Ελεύθερος χωρίς πρόσθετους περιοριστικούς όρους, αφέθηκε χθες μετά τη συμπληρωματική απολογία του για την πράξη της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό συνομήλικής του, παρθένας Νορβηγής τουρίστριας.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, μετά την αρχική απολογία του και στην πορεία ασκήθηκε εις βάρος του συμπληρωματική δίωξη διότι στο πλαίσιο της υπεράσπισής του είχε παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό που αποτύπωνε σεξουαλικές πράξεις που είχε με την φερόμενη ως θύμα, υποστηρίζοντας ότι η ερωτική τους συνεύρεση είχε γίνει με την συγκατάθεσή της.
Χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, κατέθεσε ότι γνωρίστηκε με την καταγγέλλουσα μερικές μέρες πριν, τη νύχτα που συνευρέθηκαν ερωτικά σε μπαρ της οδού Ορφανίδου.
Υποστήριξε ότι έκαναν έρωτα μέσα στο κατάστημα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνουσίας, εν γνώσει της, και με την απόλυτη συναίνεσή της, πήραν δύο φωτογραφίες προκειμένου να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί.
Την ώρα που έπαιρνε αυτές τις φωτογραφίες, όπως ισχυρίστηκε, η καταγγέλλουσα όχι μόνο τελούσε εν γνώσει των πράξεών του καθώς ήταν στη κυριολεξία δίπλα του, αλλά έδειχνε και να διασκεδάζει, λέγοντας ότι θα θυμούνται κάτι όμορφο που έγινε μεταξύ τους.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του για το αδίκημα του βιασμού, όπως είπε χθες απολογούμενος, μην έχοντας κανένα άλλο αποδεικτικό μέσο προκειμένου να αποδείξει την απόλυτη συναίνεσή της στη πράξη της συνουσίας, επέδειξε ως πειστήριο μια φωτογραφία καθώς μπροστά στην απόδειξη της αθωότητας του και στην προσπάθεια να αμυνθεί απέναντι στην καταγγελία, η επίδειξη αυτής της φωτογραφίας ήταν το μοναδικό μέσο άμυνας.
Τόνισε ακόμη ότι εκείνος ούτε δημοσιοποίησε τη φωτογραφία αυτή, ούτε τη χρησιμοποίησε προκειμένου να λάβει ανταλλάγματα από την καταγγέλλουσα ή από τρίτους.
Ο 18χρονος συνελήφθη την 6η Αυγούστου 2017 και ώρα 08.30 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από μήνυση μιας συνομήλικής του, παρθένας, Νορβηγής φοιτήτριας, η οποία κατήγγειλε ότι ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της με τη χρήση βίας στις τουαλέτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο bar street της οδού Ορφανίδου.
Η 18χρονη, που βρισκόταν στη Ρόδο για διακοπές με 10 φίλες της, από την 2α Αυγούστου 2017, υποστήριξε ότι το βράδυ της 5ης Αυγούστου 2017 μετέβησαν στην οδό Ορφανίδου για να πιουν ένα ποτό.
Επισκέφθηκαν συγκεκριμένα τρία καταστήματα και κατέληξαν στο κατάστημα με την επωνυμία «White room».
Σε όλα τα καταστήματα, διάφοροι άνδρες, τις κερνούσαν ποτά και σφηνάκια ενώ η ίδια, όπως είπε, φλέρταρε και μιλούσε με αρκετούς άνδρες.
Δήλωσε μάλιστα ότι με τρείς διαφορετικούς άνδρες φιλήθηκε στο στόμα με την θέλησή της.
Στο τελευταίο κέντρο ένας Ελληνας την παρότρυνε να μπει μέσα για ποτό.
Στην είσοδο του καταστήματος φιλήθηκε μαζί του με την θέλησή της.
Υποστήριξε ότι την έπιασε από το χέρι και την οδήγησε στο εσωτερικό του καταστήματος γιατί, όπως της είπε, δούλευε εκεί και θα την κερνούσε δωρεάν ποτό.
Οταν μπήκε στο κατάστημα ανέβηκε μαζί του μια σκάλα, που οδηγούσε στις τουαλέτες. Εκεί συνέχισαν να φιλιούνται, ενώ σε κάποια στιγμή την πίεσε να του κάνει στοματικό έρωτα. Η ίδια του είπε, όπως κατέθεσε, ότι είναι παρθένα και ότι θέλει μόνο να φιληθούν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αφού την υποχρέωσε σε πεολειχία ακολούθως έβγαλε τα ρούχα του αλλά και τα δικά της παρά τη θέλησή της.
Φέρεται να της είπε ότι έχει μια έκπληξη για εκείνη και τότε φοβήθηκε και μπήκε στην τουαλέτα, που δεν κλείδωνε. Υποστήριξε ότι ο 18χρονος χτυπούσε την πόρτα για να του ανοίξει και όταν άνοιξε για να φύγει την άρπαξε και την υποχρέωσε σε εξώγαμη συνουσία με τη χρήση προφυλακτικού. Διακόρευσε, όπως ισχυρίστηκε, τον παρθενικό της υμένα και μάτωσε και ακολούθως κατόρθωσε να τον απωθήσει, να ντυθεί και να φύγει.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Βασίλης Μπέης και Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ