ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφορές σε τουριστικά καταλύματα σε δημοφιλείς προορισμούς-60% στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
89

Με προ­σφο­ρές και εκπτώ­σεις επι­χει­ρούν οι ιδιο­κτή­τες του­ρι­στι­κών κατα­λυ­μά­των, είτε απευ­θείας είτε μέσω ταξι­διω­τι­κών πρα­κτο­ρείων και εξει­δι­κευ­μέ­νων δια­δι­κτυα­κών τόπων, να προ­σελ­κύ­σουν το ενδια­φέ­ρον των Ελλήνων, προ­κει­μέ­νου να κάνουν τις κρα­τή­σεις για τις δια­κο­πές τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγ­μα­το­ποί­ησε η «Κ», online ταξι­διω­τι­κοί ιστό­το­ποι προ­σφέ­ρουν σημα­ντι­κές εκπτώ­σεις έως και 60% για διαμονή έως το τέλος του μήνα, ακόμη και σε δημο­φι­λείς του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Παράλ­ληλα, ταξι­διω­τικά πρα­κτο­ρεία προ­σφέ­ρουν πακέτα δια­κο­πών με ελκυ­στι­κές τιμές που περι­λαμ­βά­νουν ημι­δια­τροφή ή παροχές με όλα εντός τιμής (all inclusive). Aπό την άλλη, ειδικά σε περιο­χές που εμφα­νί­ζουν μειω­μένη ζήτηση, τη φετινή περίοδο ιδιο­κτή­τες του­ρι­στι­κών κατα­λυ­μά­των σε απευ­θείας επαφή με τους πελάτες προ­σφέ­ρουν εκπτώ­σεις ή επι­πλέον παροχές.

Τι προ­έ­κυψε

Η έρευνα που πραγ­μα­το­ποί­ησε η «Κ» μέσω εξει­δι­κευ­μέ­νων online ταξι­διω­τι­κών ιστό­το­πων αφορά σε κρα­τή­σεις 2 ατόμων για την περίοδο από 25 έως 30 Ιουλίου (5 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις) σε ξενο­δο­χεία 3 αστέρων. Στη Ρόδο κατα­γρά­φο­νται εκπτώ­σεις έως 60%. Για παρά­δειγμα, ξενο­δο­χείο προ­σφέ­ρει το πακέτο δια­μο­νής από τα 1.416 ευρώ στα 523 ευρώ. Στην Κέρκυρα οι τιμές ξεκι­νούν από 290 ευρώ και δίνο­νται εκπτώ­σεις έως 52%. Ξενο­δο­χείο προ­σφέ­ρει το πακέτο δια­μο­νής από τα 890 ευρώ στα 425 ευρώ. Στη Χαλ­κι­δική οι τιμές ξεκι­νούν από 250 ευρώ και υπάρ­χουν εκπτώ­σεις έως 15%. Ξενο­δο­χείο δίνει το πακέτο δια­μο­νής από τα 400 ευρώ στα 340 ευρώ. Στη Νάξο οι τιμές ξεκι­νούν από 376 ευρώ, ενώ υπάρ­χουν εκπτώ­σεις έως 44% με ξενο­δο­χείο να παρέχει το πακέτο δια­μο­νής από τα 1.120 ευρώ στα 625 ευρώ. Στη Λέσβο οι τιμές ξεκι­νούν από 200 ευρώ, ενώ κατα­γρά­φο­νται εκπτώ­σεις έως 17% με πακέτο δια­κο­πών να παρέ­χε­ται από τα 310 ευρώ στα 260 ευρώ. Στην Εύβοια με έκπτωση 21% παρέ­χε­ται πακέτο από τα 256 ευρώ στα 202 ευρώ και στην Κεφα­λο­νιά με έκπτωση 15% από τα 520 ευρώ στα 440 ευρώ. Επίσης, στο Ναύπλιο με έκπτωση 19% παρέ­χε­ται πακέτο από τα 310 ευρώ στα 250 ευρώ, ενώ στην Πάργα με έκπτωση 13% από τα 375 ευρώ στα 325 ευρώ.

Αλλά και τα παρα­δο­σιακά ταξι­διω­τικά γραφεία παρέ­χουν σημα­ντι­κές εκπτώ­σεις. Για παρά­δειγμα υπάρ­χουν γραφεία που έχουν ενσω­μα­τώ­σει στις τιμές 15% έκπτωση στις περι­πτώ­σεις των έγκαι­ρων κρα­τή­σεων. Επίσης, παρέ­χουν δωρεάν τη διαμονή για ένα παιδί ή και δύο παιδιά ανα­λό­γως την ηλικία. Επίσης, τα πακέτα all inclusive φαί­νε­ται ότι κερ­δί­ζουν έδαφος και στην ελλη­νική ταξι­διω­τική αγορά ειδικά όταν πρό­κει­ται για οικο­γέ­νειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομο­σπον­δίας Ελλη­νι­κών Συν­δέ­σμων Γρα­φείων Ταξι­δίων και Του­ρι­σμού, Λύσαν­δρο Τσιλίδη, αυτό που πρέπει να εξε­τά­ζουν οι του­ρί­στες όταν κάνουν τις κρα­τή­σεις τους είναι αν το ταξι­διω­τικό γραφείο δια­θέ­τει ειδικό σήμα λει­τουρ­γίας. Σε ό,τι αφορά τους δια­δι­κτυα­κούς τόπους, τονίζει ότι θα πρέπει να εξε­τά­ζουν αν δια­θέ­τουν Μητρώο Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων και συνιστά να μην αγο­ρά­ζουν ταξι­διω­τι­κές υπη­ρε­σίες από επι­χει­ρή­σεις που δεν έχουν άδεια του­ρι­στι­κού πρα­κτο­ρείου.

Ενδια­φέ­ρον από ξένους

Σε έρευνα που πραγ­μα­το­ποί­ησε για λογα­ρια­σμό της «Κ» το διεθνές site ανα­ζή­τη­σης κρα­τή­σεων της Trivago, με έδρα στο Ντί­σελ­ντορφ, οι δέκα ελλη­νι­κοί προ­ο­ρι­σμοί με τις περισ­σό­τε­ρες ανα­ζη­τή­σεις την περίοδο του Αυγού­στου από το εξω­τε­ρικό είναι η Σαντο­ρίνη, η Αθήνα, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θεσ­σα­λο­νίκη, τα Χανιά, το Ηρά­κλειο, η Πάρος και η Χαλ­κι­δική. Οι ανα­ζη­τή­σεις έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουα­ρίου και 30 Ιουνίου για ταξίδια με του­λά­χι­στον δύο δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν μεταξύ 1ης και 31ης Αυγού­στου. Οι χώρες από τις οποίες έχει προ­κύ­ψει το μεγα­λύ­τερο ενδια­φέ­ρον για επι­σκέ­ψεις στην Ελλάδα τον Αύγου­στο, είναι η Ιταλία, η Βρε­τα­νία, η Γερ­μα­νία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία, η Ρου­μα­νία, οι ΗΠΑ, η Αυστρα­λία και η Σουηδία.

Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.