Η Λέσχη Lions Ρόδου, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της, πραγματοποίησε επίσκεψη ιατρικού κλιμακίου για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Απολακκιά, την Κυριακή 18 Μαρτίου. Η όλη δράση έγινε με συνεννόηση του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Λέσχης, ιατρού  Νικολάου Φρόνα μετά του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου της Απολακκιάς κ. Στάθη Διαμαντή.

Το ιατρικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από επτά γιατρούς, πραγματοποίησε συνολικά 103 διαγνωστικές-προληπτικές εξετάσεις. Οι συμμετέχοντες στο κλιμάκιο γιατροί ήταν:

  1. Νικόλαος Φρόνας Γαστρεντερολόγος, Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Λέσχης.
  2. Παύλος Μπακίρης Καρδιολόγος, μέλος της Λέσχης.
  3. Βασίλης Γιακουμάκης Ακτινοδιαγνώστης, μέλος της Λέσχης.
  4. Χάρης Νικολάου Ορθοπεδικός, μέλος της Λέσχης.
  5. Μιχάλης Σαββίγκος Δερματολόγος, φίλος της Λέσχης.
  6. Δημήτριος Ιωσήφ ΩΡΛ, φίλος της Λέσχης.
  7. Μανώλης Διαμαντής, ενδοκρινολόγος, φίλος της Λέσχης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του ιατρικού κλιμακίου στην Απολακκιά, τα μέλη και φίλοι της Λέσχης πραγματοποίησαν εκδρομή με λεωφορείο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προσκύνημα-εκκλησιασμό στην Παναγία την Τσαμπίκα, προσκύνημα στην Παναγία τη Σκιαδενή και το μεσημέρι γευμάτισαν με το ιατρικό κλιμάκιο σε εστιατόριο του χωριού.

Ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Στάθης Διαμαντής, εξήρε την προσφορά των Λάιονς, τονίζοντας τη σημασία της επίσκεψης του πολυπληθούς ιατρικού κλιμακίου, με επτά διαφορετικές ειδικότητες, αφού το χωριό δεν έχει μόνιμο γιατρό, αλλά δέχεται την επίσκεψη ενός αγροτικού ιατρού τρεις φορές το μήνα.

Η Λέσχη προγραμματίζει παρόμοια δράση και για τη Σύμη, τον Απρίλιο.

 

 

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου,

 

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χατζημανώλης

Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλης Γιακουμάκης

Ο Πρόεδρος της Επιτρ. Υγείας

Νικόλαος Φρόνας

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ