Τοπικές Ειδήσεις

«Ενισχύονται με νέο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ο ΑΣΠ Κω και ο ΑΣΠ Καλύμνου»

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με νέο εξοπλισμό των σταθμών παραγωγής ρεύματος σε Κω και Κάλυμνο, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα πολύωρων διακοπών της ηλεκτροδότησης, όπως συνέβη πέρυσι.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Στάσσης ενημέρωσε εγγράφως τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα ότι μέσα στο 2022:

– Προχωρά η μετεγκατάσταση αεριοστροβιλικης ισχύος από τις Κυκλάδες στον ΑΣΠ Κω.

– Σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ και μετά την έγκριση της ΡΑΕ, προγραμματίζεται η μεταφορά σύγχρονων Μηχανών Εσωτερικής καύσης από τον ΑΣΠ Μυκόνου στον ΑΣΠ Καλύμνου.

Ταυτόχρονα, αναθεωρήθηκαν τα όρια και οι προβλέψεις για τη ζήτηση σε ρεύμα και προσδιορίστηκαν υψηλότερα και πιο ρεαλιστικά επίπεδα εφεδρείας, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα και να αποφευχθούν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διορθωτικές αυτές παρεμβάσεις σε Κω και Κάλυμνο.

Τόνισε, όμως, ότι «πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, όπως η μόνιμη εγκατάσταση

ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Λέρο και ο επανασχεδιασμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μην προκαλούνται βλάβες αφού το δίκτυο περνά μέσα από δύσβατες περιοχές, ευάλωτες στα ακραία καιρικά φαινόμενα και με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου