“Πολεμική” ανακοίνωση κατά της ¨δ” εξέδωσε ο Δήμος Καλυμνίων, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός, ότι με επίσημη ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ, γνωστοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, ότι μεταξύ των 359 κρουσμάτων κορωνοϊού, περιλαμβάνονται και δύο στην Π.Ε Καλύμνου.

Η Π.Ε. Καλύμνου, περιλαμβάνει και το νησί της Λέρου. Είναι σαφές λοιπόν, ότι σχεδόν κανείς από όσους ανέγνωσαν την ανακοίνωση, ήξεραν την σύνθεση των νησιών που απαρτίζουν την Π.Ε. Καλύμνου και ούτε υπήρξε διευκρίνηση αρμοδίως, ότι τα κρούσματα αφορούν την Λέρο. Εξάλλου, αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δημοσιεύτηκε στην “δ” και προσδιόριζε το Π.Ε. Καλύμνου.

Επομένως τα παράπονά σας στον ΕΟΔΥ κ. Δημήτρη Διακομιχάλη.

Θα θέλαμε να δούμε εξάλλου αν ο Δήμαρχος Καλυμνίων θα καταγγείλει τον Antenna ο οποίος στο δελτίο της 13.00 ώρα της Παρασκευής έκανε λόγο για δύο κρούσματα στην Κάλυμνο αλλά και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά MME που ανέφεραν και δημοσιοποίησαν το ίδιο από χθες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Καλυμνίων:

Σε συνέχεια δημοσιεύματός σας της 17ης/9/2020 με τίτλο «Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα-2 κρούσματα στην Κάλυμνο» αναφέρεστε ψευδώς στην ύπαρξη 2 κρουσμάτων στο νησί της Καλύμνου.

Το γεγονός αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες, που προκύπτουν από τους αρμόδιους φορείς και το Νοσοκομείο Καλύμνου.

Παρακαλούμε -ως εκ τούτου- να ανασκευάσετε άμεσα το δημοσίευμα της εφημερίδας σας αποκαθιστώντας τα αληθινά γεγονότα, ως προς το σκέλος που αφορά την Κάλυμνο, προς αποφυγή ύπαρξης περαιτέρω σύγχυσης αλλά και πρόκλησης αδικαιολόγητης ανησυχίας στους συμπολίτες μας και σε όσους πρόκειται να βρεθούν στο νησί μας το προσεχές διάστημα.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ