ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναδρομή Α’ Εξαμήνου 2023: Στα κορυφαία ελληνικά αεροδρόμια το “Διαγόρας” της Ρόδου βάσει επιβατικής κίνησης και διαδικτυακών αξιολογήσεων 

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αεροδρομιο ρόδου

Τα αερο­δρό­μια της Αθήνας και της Θεσ­σα­λο­νί­κης στην κορυφή της επι­βα­τι­κής κίνησης και των αξιο­λο­γή­σεων

Η πρό­σφατη έρευνα της Tourix ανα­δει­κνύει τα κορυ­φαία αερο­δρό­μια της Ελλάδας, τόσο όσον αφορά την επι­βα­τική κίνηση εμπο­ρι­κών αερο­σκα­φών, όσο και τις αξιο­λο­γή­σεις χρηστών στο δια­δί­κτυο.

Σύμφωνα με τα επι­και­ρο­ποι­η­μένα στα­τι­στικά της Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας τα οποία αφορούν το διά­στημα από τον Ιανουά­ριο του 2023 μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 τα αερο­δρό­μια με την μεγα­λύ­τερη επι­βα­τική κίνηση εμπο­ρι­κών αερο­σκα­φών είναι τα εξής: το αερο­δρό­μιο “Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος” με πάνω από 12 εκα­τομ­μύ­ρια στο σύνολο κινή­σεων επι­βα­τών. Ακο­λου­θεί το αερο­δρό­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης “Μακε­δο­νία”, το αερο­δρό­μιο Δια­γό­ρας της Ρόδου, το αερο­δρό­μιο Χανίων “Ιωάννης Δασκα­λο­γιάν­νης” και το αερο­δρό­μιο Κέρ­κυ­ρας “Ιωάννης Καπο­δί­στριας”.

Ανα­λυ­τική ματιά στα αερο­δρό­μια της Ελλάδας για το Ά Εξάμηνο του 2023, μέσα από 11.700 και πάνω αξιο­λο­γή­σεις στην Google

Ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον έχει επίσης να εξε­τά­σουμε την συνο­λική λίστα των αερο­δρο­μίων με την μεγα­λύ­τερη επι­βα­τική κίνηση, σε αντι­πα­ρά­θεση με στοι­χεία αξιο­λο­γή­σεων χρηστών στην πλατ­φόρμα της Google. Το αερο­δρό­μιο “Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος” έχει τα περισ­σό­τερα σχόλια δια­χρο­νικά με 4,4 / 5  αξιο­λό­γηση. Απο­κλει­στικά στο Α’ εξάμηνο του 2023 (11.712 Google Reviews), οι αξιο­λο­γή­σεις είναι επίσης στο 4,4 κατά μέσο όρο. Το αερο­δρό­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης έχει βαθ­μο­λο­γία 4,2 / 5, με βελ­τί­ωση του μέσου όρου το απο­κλει­στικά το 2023 στο 4,4 / 5.

Ανα­λύ­ο­ντας απο­κλει­στικά τις αξιο­λο­γή­σεις το Α’ τρι­μή­νου 2023 με βάση την άποψη των χρηστών στην Google, βλέ­πουμε ότι το αερο­δρό­μιο με την πιο θετική εικόνα είναι το αερο­δρό­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, ενώ στην δεύτερη θέση ακο­λου­θεί το “Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος”. Τα παρα­πάνω, μαζί με το αερο­δρό­μιο της Κω, των Χανίων, της Ζακύν­θου, της Ρόδου και της Σαντο­ρί­νης είναι τα μόνα στην Ελλάδα με αξιο­λό­γηση από 4 / 5 και πάνω στην Google το 2023. Εδώ πρέπει να σημειω­θεί ότι για το 2023 έχουν συμπε­ρι­λη­φθεί στην κατά­ταξη απο­κλει­στικά αερο­δρό­μια με 100 αξιο­λο­γή­σεις και πάνω, για την δια­σφά­λιση της ποιό­τη­τας του μέσου όρου.

Λαμ­βά­νο­ντας όμως υπόψη την συνο­λική άποψη των επι­σκε­πτών όπως αυτή απο­τυ­πώ­νε­ται στις κατα­χω­ρή­σεις τις Google δια­χρο­νικά βλέ­πουμε ότι το “Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος” είναι στην κορυφή της κατά­τα­ξης, με τα αερο­δρό­μια της Σάμου, της Λήμνου, των Ιωαν­νί­νων και της Θεσ­σα­λο­νί­κης να ακο­λου­θούν. Στην συγκε­κρι­μένη κατά­ταξη συμπε­ρι­λή­φθη­καν απο­κλει­στικά αερο­δρό­μια με βαθ­μο­λο­γία από 4 και πάνω στην Google.

Η έρευνα απο­τε­λεί εγχεί­ρημα της εται­ρείας Tourix, που εξει­δι­κεύ­ε­ται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την ανάλυση δεδο­μέ­νων και την εξαγωγή χρή­σι­μων συμπε­ρα­σμά­των σε σχέση με τον κλάδο του του­ρι­σμού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.