Τοπικές Ειδήσεις

Η Αρχαιολογία έκλεισε τις τουαλέτες στο Αρχαίο Στάδιο!

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των επαγγελματιών του τουρισμού και των επισκεπτών της Ρόδου από τη μη λειτουργία των τουαλετών (αντρικών και γυναικείων) στον πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Σταδίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία αρνείται να προσλάβει καθαρίστρια και έκλεισε τις τουαλέτες, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα καθημερινά στους επισκέπτες του χώρου!
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν έγκυρες πηγές, η αρχαιολογική υπηρεσία και κατά συνέπεια το υπουργείο Πολιτισμού δεν προχωρά σε πρόσληψη καθαρίστριας. Πέρυσι ανέθεσε τη φροντίδα των τουαλετών στον φύλακα, παρόλο που δεν είχε καμία τέτοια αρμοδιότητα και δεν έφερε καμία ευθύνη. Ο ίδιος ο φύλακας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, αγόραζε με δικά του χρήματα αναλώσιμα και καθαριστικά και φρόντιζε για την καθαριότητα του χώρου.
Αυτό συνεχίσθηκε για αρκετό καιρό μόνο που η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν στην αρχαιολογία για την έλλειψη καθαριότητας. Μετά την καταγγελία/αναφορά αυτή, αποφάσισε η υπηρεσία να κλείσει εντελώς τις τουαλέτες και δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να προχωρήσει στην πρόσληψη καθαρίστριας έστω με ολιγόμηνη σύμβαση και οι τουαλέτες παραμένουν κλειστές από την προηγούμενη σεζόν.
Καθημερινά επισκέπτονται το αρχαίο στάδιο στην καρδιά της πόλης της Ρόδου εκατοντάδες τουρίστες, ανάμεσα στους οποίους αρκετοί ηλικιωμένοι. Βρίσκοντας τις τουαλέτες κλειστές …χρησιμοποιούν αναγκαστικά το ύπαιθρο. Πλέον, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, αφού η δυσοσμία είναι έντονη και οι διαμαρτυρίες των επισκεπτών καθημερινές.
Να σημειωθεί ότι στα καθήκοντα της καθαρίστριας του Αρχαίου Σταδίου ανήκει και το άδειασμα των καλαθιών των σκουπιδιών, πράγμα που κάνει περιστασιακά ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου, παρόλο που δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του!
Τα καλάθια ξεχειλίζουν από σκουπίδια και σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία, η επίσκεψη στο Αρχαίο Στάδιο είναι μία δυσάρεστη εμπειρία για τους επισκέπτες. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού δηλώνουν ότι είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί καθαρίστρια στο Αρχαίο Στάδιο καθώς δεν μπορεί να συνεχισθεί το πρόβλημα.

Όπως και στη Λίνδο θα μπορούσε να ανατεθεί η διαχείριση των τουαλετών σε ιδιώτη, που χρεώνει για τη χρήση της τουαλέτας 50 λεπτά. Η όποια λύση πρέπει να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό, καθώς καταστάσεις σαν και αυτές δεν ταιριάζουν σε ένα νησί σαν τη Ρόδο, που μάλιστα συνεισφέρει τα μέγιστα στον κρατικό κορβανά από τις εισπράξεις των αρχαιολογικών χώρων!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • pidikoulakisarsenios@hotmail.com    20.06.2019 02:51

    χαχχαχαχχααα θέλουμε και τουρισμό…

Σχολιασμός άρθρου