Ειδήσεις

Πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδηγών

Εντονα διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτές οδηγών για την απόφαση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου να μην χορηγούνται ιατρικές βεβαιώσεις, στους υποψηφίους οδηγούς.

Χθες τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

«Το πρόβλημά μας εστιάζεται στη μη χορήγηση βεβαιώσεων στους υποψήφιους οδηγούς από τους ιατρούς. Βρεθήκαμε στη μέση μιας διαμάχης που ξέσπασε γιατί οι γιατροί δεν αποδέχονται την απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Μεταφορών για τη μείωση της αμοιβής τους στα 10 ευρώ ανά άτομο από 20 που ήταν μέχρι πρότινος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών κ. Παντελής Κούσης και πρόσθεσε πως πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησης που διαθέτουν.
«Εξαιτίας του προβλήματος δεν χορηγούνται διπλώματα οδήγησης. Χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί είναι στην αναμονή. Εμείς είμαστε στη μέση της διαμάχης και περιμένουμε πότε θα τα βρουν οι γιατροί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών», δήλωσε ο κ. Κούσης και πρόσθεσε πως ο κλάδος έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.
«Θα πρέπει να σας αναφέρω πως οι εκπαιδευτές που είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών συντηρούνται όλοι από τους γονείς τους. Και εμείς φυτοζωούμε και προσπαθούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο κ. Κούσης.

Ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ενημέρωσε τους εκπαιδευτές οδηγών πως ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και νέος δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος θα είχε συζήτηση και για το θέμα αυτό με τον νέο υπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο.
«Λύση θα μπορούσε να δώσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε η χορήγηση βεβαιώσεων από γιατρούς του νοσοκομείου Ρόδου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει έκδοση βεβαιώσεων από το νοσοκομείο, ο κ. Κούσης δήλωσε:
«Η Νομοθεσία προβλέπει πως σε περίπτωση που έχουμε καταγγελία συμβάσεων ή μη εύρεση γιατρών μπορούμε να απευθυνθούμε σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της Περιφέρειας και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Σε άλλους νομούς της χώρας οι γιατροί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό αλλά χορηγούν τις βεβαιώσεις στους υποψηφίους οδηγούς. Πρόβλημα δηλαδή υπάρχει μόνο στη Ρόδο».
Σε ερώτηση αν έχει γίνει συζήτηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Κούσης δήλωσε:

«Συνομιλήσαμε για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χ. Μαντά. Είναι ανένδοτος και δηλώνει πως τίθεται θέμα αξιοπρέπειας των ιατρών. Δεν έχουμε κάτι με τους γιατρούς, τους σεβόμαστε. Ζητάμε όμως να δοθεί λύση. Δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου».
Σε επιστολή που εστάλη στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών υπογραμμίζεται πως η αμοιβή των ιατρών είναι αυτή που καθορίζεται από το άρθρο 6 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του νόμου 4047/2012.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Νίκος Παταβούκας υπογράμμισε ακόμη πως δεν έχει αυξηθεί το παράβολο.
«Το θέμα της μη εξέτασης των υποψηφίων οδηγών της Ρόδου, από πλευράς των Ροδίων Ιατρών, λόγω άρνησης της αμοιβής τους η οποία έχει οριστεί από το ΥΜΕ, είναι μείζον και έχει κοινωνικές προεκτάσεις. (Δεν αφορά βεβαίως μόνο τους υποψηφίους οδηγούς – μαθητές μας, αλλά και πλήθος άλλων επαγγελματιών ή άλλων πολιτών που ανανεώνουν το δίπλωμά τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα). Από το γραφείο του κ. Πατούλη (πρ. Ι.Σ. Αθηνών), μου ανέφεραν ότι οι εξετάσεις εκ μέρους των ιατρών Αθηνών πραγματοποιούνται ανελλιπώς αλλά έχουν προσφύγει (με αίτηση ακύρωσης) κατά της απόφασης του ΥΜΕ (περί της αμοιβής τους) και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης (που ενδεχομένως να είναι χρονοβόρα). Όμως, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, εξετάζουν κανονικά με το ποσό που ορίζει το ΥΜΕ (10 ΕΥΡΩ). Αξιότιμε κ. Πρόεδρε σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε εμείς οι Εκπαιδευτές Οδήγησης να υπεισέλθουμε στις ιατρικές απολαβές σας. Όμως το θέμα δρα αλυσιδωτά και αν πάψατε να εξετάζετε εσείς… εμείς καταστρεφόμαστε επαγγελματικά, οι δε πολίτες θα βρεθούν σε ακόμη μία δεινή θέση, ανάμεσα στις αμέτρητες… που έχουν βρεθεί τελευταίως», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε ο κ. Κούσης στον πρόεδρο του ΙΣΡ κ. Χρήστο Μαντά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου