Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου υποχρεώθηκε να αποζημιώσει Ροδίτη

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 76.152,16 ευρώ, νομιμότοκα, εκ των οποίων τα 26.000 ευρώ κηρύχθηκαν προσωρινά εκτελεστά, υποχρεώνεται να καταβάλει σε έναν κάτοικο της Καλλιθέας ο Δήμος Ρόδου, με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου,
Ο ενάγων εξέθεσε ότι δυνάμει βεβαίωσης του αντιδημάρχου του εναγόμενου παραχωρήθηκε στον ενάγοντα, κατόπιν δημοπρασίας, κοινόχρηστος χώρος αιγιαλού και παραλίας του Δήμου Καλλιθέας, έκτασης 45 τ.μ για την εγκατάσταση μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, μεταξύ των οποίων και τζετ σκι (jet ski) στη θέση «Αμμούδες NO 1» για το χρονικό διάστημα από 31.5.2007 μέχρι και 31.12.2008. Ότι την 7.6.2007 εκδόθηκε από τον κεντρικό λιμενάρχη Ρόδου η 19/2207 άδεια εκμίσθωσης στο όνομα του ενάγοντος. Ότι δυνάμει του από 148/2007 πρακτικού της Δημαρχιακής Επιτροπής αποφασίστηκε η απάλειψη τζετ σκι (jet ski). Ότι δυνάμει της αριθμ. 6286/2007 απόφασης του Αντιδημάρχου του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου ανακλήθηκε η ανωτέρω βεβαίωση, αναφορικά με τη χρήση τζετ σκι (jet ski). Ότι δυνάμει του υπ. αριθμ. 2119/2007 εγγράφου ο ενάγων εκλήθη να προσκομίσει την άδεια εκμίσθωσης. Ότι, στη συνέχεια, επανεκδόθηκε η ως άνω άδεια χωρίς τη δυνατότητα εκμίσθωσης Jet ski. Ότι η ως άνω συμπεριφορά του εναγόμενου ήταν κακόπιστη και ο ενάγων ζημιώθηκε στην περιουσία του.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου