Ειδήσεις

4 προσωρινά κρατούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κ. Μαρίνας Κρανίτη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, 4 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διακίνηση ναρκωτικών και για αγορά, πώληση και κατοχή ναρκωτικών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 7 άτομα εκ των οποίων ακόμη ένας αφέθηκε χθες ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και Α. K. του H. 30 ετών.
Ελεύθερος αφέθηκε ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου ενώ από τις φυλακές της Κω αναμένεται να μεταχθεί στη Ρόδο για να απολογηθεί ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της σπείρας Αλβανός Β. A. του Q. 31 ετών.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, τον Αύγουστο του 2013 περιήλθε πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών σύμφωνα με την οποία ο Β. A. του Q., έγκλειστος για υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Q. A. του B. J., μέσω του L. A. του A. και της L. E. του S. Ειδικότερα ο L. A. του A. από κοινού με την L. E. του S., αφού παραλάβουν μεγάλες ποσότητας ηρωίνης του Β. A. του Q., τις πωλούν σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Μάλιστα στα στέκια των τοξικομανών της Ρόδου, σύμφωνα με την πληροφορία, αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι γνωστή ως «Το παρεάκι της Φιλερήμου», λόγω του χώρου, όπου δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ηρωίνης.

Κατόπιν αυτού τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση οι Q. A., L. A. και L. E.. Μετά από διακριτική παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι ο L. A. και η L. E. χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πρώτου, μετέβαιναν πολύ συχνά σε συγκεκριμένο σημείο, στην περιοχή των λατομείων Καλυθιών, όπου ανελάμβαναν ναρκωτικά από σημεία που τα έκρυβε ο Α. K. του H..

Ο Α. K. χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του και την μεταφορά της ηρωίνης, ένα φορτηγό ιδιοκτησίας τεχνικής εταιρείας των Αθηνών.

Τα ναρκωτικά άφηναν στη συνέχεια σε καβάτζες στους Τρεις, τα ανελάμβαναν τοξικομανείς και τους άφηναν στα ίδια σημεία τα χρήματα από την αγορά τους.

Την 20.00′ ώρα της 13ης Μαρτίου 2014, ο L. A. με την L. E. αφού ανέλαβαν ποσότητα ηρωίνης από την ίδια “καβάτζα”, στην περιοχή των λατομείων στις Καλυθιές, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν.

Η L. E., συνοδηγός του αυτοκινήτου, αντιλαμβανόμενη τους αστυνομικούς απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος, μία πλαστική σακούλα, η οποία περιείχε, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 50,7 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 50,8 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους και εκεί τους παρέδωσαν, το χρηματικό ποσό των 4095 ευρώ, ένα φάκελο με προσωπικά έγγραφα και δύο σημειωματάρια του B. A. του Q..

Επίσης σε σωματική έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους, ένα Volkswagen Passat. Oι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και τον Α. K. στην περιοχή των λατομείων και στην κατοχή του βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και μία κάρτα χρηματικών συναλλαγών της WESTERN UNION.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο του λατομείου, όπου εργάζεται ο τέταρτος και τους παρέδωσε, ένα μεταλλικό κουτί καφέ, που περιείχε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 67,2 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 14 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 716 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 10,2 γραμμαρίων, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά και πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών.

Ακολούθως οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και βρήκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Τέλος, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο της τεχνικής εταιρείας. Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε ο Q. A. του B. και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκε, το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ, ένα βιβλιάριο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Η συνολική αξία της ποσότητας ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων κυμαίνεται από 7.159,2 ευρώ έως 40.270,5 ευρώ.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κορακάκη, Μ. Κουτσούκος, Βάσια Παπαγεωργίου και Στράτος Καρανικόλας.

-Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο καταζητούμενος για διακίνηση ηρωίνης Αλβανός υπήκοος P. D. του F. 30 ετών, άνεργος.

Ο συγκατηγορούμενός του Β. C. του J. 51 ετών, κάτοικος Ρόδου, έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Στην ίδια υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους ακόμη 4 κατηγορούμενοι.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου περιήλθε η πληροφορία ότι ο B. C., γνωστός από προηγούμενη υπόθεση ναρκωτικών, κατέχει μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες διακινεί σε τοξικομανείς της Ρόδου, έναντι χρηματικού ή άλλου ανταλλάγματος. Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία προμηθεύεται την ηρωίνη από τον P. D, ομοίως γνωστό στις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον πρώτο και διαπίστωσαν ότι την 19:10 ώρα της 4ης Φεβρουαρίου 2014, προέβη στην πώληση άγνωστης ποσότητας ηρωίνης σε έναν 41χρονο, επί της οδού Δηλμπεράκη.

Την 22:15 ώρα της 5ης Φεβρουαρίου, προέβη στην πώληση άγνωστης ποσότητας ηρωίνης σε έναν 49χρονο, γνωστό από την εμπλοκή του σε υπόθεση όπλων και ναρκωτικών. Με τον 49χρονο συναντήθηκε ομοίως στην οδό Δηλμπεράκη. Την 18:00 ώρα της 6ης Φεβρουαρίου 2014, προέβη στην πώληση άγνωστης ποσότητας ηρωίνης σε μια 35χρονη με την οποία συναντήθηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Την 19:50 ώρα της 6ης Φεβρουαρίου 2014 προέβη στην πώληση άγνωστης ποσότητας ηρωίνης σε έναν 39χρονο, γνωστό στην αστυνομία από προηγούμενη υπόθεση ναρκωτικών, με τον οποίο συναντήθηκε στις “Εφτά Βαγιές”.
Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν την 7η Φεβρουαρίου 2014, ενώ εκινείτο με μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, επί της οδού Δηλμπεράκη. Κατόπιν έρευνας στην μοτοσυκλέτα βρέθηκε στον αποθηκευτικό της χώρο μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη, μικτού βάρους 175,5 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ.

Στη συνέχεια παρέδωσε στους αστυνομικούς, στην οικία του, στην οδό Δηλμπεράκη, μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 1 γραμμαρίου, μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων, 3 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «VULBEGAL» των 10 mg, 37 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «VULBEGAL» των 2 mg, 1 δισκίο βουπρενορφίνης, 20,5 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «XANAX» και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Περί ώραν 21:00 εντοπίστηκε, επί της οδού Ρόδου Λίνδου, έξω από την οικία του, ένας 41χρονος, ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς 3 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «XANAX», τα οποία κατασχέθηκαν.

Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε ποσότητα 210 γραμμαρίων ηρωίνης, πριν από δύο ημέρες στην περιοχή του νεκροταφείου στον Ζέφυρο, από τον P. D. του F., τον οποίο αναγνώρισε σε φωτογραφίες. Μάλιστα, ο πρώτος φέρεται να ανέφερε ότι αγόρασε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης, έναντι του χρηματικού ποσού των 3500 ευρώ, ότι δεν έχει αποπληρώσει ολόκληρο το χρηματικό ποσό στον P. D. και ότι του χρωστάει ακόμη 3.000 ευρώ.

Κατά τον χρόνο παραμονής του πρώτου στη Δίωξη Ναρκωτικών ο P. D. φέρεται να τηλεφωνούσε συνεχώς στο κινητό του τηλέφωνο. Ο κατηγορούμενος ανταποκρίθηκε σε μια από τις κλήσεις και ο P. D. σύμφωνα με τους αστυνομικούς ζητούσε επίμονα να του δώσει τα υπόλοιπα χρήματα, που του χρωστούσε από την ποσότητα της ηρωίνης, που του πούλησε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου