Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες στο νησί της Ρόδου. Αυτό τόνισε, σε δηλώσεις που έκανε χθες στους δημοσιογράφους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναβάθμισης σχολικών μονάδων κ. Παναγιώτης Σταμάτης, ξεκαθαρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων.
«Ξεκινήσαμε με το πρόγραμμα παρεμβάσεων στα σχολικά κτήρια του νησιού μας, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων αλλά και των συλλόγων που ασχολούνται με τα θέματα αυτά. Όντας πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (πέραν της αντιδημαρχίας) μπορώ να πω ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από έργα τόσο σε νηπιαγωγεία, όσο και σε δημοτικά σχολεία. Βεβαίως, η Σχολική Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλης κλίμακας έργα και παρεμβάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι προβαίνουμε σε βαψίματα, μονώσεις, στεγανοποιήσεις των ορόφων, δραστηριότητες τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις της υγιεινής, καθαρισμούς στους αύλειους χώρους κ.λπ.
Μην ξεχνάτε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων και αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Γι αυτό γίνεται ένας αγώνας δρόμου με έξι εργολαβίες σε πλήρη ανάπτυξη -με ισάριθμα συνεργεία για να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αιτήματα που μας έχουν υποβληθεί. Μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις γι αυτό και ο Δήμος Ρόδου συνεισφέρει οικονομικά, βοηθώντας το έργο μας. Μην ξεχνάμε όμως, ότι οι περισσότερες σχολικές μονάδες είναι πεπαλαιωμένες έχοντας πολλές κακοτεχνίες», ανέφερε.
Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, προχωρά η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων μέσω των ΣΔΙΤ που θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος:
«Θα αποτελέσει ευτυχή εξέλιξη για την Ρόδο με δεδομένο ότι χρειαζόμαστε νέες, αναβαθμισμένες και σύγχρονες σχολικές μονάδες», τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου