Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ότι μια δέσμευση του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας για τις συντάξεις γίνεται πράξη. Παράλληλα, τόνισε πως η ρύθμιση για τα ποσοστά αναπλήρωσης ήταν δέσμευση που «το κάναμε πράξη» παρότι, όπως είπε, «δεν ήταν εύκολο», εξαγγέλλοντας ότι στο τέλος του μήνα θα δοθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας, δούλεψαν πολύ σκληρά γιατί παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευση. Το κάνουμε όμως πράξη. Αποτελούσε δέσμευση δικιά μου και της ΝΔ και γίνεται πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης θα πάνε από το 50% στο 70%, μέχρι το τέλους του μήνα, γεγονός που αποτελούσε δέσμευση του ίδιου και της ΝΔ.

Επιπλέον, σχετικά με τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Στόχος να καταπολεμηθεί η ανεργία και να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ του τι ζητούν οι εργοδότες από πλευράς δεξιοτήτων και τι προσφέρει σήμερα το εργατικό δυναμικό».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία», τονίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο δραστικά, όχι μόνο με στοχευμένους ελέγχους αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων που θα ευνοεί την πλήρη απασχόληση». Αναφέρθηκε δε στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Βρούτσης: Αντιστροφή του κλίματος με νέες προσλήψεις και νομιμότητα

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε ότι το προσεχές διάστημα θα αλλάξει το περιβάλλον στην αγορά εργασίας, μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας με πρακτικά και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο στέκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. «Θα αντιστρέψουμε το κλίμα με νέες προσλήψεις και με νομιμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ