Ειδήσεις

Υποψήφια περιφερειάρχης η Χριστιάνα Καλογήρου

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που από καιρό, μήνες τώρα, την ήθελαν να ασχολείται ενεργά με το στίβο της αυτοδιοίκησης διεκδικώντας την εκλογή της ως περιφερειάρχη, η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε χθες και επισήμως τη συμμετοχή της στις προσεχείς εκλογές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με την ίδια δήλωσή της, η πρώην βουλευτής του Νομού Λέσβου και γενική γραμματέας την τελευταία διετία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ανακοινώνει και τους τρεις χωρικούς αντιπεριφερειάρχες που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό της, σηματοδοτώντας – όπως η ίδια τονίζει – μια νέα αρχή για τα νησιά της Περιφέρειας.

«Απευθύνομαι στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου για να δηλώσω την απόφασή μου να είμαι υποψήφια Περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου. Μαζί μου στην μεγάλη και κοινή προσπάθεια που ξεκινάμε, είναι ως χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες οι: Σταμάτης Κάρμαντζης-δικαστικός επιμελητής (Χίος), Νίκος Κατρακάζος-οικονομολόγος, τουριστικός πράκτορας (Σάμος) και Στρατής Κύτελης-ιατρός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λέσβου (Λέσβος)», αναφέρει η κ. Καλογήρου, προτάσσοντας την ανάγκη στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα μας, η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου να κάνει μια νέα αρχή, ικανή να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες της περιοχής, που τόσο έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται από την κρίση.

«Σε μια εποχή με νέες ανάγκες και νέες απαιτήσεις, επιβάλλεται να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που οι νέες συνθήκες διαμορφώνουν. Συμμετέχω ως Υποψήφια Περιφερειάρχης σε αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μας, στις δυνάμεις των νησιών μας και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων τους», σημειώνει ακόμα.

«Είμαι παρούσα…»
Στην ίδια δήλωσή της, η κ. Καλογήρου τονίζει πως δε θα αρκεστεί στις διακηρύξεις, γιατί χρειάζονται προτάσεις και λύσεις. «Προτάσεις για την ανάπτυξη, λύσεις για την ανεργία, θέσεις για την κοινωνική συνοχή.

Για μια ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη και ρεαλιστική πολιτική για τα νησιά μας.

Είμαι εδώ παρούσα, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να δουλέψουμε, με αποφασιστικότητα, με δημιουργικότητα και με εντιμότητα», δηλώνει η υποψήφια περιφερειάρχης, τονίζοντας πως στη μάχη αυτή, «στρατεύομαι με την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει, ώστε με την απόφαση των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου να κάνουμε ένα δημιουργικό βήμα μπροστά.

Στην προεκλογική περίοδο που αρχίζει, σε επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις, τις λύσεις και τις θέσεις μας. Τους καλούμε μαζί να προχωρήσουμε. Γιατί είμαστε εμείς που θα ορίσουμε το μέλλον μας.».

Προάγγελος…
Πέραν των δημοσιευμάτων που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα προαναγγείλει την υποψηφιότητα της κ. Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο, ανάλογη αναγγελία έγινε προσφάτως και στην εκδήλωση κοπής της πίτας τής Ν.Δ., όπου παρουσία κομματικού κοινού ο βουλευτής Παύλος Βογιατζής είχε αναφερθεί εκτενώς στην προοπτική της συμμετοχής της κ. Καλογήρου στις περιφερειακές εκλογές, ως την υποψήφια που θα στηρίξει και η Ν.Δ. αλλά και ο ίδιος με όλες του τις δυνάμεις.

Μάλιστα, ο βουλευτής την είχε εκθειάσει με τα καλύτερα λόγια, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά της ως υποψηφιότητα νίκης και προοπτικής για τα νησιά μας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η κ. Καλογήρου να προχωρήσει μετά τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, και σε ανακοινώσεις για τα στελέχη-υποψηφίους πρώτης γραμμής, που μαζί της θα δώσουν τη μάχη των εκλογών.

Σ’ ό,τι αφορά στο Στρατή Κύτελη, η συμμετοχή του στο πλευρό της κ. Καλογήρου είναι κάτι που είχε σχεδιαστεί και «κλειδώσει» από καιρό.

Μάλιστα, όπως έλεγε η υποψήφια περιφερειάρχης, πέρα απ’ την πολύχρονη αυτοδιοικητική του εμπειρία, ο Στρατής Κύτελης διαθέτει επιπρόσθετα και ένα ξεχωριστό προσόν, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Λέσβου.
Πηγή emprosnet

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου