Η απερχόμενη δημοτική αρχή, σε ένα «κρεσέντο» μικροπρέπειας αρνείται να ενημερώσει τον νέο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη για τα στοιχειώδη! Όπως αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο κ. Καμπουράκης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, δεν πήρε καμία απάντηση σε κανένα από τα 23 απλά ερωτήματα που κατέθεσε εγγράφως!
Αναλυτικότερα ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Είναι βέβαιο ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί να μας ενημερώσει… Κατέθεσα 23 απλά ερωτήματα που ο κάθε Ροδίτης θεωρεί ότι είναι αυτονόητο να γνωρίζει αυτός ο οποίος θα διαχειριστεί την καθημερινότητα και τις τύχες του στο επόμενο διάστημα.
Ο Ροδιακός λαός μού έδωσε διαφορά 12 μονάδων από τον ανθυποψήφιό μου την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Δεν μου επιτρέπει να μην προβαίνω σε προσπάθειες για να ενημερωθώ, ούτε με εμπιστεύθηκε για να είμαι ερασιτέχνης. Αυτό που έχω να κάνω, είναι να εξαντλήσω την υποχρέωση που έχω να σεβαστώ τη συνέχεια της πολιτικής ηγεσίας, τη συνέχεια των δημοτικών πολιτικών αρχόντων. Έπειτα θα απευθυνθώ στους άξιους ανθρώπους που διαθέτει ο δήμος Ρόδου. Το είπα άλλωστε και στην προεκλογική μου ομιλία… Όλοι οι εργαζόμενοι στο δήμο, με όποια σχέση εργασίας έχουν, θα παραμείνουν. Θα απευθυνθώ στους υπηρεσιακούς παράγοντες και είμαι βέβαιος ότι θα είναι πρόθυμοι να παρέχουν απλές απαντήσεις σε απλά ερωτήματα, ώστε μαζί με το επιτελείο μας, τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν και τους συνεργάτες μας, αυτούς που θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν συνεργαζόμενοι με τη δημοτική πλειοψηφία, να προχωρήσουμε».
Ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι η έλλειψη πληροφόρησης θέτει εμπόδια στην παρέμβασή του υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στ’ Αφάντου. Δεν απαντά η δημοτική αρχή, λ.χ. εάν το αποθεματικό των 50 εκατ. Ευρώ βρίσκεται στην Εθνική Τράπεζα, πράγμα που θα αποτελούσε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια διάτρησης του υποκαταστήματος.
«Θα πρέπει να μάθουμε 5-10 πράγματα. Να μάθουμε π.χ. ποιες είναι οι συμβάσεις με τις τράπεζες, ποιο το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στο Δήμο Ρόδου. Θέλουμε να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα της Εθνικής τράπεζας σχετικά με το υποκατάστημα στ’ Αφάντου. Για να μπορέσεις να το συζητήσεις αυτό, να έρθεις σε επικοινωνία με την Εθνική, μία από τις συστημικές τράπεζες της χώρας, θα πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου τις συμβάσεις με το Δήμο, τις μισθοδοσίες κλπ, ώστε να ζητήσεις την αναστολή του διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος αυτού που βρίσκεται σε μία πολύ μεγάλη περιοχή της Ρόδου της οποίας οι κάτοικοι ζητούν να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα. Εάν δεν απαντούν για τις δανειακές σχέσεις, όταν δεν μας απαντούν εάν το αποθεματικό των 50 εκατομμυρίων βρίσκεται στην Εθνική, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια ενέργεια», είπε ο κ. Καμπουράκης και συμπλήρωσε:
«Το να λαμβάνω 2 USB με 75.000 ψηφιακά έγγραφα όπου αναφέρεται σε αποφάσεις 750 σελίδων της κάθε συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, συμπεραίνω ότι απαιτείται να πάρω ξανά διδακτορικό… Νιώθω ότι η ΕΤΕ χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και ότι μπορεί να ενσκήψει στο αίτημα του συνδυασμού μας να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα, μέχρι να αναλάβουμε ως δημοτική αρχή. Εγώ πώς θα κάνω την παρέμβαση εάν δεν έχω τα απαιτούμενα στοιχεία;
Απ΄ όσο γνωρίζω δεν έχει σταλεί καμία επιστολή από τη δημοτική αρχή σε ένα συνεργάτη της, σε μία αξιοσέβαστη ελληνική τράπεζα η οποία θα πρέπει να καταλάβει ότι μέχρι τις εθνικές εκλογές και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας καλό θα ήταν να κάνει μία μικρή υποχώρηση, όποια και αν είναι η ζημιά, κρατώντας το υποκατάστημα Αφάντου ανοιχτό…».
Ο νέος δήμαρχος, Α. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που με την παρέμβασή της, κατάφερε να διατηρηθούν τα τρία υποκαταστήματα της Alpha Bank στα νησιά. Τόνισε ότι όποιος άγεται και φέρεται από προσωπικά συναισθήματα δεν ενημερώνει για τις σχέσεις του δήμου Ρόδου με την ΕΤΕ.

Αναλυτικότερα δήλωσε τα εξής: «Η παρέμβαση της Περιφέρειας για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τράπεζας σε τρία νησιά ήταν άμεση. Θυμάμαι αυτή την παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής και τη φιλονησιωτική συμπεριφορά της τότε τράπεζας. Το ίδιο θα παρακαλέσω την Εθνική, εάν δεν έχω στοιχεία μέχρι αύριο. Βεβαίως και ζήτησα τα στοιχεία, αλλά μόνο κάποιος που άγεται και φέρεται από προσωπικά συναισθήματα δεν λέει ποιες είναι οι τραπεζικές σχέσεις του δήμου Ρόδου, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητούσα πριν έξι μέρες τις σχέσεις του δήμου Ρόδου με τις τράπεζες, για να μπορέσω-μη θεσμικά-να ζητήσω την αναστολή μίας απόφασης που πληγώνει πολύ τους Αφαντενούς και το νησί»!

Ένα σχόλιο στο Αντ. Καμπουράκης: Η δημοτική αρχή δεν μου χορηγεί τα στοιχεία που ζήτησα!

  1. Avatar Ο/Η sotossostos@hotmail.com λέει:

    Η απερχόμενη δημοτική αρχή-καλα θα κανει να πάει σπίτι της…
    και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες -και να σεβαστεί την εντολη του ροδίτικου λαού… εαν ο ροδιτικος λαος τους ηθελε θα τους ψήφιζε… απο την στιγμη που οι περισσοτεροι θελαμε αλλαγη- ειναι υποχρεωμένοι να το σεβαστουν και να το τηρησουν!!- διοτι δεν ειναι σπιτι τους!,γιατι το κανουν?-καταριπτουν την ψήφο μας? γιατι? ντροπη!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ