ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σακελλάρης Κουτούζης : Ο σύγχρονος Καλύμνιος γλύπτης και η παρουσία του στην Κίνα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κουτούζης

Οι διορ­γα­νω­τές του 18ου συ­μπό­σιου γλυ­πτι­κής στην Changchun της Κίνας για μία ακόμη φορά προ­τί­μη­σαν τον Κα­λύ­μνιο γλύ­πτη

 Τον επέ­λε­ξαν  με­τα­ξύ 1732 προ­τά­σε­ων που είχαν κα­τα­τε­θεί. Θα φι­λο­τε­χνή­σει μπρού­τζι­νο άγαλ­μα με θέμα «ο Μα­γι­κός Αυ­λη­τής του Δά­σους» ύψους 2.60 μέ­τρων.

 

 Η ΕΠΙ­ΛΟ­ΓΗ ΤΟΥ ΣΑ­ΚΕΛ­ΛΑ­ΡΗ ΚΟΥ­ΤΟΥ­ΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜ­ΜΕ­ΤΑ­ΣΧΕΙ ΣΤΟ 18ο ΣΥ­ΜΠΟ­ΣΙΟ ΓΛΥ­ΠΤΙ­ΚΗΣ ΣΤΗ CHAMGCHUN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Στο 18ο συ­μπό­σιο γλυ­πτι­κής στην Changchun της Κίνας, που διε­ξά­γε­ται από 20 Ιου­λί­ου έως τις 10 Σε­πτεμ­βρί­ου 2017, επε­λέ­γη ο Κα­λύ­μνιος γλύ­πτης Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης να με­τα­βεί εκεί και να φι­λο­τε­χνή­σει την πρό­τα­ση του «the Magic Flutistof the Forest»(Ο μα­γι­κός αυ­λη­τής του Δά­σους).

Στο σχε­τι­κό διε­θνή δια­γω­νι­σμό, κα­τα­τέ­θη­καν συ­νο­λι­κά  1732 προ­τά­σεις και εξε­δή­λω­σαν εν­δια­φέ­ρον συμ­με­το­χής 634 γλύ­πτες από 73 χώρες,

Η κρι­τι­κή επι­τρο­πή επέ­λε­ξε 82 προ­τά­σεις, από τις οποί­ες 53 ήταν από την Κίνα και 29 από τον υπό­λοι­πο κόσμο.

Ανά­με­σα σ’ αυτές τις 29 και η μο­να­δι­κή από Ελ­λά­δα, είναι και η πρό­τα­ση  του συ­μπα­τριώ­τη μας γλύ­πτη, και έτσι ο Σα­κελ­λά­ρης  Κου­τού­ζης θα το­πο­θε­τή­σει και  τρίτο, πλέον,  έργο στη Changchun.

Με αφορ­μή αυτή την άκρως αυτή τι­μη­τι­κή επι­λο­γή και τη συμ­με­το­χή του Σα­κελ­λά­ρη Κου­τού­ζη στο 18ο συ­μπό­σιο γλυ­πτι­κής στην Changchunτης Κίνας ,κρί­να­με σκό­πι­μο  μέσα από τις στή­λες της «ΝΗ­ΣΙΩ­ΤΙ­ΚΗΣ ΔΙΑ­ΔΡΟ­ΜΉΣ» και του kalymnos-news.gr  να πα­ρου­σιά­σου­με ένα  αφιέ­ρω­μα στο  σύγ­χρο­νο Κα­λύ­μνιο γλύ­πτη, τόσο για το έργο του, όσο και για την πα­ρου­σία του στην Κίνα για 3η φορά. 

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΣΑ­ΚΕΛ­ΛΑ­ΡΗ ΚΟΥ­ΤΟΥ­ΖΗ

Ο Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης γεν­νή­θη­κε το 1950 στην Κά­λυ­μνο . Από τα παι­δι­κά του χρό­νια, στην οι­κο­γέ­νεια μου και στο μικρό κοι­νω­νι­κό πε­ρί­γυ­ρο της Κα­λύ­μνου δια­πι­στώ­θη­κε η κλίση του προς τη γλυ­πτι­κή. Αρ­γό­τε­ρα, κοντά σε συγ­γε­νείς γλύ­πτες, αλλά και σε ιδιω­τι­κές σχο­λές στην Αθήνα πα­ρα­κο­λού­θη­σε μα­θή­μα­τα Τέ­χνης και ει­δι­κευ­μέ­νης τε­χνο­γνω­σί­ας της γλυ­πτι­κής. Σή­με­ρα είμαι μέλος του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ει­κα­στι­κών Τε­χνών Ελ­λά­δος.

Επί­σης έχει σπου­δά­σει μα­θη­μα­τι­κά και είναι από­φοι­τος του Μα­θη­μα­τι­κού τμή­μα­τος του Εθνι­κού Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών.

Μετά τη σπου­δα­στι­κή πε­ρί­ο­δο, έχει αφιε­ρώ­σει πολλά χρό­νια σε με­λέ­τη της Ιστο­ρί­ας της Τέ­χνης αλλά και  εξα­το­μι­κευ­μέ­να στο έργο, των με­γά­λων δη­μιουρ­γών της γλυ­πτι­κής όπως του Φει­δία, του Πρα­ξι­τέ­λη, του Μι­χα­ήλ- Άγ­γε­λου και του Ρο­ντέν. Τα θαυ­μά­σια έργα συλ­λο­γών γλυ­πτι­κής, που φι­λο­ξε­νού­νται στα μου­σεία, το  βο­ή­θη­σαν ως ση­μείο ανα­φο­ράς, αλλά και ως  μο­να­δι­κή συ­ντρο­φιά στην ανα­ζή­τη­σή του για την βα­θύ­τε­ρη επαφή με τη τέχνη.

Από το 1980 επέ­στρε­ψε στην Κά­λυ­μνο, όπου ζει και ερ­γά­ζε­ται δι­δά­σκο­ντας μα­θη­μα­τι­κά και δια­τη­ρώ­ντας πα­ράλ­λη­λα ερ­γα­στή­ριο γλυ­πτι­κής.

Ο μπρού­τζος είναι το αγα­πη­μέ­νο μου υλικό. Η δου­λειά του έγινε γνω­στή με εκ­θέ­σεις και πα­ρου­σιά­σεις σε έντυ­πα και ηλε­κτρο­νι­κά μέσα, οπότε πολλά από τα συλ­λε­κτι­κά έργα του φι­λο­ξε­νού­νται ήδη σε ιδιω­τι­κές συλ­λο­γές σ‘ όλο τον κόσμο, σε μου­σεία και γκα­λε­ρί, αλλά και ως δη­μό­σια μνη­μεία στην Ελ­λά­δα, στην  Κά­λυ­μνο, Κω, Ρόδο αλλά και στην Αθήνα, στο Κιάτο κλπ. έως  …. και στην Κίνα.

Με­ρι­κά έργα του έχουν συμ­με­τά­σχει σε διε­θνείς καλ­λι­τε­χνι­κές διορ­γα­νώ­σεις.

Η προ­σω­πι­κή του προ­τί­μη­ση, είναι η πα­ρα­στα­τι­κή τέχνη ενταγ­μέ­νη στα σύγ­χρο­να δε­δο­μέ­να. Επι­διώ­κει να απο­δί­δει τις ου­σια­στι­κές αλή­θειες του θέ­μα­τος που τον εμπνέ­ει με την εκ­φρα­στι­κό­τη­τα  του αν­θρώ­πι­νου σώ­μα­τος, πάντα με σε­βα­σμό στην ακε­ραιό­τη­τα της συ­νο­λι­κής μορ­φής, υπη­ρε­τώ­ντας κατά ένα μέρος τον πα­ρα­στα­τι­κό εξ­πρε­σιο­νι­σμό .

Έχει την άποψη ότι η σύγ­χρο­νη πα­ρα­στα­τι­κή γλυ­πτι­κή είναι φυ­σι­κή συ­νέ­χεια των κλασ­σι­κών αξιών και έργων της γλυ­πτι­κής με αρ­κε­τές ρι­ζο­σπα­στι­κές πα­ρεμ­βά­σεις.

ΣΗ­ΜΑ­ΝΤΙ­ΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥ­ΣΙΕΣ ΔΡΑ­ΣΤΗ­ΡΙΟ­ΤΗ­ΤΕΣ ΓΛΥ­ΠΤΙ­ΚΗΣ

Με­γά­λος ο αριθ­μός και  ση­μα­ντι­κά τα έργα που φι­λο­τέ­χνη­σε ιδιαί­τε­ρα την τε­λευ­ταία 15ετία ο Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης .

Επί­σης δε­κά­δες οι δρα­στη­ριό­τη­τες γλυ­πτι­κής, οι εκ­θέ­σεις, οι εκ­δη­λώ­σεις  που συμ­με­τεί­χε . Δεν θα επε­κτα­θού­με στο κε­φά­λαιο αυτό προ­κει­μέ­νου να ανα­φερ­θού­με εκτε­νέ­στε­ρα στην πα­ρου­σία του Σα­κελ­λά­ρη Κου­τού­ζη στην Κίνα. Μπο­ρεί­τε να δείτε το πλού­σιο έργο του επι­σκε­πτό­με­νοι το προ­σω­πι­κό του site στο δια­δί­κτυο στην ηλε­κτρο­νι­κή  διεύ­θυν­ση www.sculptor-koutouzis.gr

 Η ΠΑ­ΡΟΥ­ΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑ­ΚΕΛ­ΛΑ­ΡΗ ΚΟΥ­ΤΟΥ­ΖΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης με τη συμ­με­το­χή του στο 18ο συ­μπό­σιο γλυ­πτι­κής όπου θα  φι­λο­τε­χνή­σει την πρό­τα­ση του «the Magic Flutistof the Forest»(Ο μα­γι­κός αυ­λη­τής του Δά­σους), θα το­πο­θε­τή­σει και  τρίτο, πλέον,  έργο στη Changchun της Κίνας

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί ότι η Changchun στην Κίνα διορ­γα­νώ­νει από το 1997 κάθε χρόνο ένα τέ­τοιο Συ­μπό­σιο με διε­θνή Δια­γω­νι­σμό και θε­ω­ρεί­ται η πα­γκό­σμια πόλη της γλυ­πτι­κής.

 Λίγα λόγια για την Changchun.

Είναι πρω­τεύ­ου­σα στην επαρ­χία Jilin ( πρώην Μαν­τζου­ρία ) στη βό­ρειο-ανα­το­λι­κή Κίνα. Είναι βο­ρειό­τε­ρα από τη Βό­ρειο Κορέα, κοντά στην πόλη Χαρ­μπίν, εκεί που γεν­νή­θη­κε ο ποι­η­τής μας Καβ­βα­δί­ας.!! Η πόλη έχει πε­ρί­που 4.000.000 κα­τοί­κους και η ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή πε­ρί­που 8.000.000. εκ. κα­τοί­κους. Από πλευ­ράς πλη­θυ­σμια­κής κα­τά­τα­ξης είναι η 20η πόλη της Κίνας ενώ από πλευ­ράς πο­λι­τι­σμι­κής κα­τά­τα­ξης είναι η 4η !! Έχει πολλά πα­νε­πι­στή­μια, μου­σεία, πολλά πάρκα γλυ­πτι­κής και έντο­νη Καλ­λι­τε­χνι­κή ζωή. Εκεί γυ­ρί­στη­κε από τον Μπερ­το­λού­τσι η ται­νία « ο τε­λευ­ταί­ος Αυ­το­κρά­τωρ» .

Είναι μια πόλη η οποία,  παρά το ότι έχει μια ρα­γδαία οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη, εν τού­τοις  κρα­τά­ει το πα­ρα­δο­σια­κό Κι­νέ­ζι­κο «χρώμα» αν θε­ω­ρή­σει κα­νείς ότι οι γι­γα­ντου­πό­λεις π.χ.  Σαν­γκάη ( 30.000.000 εκ. κά­τοι­κοι ) , Πε­κί­νο ( 25.000.000 εκ κά­τοι­κοι ) έχουν πλέον με­τα­σχη­μα­τι­σθεί σε πα­γκο­σμιο­ποι­η­μέ­νες με­γα­λου­πό­λεις!!! Οι κά­τοι­κοι στη Changchunείναι απλοί,  εγκάρ­διοι και φι­λό­ξε­νοι, το φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται από πολλά νερά, λί­μνες και πο­τά­μια. Πολύ κοντά από το  κέ­ντρο της πόλης, μπο­ρείς να επι­σκε­φθείς ποι­κί­λα μέρη ιδιαί­τε­ρου φυ­σι­κού κάλ­λους. Φα­γη­τό μπο­ρεί να απο­λαύ­σει κα­νείς σε όλα τα δυ­να­τά επί­πε­δα από απλά εστια­τό­ρια έως υπερ­πο­λυ­τε­λή και με όλες τις αντί­στοι­χες ποι­κι­λί­ες γεύ­σε­ων.

Κυ­ρί­ως όμως η πόλη επι­διώ­κει να χα­ρα­κτη­ρι­σθεί ως η πα­γκό­σμια πόλη της γλυ­πτι­κής !!! Επί 18 συ­να­πτά χρό­νια, διορ­γα­νώ­νει πα­γκό­σμια συ­μπό­σια γλυ­πτι­κής υλο­ποιώ­ντας μια  πολύ εν­δια­φέ­ρου­σα συ­γκέ­ντρω­ση αγαλ­μά­των από γλύ­πτες από όλο τον κόσμο !! Κυ­ριο­λε­κτι­κά, καλ­λι­τέ­χνες  από κάθε γωνιά της γης, προ­σκα­λού­νται να υλο­ποι­ή­σουν την πρό­τα­ση τους η οποία αντα­πο­κρί­νε­ται στο θέμα που ορί­ζουν  κάθε χρόνο οι ορ­γα­νω­τές, εφό­σον βέ­βαια επι­λε­γεί η πρό­τα­ση τους, από την  επι­τρο­πή κρί­σε­ως!!.Έχει ήδη, πε­ρισ­σό­τε­ρα από 10 με­γά­λα, ανοι­κτά μου­σεία,  Πάρκα  Γλυ­πτι­κής, στα οποία φι­λο­ξε­νού­νται 820 έργα από 530 γλύ­πτες, προ­ερ­χό­με­νοι από 216 χώρες που δί­νουν την αί­σθη­ση ενός πα­γκό­σμιου δια­λό­γου με κώ­δι­κα επι­κοι­νω­νί­ας την ιδιαί­τε­ρη «γλώσ­σα» της τέ­χνης  των αγαλ­μά­των !!! Είναι σύγ­χρο­νοι χώροι τους οποί­ους κάθε φορά που τους επι­σκέ­πτε­σαι νοιώ­θεις μια δυ­να­τή αι­σθη­τι­κή χαρά !!!

Η Ελ­λη­νι­κή πα­ρου­σία στα Συ­μπό­σια αυτά

Οι   Έλ­λη­νες οι οποί­οι επε­λέ­γη­σαν στα  17 συ­μπό­σια γλυ­πτι­κής της Changchun έως σή­με­ρα είναι :

  1. Γκέ­λας Κε­σί­δης με το έργο «η Νίκη» ( 1999 )
  2. Αντώ­νης Μυ­ρω­διάς με το έργο «Ατ­τι­κό Συ­μπό­σιο» ( 2001)
  3. Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης με το έργο «ο Δε­ό­με­νος Μο­να­χός» (2011)
  4. Νίκος Κου­ρού­σης ( Κύ­πριος) με το έργο «Αέναη Κί­νη­ση» (2011)
  5. Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης με το έργο «Ολυ­μπια­κός Λα­μπα­δη­δρό­μος» (2012)
  6. Για το 2017 επε­λέ­γη ξανά ο Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης με την πρό­τα­ση του: « ο Μα­γι­κός Αυ­λη­τής του Δά­σους» την οποία θα υλο­ποι­ή­σει κατά την ορ­γά­νω­ση του 18ου Συ­μπο­σί­ου γλυ­πτι­κής της Changchun.

Σκέ­ψεις μετά την πρό­σκλη­ση του να φι­λο­τε­χνή­σω ένα τρίτο έργο στη Changchun.

Μι­λώ­ντας στη ΝΗ­ΣΙΩ­ΤΙ­ΚΗ ΔΙ­ΔΡΟ­ΜΗ και στο kalymnos-news.gr για την τι­μη­τι­κή αυτή επι­λο­γή στο 18ου συ­μπό­σιο γλυ­πτι­κής στην Changchun της Κίνας για μία ακόμη φορά. ο Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης μας είπε:

Είμαι πράγ­μα­τι  πολύ χα­ρού­με­νος για το ότι με επέ­λε­ξαν και για αυτό το Συ­μπό­σιο, ώστε κατά σειρά θα είναι το τρίτο μου έργο στην πόλη αυτή της Κίνας. Τρία έργα σε μια πόλη της Κίνας  είναι μια μο­να­δι­κά καλή  ευ­και­ρία για μένα, να βάλω κάπου ένα μικρό πε­τρα­δά­κι από την τα­πει­νή πα­ρου­σία μου στην τέ­χνη­της γλυ­πτι­κής !!

 Η πρώτη συμ­με­το­χή 2011

Η πρώτη μου συμ­με­το­χή ήταν  το 2011 στο συ­μπό­σιο της Changchunμε θέμα « και­νο­το­μία-από­δρα­ση-όνει­ρο», ήταν και η πρώτη φορά στη ζωή μου, που εξε­δή­λω­σα τέ­τοιο  σχε­τι­κό εν­δια­φέ­ρον. Πρό­τει­να τον «Δε­ό­με­νο Μο­να­χό», ο οποί­ος από μια άποψη, «δε­ό­με­νος»,ζει μια πνευ­μα­τι­κή από­δρα­ση από τη γήινη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα στην ου­ρά­νια. Με επέ­λε­ξαν και εκεί άρ­χι­σε η αί­σθη­ση της σο­βα­ρό­τε­ρης ευ­θύ­νης μου. Η  πιο με­γά­λη δυ­σκο­λία, ήταν η αί­σθη­ση μου, ότι η γνή­σια θρη­σκευ­τι­κό­τη­τα στην εποχή μας, με ψυ­χι­κή και πνευ­μα­τι­κή συμ­με­το­χή είναι σπά­νια !! Οι πε­ρισ­σό­τε­ροι άν­θρω­ποι  εξα­ντλού­νται σε μια πα­ρα­κο­λού­θη­ση λα­τρευ­τι­κών δρα­στη­ριο­τή­των, και εγώ θα πάω σε μια  ανα­το­λι­κή χώρα, πε­ριο­χή όπου απο­κρυ­σταλ­λώ­θη­καν οι πε­ρισ­σό­τε­ρες θρη­σκευ­τι­κές ιδέες και θα εμπλα­κώ με το έργο μου, σε  τέ­τοιο δύ­σκο­λο  θέμα !!Και οι ανα­το­λι­κοί θρη­σκευό­με­νοι με τον «δια­λο­γι­σμό» κάτι ανά­λο­γο με τους χρι­στια­νούς  πραγ­μα­το­ποιούν, από άλλο όμως «δρόμο». Εκεί­νοι  με την κο­σμο­α­ντί­λη­ψη τους ότι η  ου­ρά­νια γα­λή­νη και αρ­μο­νία του σύ­μπα­ντος πρέ­πει να κα­τα­κτη­θεί και στον εσω­τε­ρι­κό μας ψυ­χι­κό κόσμο, στέ­κο­νται μπρο­στά στα αγάλ­μα­τα του αιώ­νια ακί­νη­του βούδα με τα­πει­νό­τη­τα και προ­σεύ­χο­νται να κα­τα­κτή­σουν πα­ρό­μοια εσω­τε­ρι­κό­τη­τα.

Ανά­με­σα λοι­πόν σε τέ­τοιους αν­θρώ­πους έβαλα έναν δε­ό­με­νο χρι­στια­νό μο­να­χό, με κί­νη­ση και έκ­φρα­ση γή­ι­νης συ­νο­μι­λί­ας!  Ο Χρι­στια­νός νοιώ­θει ως τις  βα­σι­κό­τε­ρες αξίες που πη­γά­ζουν από τη θρη­σκεία του , την Αγάπη για τον συ­νάν­θρω­πο  και την Ευ­θύ­νη των πρά­ξε­ων του, ένα­ντι του Θείου. Και οι δυο αυτές αρχές δο­κι­μά­ζο­νται στην κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα για τον κα­θέ­να χω­ρι­στά, μέσα στην κοι­νω­νί­α­και απαι­τούν μό­νι­μη εγρή­γορ­ση και αγώνα!! Προ­σπά­θη­σα λοι­πόν  να απο­δώ­σω  έναν χρι­στια­νό   μο­να­χό  να προ­σεύ­χε­ται με κί­νη­ση  και έκ­φρα­ση, δια­φο­ρε­τι­κή από αυτήν που είναι συ­νη­θι­σμέ­νοι οι ανα­το­λι­κοί λαοί ! Ίσως λει­τουρ­γή­σει ως «πρό­σκλη­ση για πνευ­μα­τι­κό  διά­λο­γο» προς τους Ανα­το­λι­κούς επι­σκέ­πτες του έργου .

 Η δεύ­τε­ρη συμ­με­το­χή 2012

Αν το πρώτο μου έργο σχε­τί­ζε­ται με το θέμα: επι­κοι­νω­νία αν­θρώ­που με το Θείο, το δεύ­τε­ρο μου έργο, ο «Ολυ­μπια­κός Λα­μπα­δη­δρό­μος» σχε­τί­ζε­ται με το θέμα : διά­κρι­ση αν­θρώ­πων μέσα στην αν­θρώ­πι­νη κοι­νω­νία. Η προ­κή­ρυ­ξη του Συ­μπο­σί­ου ήταν « Φυ­σι­κή ζωή-Αθλη­τι­σμός- Σπορ » .

Και ο Αθλη­τι­σμός είναι μεν  η ευ­γε­νέ­στε­ρη ανα­κά­λυ­ψη στην αν­θρώ­πι­νη αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα, αλλά έχει και αρ­κε­τές «μαύ­ρες σε­λί­δες» στην ιστο­ρία του. Προ­σπά­θη­σα να δώσω μια πρω­τό­γο­νη αγριά­δα, στον με­γά­λο δια­σκε­λι­σμό, στην έκ­φρα­ση του λα­μπα­δη­δρό­μου  και  μια ανά­λο­γη υφή  σε όλη την επι­φά­νεια του έργου. Αν φι­λο­τε­χνού­σα  ένα φι­νι­ρι­σμέ­νο δέρμα, μια γε­λα­στή, χα­ρού­με­νη και υπε­ρή­φα­νη  μορφή τότε ίσως οι πε­ρισ­σό­τε­ροι επι­σκέ­πτες  να σκε­φτό­ντου­σαν μόνο « τι ωραίο πράγ­μα είναι ο αθλη­τι­σμός» !! .Ίσως τώρα κά­ποιοι να σκε­φθούν και άλλες αρ­νη­τι­κές πλευ­ρές του «ση­με­ρι­νού αθλη­τι­σμού»,  την εμπο­ρευ­μα­τι­κό­τη­τα, τα ντό­πινγκ, τον χρη­μα­τι­σμό και τόσα άλλα που γί­νο­νται στο χώρο του αθλη­τι­σμού, που προ­έρ­χο­νται από μια πρω­τό­γο­νη ψυ­χι­κή αγριά­δα, η οποία όμως  είναι   πολύ μακρά από το πνεύ­μα του «ευ αγω­νί­ζε­σθαι» .

Η τρίτη συμ­με­το­χή 2017

Το τρίτο μου έργο που κα­λού­μαι να φι­λο­τε­χνή­σω σε λίγο, ανα­φέ­ρε­ται στη σχέση του αν­θρώ­που με το φυ­σι­κό του πε­ρι­βάλ­λον « Ο Μα­γι­κός Αυ­λη­τής του Δά­σους». Θα  απο­δώ­σω μια γυ­ναι­κεία μορφή η οποία θα κρα­τά­ει αρ­χαιο-ελ­λη­νι­κό «δί­αυ­λο» κα­θι­σμέ­νη σε βράχο και θα είναι ύψους 2.60 μέ­τρων. Στη βάση εγκα­τά­στα­σης  του γλυ­πτού, θα υπάρ­χει φω­το­κύτ­τα­ρο  ευαί­σθη­το  στην αν­θρώ­πι­νη κί­νη­ση μπρο­στά από το έργο, το οποίο θα ενερ­γο­ποιεί ένα κομ­μά­τι δί­λε­πτης μου­σι­κής, από σόλο ξύ­λι­νο φλά­ου­το. Σχό­λιο για την γε­νι­κό­τε­ρη προ­σπά­θεια μου σ’ αυτό το έργο μπορώ να κάμω αφού τε­λειώ­σω το έργο κι όχι πριν το ολο­κλη­ρώ­σω.

Οι μα­κέ­τες από το έργο « Ο Μα­γι­κός Αυ­λη­τής του Δά­σους» που φι­λο­τέ­χνη­σε και θα στή­σει ο Σα­κελ­λά­ρης Κου­τού­ζης  στη Changchun της Κίνας στο 18ο συ­μπό­σιο γλυ­πτι­κής.

Πηγή kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.