Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού στη Ρόδο

Ξεκίνησε χθες στη Ρόδο η δεύτερη φάση εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Η ηλικιακή ομάδα των άνω των 85 ετών είναι η πρώτη από το γενικό πληθυσμό που εμβολιάζεται και όπως όλα δείχνουν το ποσοστό των Ροδιτών και Ροδιτισσών που έσπευσε να κλείσει ραντεβού, είναι υψηλό.
Συνολικά 96 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν χθες και θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου σε δύο βάρδιες από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ! Τέσσερις με πέντε ημέρες μεσολαβούν από την υποβολή της αίτησης μέχρι το ραντεβού στο Νοσοκομείο, ενώ από τις 2 Φεβρουαρίου και έπειτα αναμένεται να λάβουν την επαναληπτική δόση του εμβολίου όλοι όσοι έκαναν την πρώτη. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί στη Ρόδο ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ότι αύριο Πέμπτη θα πάρουν σειρά και οι ιδιώτες γιατροί.
«Ξεκίνησε ομαλά η διαδικασία ων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού. Έχουν προγραμματισθεί 96 ραντεβού σε καθημερινή βάση. Δεν έχει απορριφθεί καμία από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί. Η προμήθεια των εμβολίων συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα και πορευόμαστε πάντα ανάλογα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Ο πρόεδρος του ΔΟΠ, κ. Γιώργος Τριάντος και συντονιστής διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Ρόδου δήλωσε σχετικά με τους εμβολιασμούς: «Οι εμβολιασμοί κατά του Covid συνεχίζονται κανονικά στη Ρόδο. Πήραν πλέον σειρά όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85 και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των ιδιωτών ιατρών. Η πορεία των εμβολιασμών θα εξαρτηθεί από την ομαλή προμήθεια των δόσεων που αντιστοιχούν στη Ρόδο. Το βέβαιο είναι ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα μικρότερα νησιά της περιοχής μας χωρίς να τίθενται ηλικιακά κριτήρια. Θα εμβολιάζονται άτομα όλων των ηλικιών και κυρίως όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».
Αναφορικά με το γεγονός ότι η Ρόδος και γενικώς τα Δωδεκάνησα συγκαταλέγονται στις λίγες «πράσινες» περιοχές της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με χάρτη, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), ο κ. Τριάντος δήλωσε τα εξής:
«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Ρόδος και γενικώς τα Δωδεκάνησα συμπεριλαμβάνονται στις πράσινες περιοχές. Στο θετικό αυτό αποτέλεσμα συνέβαλε προφανώς η πολύ καλή διαχείριση που έγινε από τους αρμόδιους φορείς και το Νοσοκομείο. Βοήθησαν όμως και οι περιορισμένες μετακινήσεις και η έλλειψη απευθείας σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Πάνω σε αυτό το επιτυχημένο μοτίβο θα πρέπει να κινηθούμε ώστε να έχουμε πάντα αυτά τα καλά αποτελέσματα. Αυτό που μένει τώρα, είναι να ομαλοποιηθεί η κοινωνική μας ζωή, πράγμα που θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και τους ρυθμούς με τους οποίους θα καταφθάνουν τα εμβόλια στην Ελλάδα».
Πάντως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα εμβολιαστεί, θα είναι η ομάδα 80-85 ετών. Στη συνέχεια και σταδιακά θα εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 70 ετών. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, το πόσο γρήγορα θα γίνει η κάλυψη αυτών των πολιτών και πόσο γρήγορα θα ανοίγει το σύστημα για κάθε ομάδα, εξαρτάται από τις παραδόσεις των εμβολίων. Υπολογίζεται εντούτοις πως μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, οι άνω των 70 ετών θα έχουν λάβει το εμβόλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου