Με τη Βιολογία Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ολοκληρώθηκε χθες ο βασικός κύκλος των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.
Οι μαθητές δήλωσαν ότι τα θέματα ήταν εύκολα, ακόμη και για όσους είχαν κάνει μία μέτρια προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ πιο εύκολα και βατά από τα θέματα της χημείας, όπου ο βαθμός δυσκολίας ξεπερνούσε κάθε αναμενόμενο όριο και από τα θέματα της φυσικής που ήταν εξίσου απαιτητικά.

Χριστίνα Καφρίτσα
Τα θέματα ήταν αναμενόμενα και όχι δύσκολα. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να γράψει άριστα ενώ και ένας μέτριος μαθητής θα μπορούσε να πάρει ένα καλό βαθμό. Ο βαθμός δυσκολίας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μαθήματα της χημείας και της φυσικής που ήταν σαφώς πιο απαιτητικά.

Μαρία Αραπάκη
Τα θέματα της βιολογίας δεν θα έλεγα ότι ήταν δύσκολα. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορούσε να γράψει πολύ καλά. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν ευκολότερα και από τα περσινά θέματα. Δεν υπήρχαν εκπλήξεις, κάλυπταν σχεδόν όλο το φάσμα της ύλης και δεν έπεσε κάτι που να μην είχαμε πραγματευτεί.

Παντελίνα Κολαϊνή
Κατά τη δική μου κρίση, τα θέματα της βιολογίας ήταν εύκολα και βατά, τουλάχιστον για έναν κατάλληλα προετοιμασμένο μαθητή. Ήταν από τα θέματα που περιμέναμε να πέσουν και δεν εξεπλάγην όταν τα είδα. Πιστεύω ότι σήμερα έγραψε και ο μέσος μαθητής.

Σειρά έχουν, από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, τα ειδικά μαθήματα. Ειδικότερα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα (25/6) στο γραμμικό σχέδιο. Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1η Ιουλίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7 με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ