Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στις παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού η ανεμοθύελλα που έπληξε την Πέμπτη το νησί. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας παρασύρθηκαν ακόμη και δίκτυα ύδρευσης!
«Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις ακτές της Σορωνής. Σε ορισμένα σημεία, ο παραλιακός δρόμος έχει καταστραφεί εντελώς. Παρασύρθηκαν ακόμη και τα δίκτυα ύδρευσης. Από βδομάδα θα προβούμε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέτρο του δυνατού. Βέβαια απαιτούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος στη δυτική πλευρά του νησιού», τόνισε ο κ. Πάλλας.
Σημειώνεται ότι η προχθεσινή κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση τριών δέντρων. Μάλιστα στο Νιοχώρι ένας φοίνικας έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο συμπολίτη μας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Στο μεταξύ, σε χθεσινή του συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι άμεσα η Περιφέρεια θα ανοίξει το θέμα της χρηματοδότησης της διάβρωσης των ακτών μέσω του ΕΣΠΑ. «Ανοίξαμε μία πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για δράσεις αστικής ανάπλασης. Αφορά μόνο το Δήμο Ρόδου, καθώς δεν υπάρχει άλλη μεγάλη αστική περιοχή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για τη μεγάλη αυτή αστική περιοχή, υπάρχει στη διάθεση του Δήμου Ρόδου ένα μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο και ένας επιπλέον προϋπολογισμός που υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει δράσεις αστικής ανάπλασης.
Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το θέμα της διάβρωσης των ακτών. Θα ανοίξω μία χρηματοδότηση τις επόμενες μέρες που θα αφορά στη διάβρωση των ακτών ώστε η Δημόσια Διοίκηση να στρέψει εκεί την προσοχή της. Η πρώτη χρηματοδότηση δεν είναι μεγάλη, αλλά μακάρι να ανοίξουμε το θέμα και να αναλάβουμε την πρόκληση. Άλλωστε διαχειριστήκαμε κάθε άλλη πρόκληση επιτυχώς, βρίσκοντας τη χρηματοδότηση σε συνεργασία και με το υπουργείο Ανάπτυξης. Το αργότερο τη Δευτέρα και το θέμα της διάβρωσης των ακτών θα είναι στον αέρα», είπε ο κ. Χατζημάρκος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ