Ένταση επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση σε Σκόπια και Βελιγράδι να επιτρέπουν πλέον τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Σερβία άρχισε ήδη να στέλνει πίσω τους υπόλοιπους

Κλιμάκιο της Αρμοστείας στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ αναφέρει ότι επικρατεί ένταση στην ουδέτερη ζώνη μετά την ανακοίνωση της απόφασης, και ότι ομάδα Ιρανών έχει αποκλειστεί.

ΠΓΔΜ και Σερβία άρχισαν να εφαρμόζουν την απόφαση το απόγευμα της Τετάρτης για διέλευση μόνο στις τρεις αυτές ομάδες προσφύγων -που είναι και η συντριπτική πλειονότητα όσων κινούνται στον βαλκανικό διάδρομο.

Αποκλεισμένοι στην ουδέτερη ζώνη

«Όλοι οι υπόλοιποι στέλνονται πίσω [από τη Σερβία στην ΠΓΔΜ]», ανέφερε η εκπρόσωπος της Αρμοστείας Μελίτα Σούντζιτς, σύμφωνα με το Reuters.

«Παλεύαμε όλη νύχτα προσπαθώντας να καθησυχάσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στον καταυλισμό, ενώ η αστυνομία έλεγχε τα υπηρεσιακά τους σημειώματα ή τα διαβατήρια που κατείχαν προκειμένου να επιτρέψει τη διέλευση μόνο στις συγκεκριμένες εθνικότητες» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέξανδρος Βούλγαρης της Ύπατης Αρμοστείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ουδέτερη ζώνη έχουν αποκλειστεί περίπου εκατό Ιρανοί.

thepressproject.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ