψουλες, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα θέματα με πολύ καλό τρόπο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Χαίρομαι επειδή υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Είναι προφανές ότι η μάχη αυτή απέναντι σε μια πανδημία στην οποία η χώρα μας στάθηκε κάτι παραπάνω από το ύψος των περιστάσεων και απέδειξε με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί να κρατήσει τους συμπολίτες μας ασφαλείς αλλά και να αποτελέσει η χώρα, παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες.
Έκλεισε ο πρώτος κύκλος και τώρα περνάμε στον δεύτερο κύκλο που είναι η τουριστική περίοδος και ομοίως, πρέπει να λειτουργήσουμε. Ζητάω την συνεργασία και την στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια.
Το υπουργείο Υγείας θα δώσει την στήριξή του σε όλους, διότι θεωρώ πως αναδείχθηκε μέσα σε αυτή την κρίση, η αξία της ανθρώπινης ζωής. Και δεν υπάρχει τίποτε που να συγκρίνεται με αυτό. Νομίζω ότι το χρονικό αυτό διάστημα, απέδειξε πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία στα θέματα αυτά. Εύχομαι καλή τουριστική σεζόν και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εδώ για να παρέμβουμε».
Ο κ. Κικίλιας μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου ενώ θα μεταβεί σήμερα και στο Καστελόριζο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ
Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μ.Κόνσολας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη Κικίλια ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την φετινή σεζόν: «Είμαστε ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός. Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα, καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας και φιλοξενίας των συνοδών συγγενών των ατόμων αυτών».
Ο κ. Β.Υψηλάντης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Βρισκόμαστε στην απαρχή μίας τουριστικής σεζόν η οποία ξεκινάει με τεράστια προβλήματα. Το πρώτο σκέλος το είδαμε με επιτυχία και αναχαιτίσαμε την πανδημία. Η χώρα έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας».

Ο κ. Γ.Παππάς, τέλος, είπε μεταξύ άλλων: «Τέθηκαν όλα τα προβλήματα στο τραπέζι. Η κυβέρνηση έδωσε βάρος στην ανθρώπινη ζωή και καταφέραμε το ακατόρθωτο. Η χώρα μετά από 10 χρόνια κρίσης, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της πανδημίας και περνάμε στο επόμενο στάδιο, που είναι η θωράκιση των νησιών για να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες για τους διακοπές τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου