Μια απρόβλεπτη εξέλιξη με την δυσάρεστη οσμή του αντικομμουνισμού σημειώθηκε στην Βουλή κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του βουλευτού του Ποταμιού Γ. Αμυρά στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα.

Ο κ. Αμυράς αναφερθείς στην πρώτη κατοικία συνεχάρη την κυβέρνηση που όπως είπε «έφερε το Μαρξισμό σε κάθε ελληνική οικογένεια και απαλλοτριώνει την ιδιοκτησία μέσω των τραπεζών». «Το κράτος δίνει χρήματα στις τράπεζες, οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια, άρα τα σπίτια ανήκουν στο κράτος», είπε.

Η δηκτική αναφορά του στον Μαρξισμό προκάλεσε αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΚΚΕ με τον Ν. Καραθανασόπουλο να τον αποκαλεί εκτός μικροφώνου «γελοίο». «Είσαι τραμπούκος, θίξαμε τα ιερά και τα όσια των κομουνιστών. Είσαι γελοίος και δειλός, αυτό είσαι, με άλλα λόγια είσαι ένας Έλληνας κομμουνιστής», συμπλήρωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί αλλά επιτέθηκε και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεωνά ο οποίος σχολίασε κάτι από τα έδρανα. «Ο πρώην κομμουνιστής που αναμόρφωσε το ΙΚΑ και τώρα ήρθε να μας πει για τα σπίτια», είπε για τον προερχόμενο από το ΚΚΕ βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ