ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεραμέως: Βασικός στόχος οι Πανελλαδικές να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νίκη Κεραμέως

Το προ­σε­χές διά­στημα πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανα­κοι­νώ­σεις για τα μέτρα στην εκπαί­δευση, είπε στον ΣΚΑΪ η υπουρ­γός Παι­δείας, Νίκη Κερα­μέως.

“Τα στοι­χεία έως τώρα είναι αισιό­δοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί ανα­λύ­ουν, συλ­λέ­γουν τα δεδο­μένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν απο­δώ­σει καρπούς. Θα περι­μέ­νουμε τα δεδο­μένα και θα ακού­σουμε τους ειδι­κούς. Αυτοί θα μας κατευ­θύ­νουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καρα­ντίνα θα είμαστε σε μία καθη­με­ρι­νό­τητα δια­φο­ρε­τική”, ανέφερε η υπουρ­γός Παι­δείας και εξήγησε ότι βασική προ­τε­ραιό­τητα είναι οι Πανελ­λα­δι­κές να διε­νερ­γη­θούν όσο πιο κοντά γίνεται στις κανο­νι­κές ημε­ρο­μη­νίες.

“Οι Πανελ­λα­δι­κές είναι βασική μας προ­τε­ραιό­τητα. Σταθερή μας επι­δί­ωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανο­νι­κές ημε­ρο­μη­νίες δηλαδή να ξεκι­νή­σουν μέσα στον Ιούνιο και να ολο­κλη­ρω­θούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδο­μά­δες το υπουρ­γείο Παι­δείας έχει κατα­στρώ­σει σχέδια για τις διά­φο­ρες πιθα­νό­τη­τες”, τόνισε η Νίκη Κερα­μέως.

Για τα πανε­πι­στή­μια επα­νέ­λαβε ότι δεν θα χαθεί το ακα­δη­μαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προ­πτυ­χια­κών μαθη­μά­των γίνο­νται εξ απο­στά­σεως.

Παράλ­ληλα υπο­γράμ­μισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουρ­γείο Παι­δείας αφορούν όλες τις εκπαι­δευ­τι­κές δομές. Ανα­φέρ­θηκε στα δίδα­κτρα των ιδιω­τι­κών δομών εκπαί­δευ­σης και εξήγησε ότι με βάση υπουρ­γική απόφαση για όσες υπη­ρε­σίες δεν εκτε­λού­νται δεν μπορούν να πλη­ρώ­νο­νται π.χ. μετα­φορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκ­παί­δευση δεν μπορεί να εισπράτ­τει χρήματα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.