Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου συνεδρίασε έκτακτα, την Πέμπτη, 18/05/2017, παρουσία αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ για την κατάσταση στην τράπεζα, παρουσίασαν την ομόφωνη απόφασή της Γενικήςτους Συνέλευσής για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, με αφορμή τις προγραμματισμένες απολύσεις στην τράπεζα και ζήτησαν από το Ε.Κ.Ρ να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στην τράπεζα, με κύρια αιτήματα τα παρακάτω :

  1. Αναστολή της απόφασης για τις απολύσεις στην υπό ειδική εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.
  2. Πλήρης απορρόφηση όλων των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσουαπό τις συστημικές τράπεζες, πρακτική που ακολουθήθηκε για όλους τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ παίρνοντας υπόψη της απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας στην υπό εκκαθάριση Συν/κή Τράπεζα Δωδ/σου, τη Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαϊου 2017, με τα παραπάνω αιτήματα.Το Δ.Σ αποφάσισε επίσης την προκήρυξη και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Τράπεζα Δωδ/σου.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ