Στην παραδοχή πως πράγματι παραχώρησε το κάστρο της Ρόδουστη Novartis, κατόπιν έγκρισης του ΚΑΣ, προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά όπως τονίζει η εκδήλωση τελικά δεν έγινε ποτέ. Η εν λόγω τοποθέτηση έρχεται έπειτα από τη σχετική καταγγελία που διατύπωσε το περασμένο Σάββατο το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει πως το αίτημα της εταιρείας για την παραχώρηση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο «είχε παραπεμφθεί προςεξέταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, με θετική εισήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Το ΚΑΣ με την υπ΄ αριθμ 31/05-09-2017 συνεδρίαση γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου, θέτοντας συγκεκριμένους όρους χρήσης. Ακολούθως, στις 01-09-2017 η εταιρεία απέσυρε το αίτημά της και η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, απαντώντας στις βολές που είχε δεχτεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς, είχαν τονίσει ανάμεσα σε άλλα: «Και Επί ενάμιση χρόνο ησυμμορία διατυμπανίζει ότι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους»  είναι η υπόθεση  NOVARTIS. Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πριν από έξι μόλις μήνες, ΕΓΚΡΙΝΕΙ  το αίτημα τηςNOVARTIS και ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το ιστορικό παλάτι  της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, για την πραγματοποίηση… πολυτελούς δείπνου της εταιρίας; Ημερομηνία έκδοσης απόφασης: 27 Σεπτεμβρίου 2017».

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ