Τοπικές Ειδήσεις

Για ηθική και οικονομική εξόντωσή του κάνει λόγο ο κ. Ιακ. Γρύλλης

• Είπε πως δεν φοβάται και ότι θα συνεχίσει να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του

Στόχο την ηθική και οικονομική του εξόντωση έχει η αγωγή ύψους 700.000 ευρώ που υπέβαλε εναντίον του η εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», υποστήριξε ο υποψήφιος προέδρος στις εκλογές του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης, που παραχώρησε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Acandia με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «δ».
«Έχει κατατεθεί μία αγωγή εναντίον μου ύψους 700.000 ευρώ. Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου. Για τη Μαρίνα έχουν εκφράσει την άποψή τους πολλοί συμπολίτες μας. Επέλεξαν να στρέψουν την αγωγή αποκλειστικά εναντίον μου. Είναι ατομική η αγωγή… Επιχειρείται η εξόντωσή μου η ατομική και να σταλεί το μήνυμα πώς όποιος τολμήσει να αντιδράσει και να εκφέρει τεκμηριωμένο λόγο και άποψη, ή να αντιδράσει νομικά, θα κινδυνεύσει να έχει την ίδια τύχη με εμένα. Είναι φίμωση της ίδιας της δημοκρατίας», ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε τα εξής:
«Με ξαφνιάζει και με εξοργίζει το γεγονός ότι στη λειτουργία ενός επιστημονικού φορέα όπως είναι το ΤΕΕ, όταν συζητάμε διάφορα αναπτυξιακού χαρακτήρα θέματα και εμπεριέχουν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα, οποιασδήποτε μορφής, θα πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα πούμε μήπως και δεν αρέσει σε κάποιους που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν επενδύσεις».
Η αγωγή όπως είπε δεν του έχει επιδοθεί, δύο μέρες μετά το δημοσίευμα. Συνεπώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο του δικογράφου.
Ανέφερε ότι δέχθηκε πάρα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα συμπαράστασης από γνωστούς, φίλους, συνεργάτες, ακόμη και από άγνωστους. Ειδικές ευχαριστίες εξέφρασε προς τους Γιάννη Γλυνό, Δημήτρη Μελένο, Πάνο Βενέρη και Στάθη Κουσουρνά για την ηθική στήριξη. Περιέγραψε δε με δακρυσμένα μάτια την αγωνία του 15χρονου γιου του ο οποίος πληροφορήθηκε στο σχολείο για τις εξελίξεις…
Ο κ. Γρύλλης τόνισε ότι δεν φοβάται και ότι θα συνεχίσει να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του για τα θέματα που αφορούν στο νησί και στον δημόσιο χώρο. Αναλυτικότερα είπε ότι: «Δηλώνω δημόσια ότι δεν φοβάμαι και ότι θα συνεχίσω.
Αν νομίζουν ότι θα με πτοήσουν με αυτές τις πρακτικές, απαντώνται οικτρά. Όσοι συμβούλευσαν να κατατεθεί η αγωγή εναντίον μου, θα διαπιστώσουν στο μέλλον το σφάλμα που έπραξαν. Δεν φοβάμαι.
Ήδη έχω προετοιμάσει τη νομική μου ομάδα που θα με υποστηρίξει σε όλα τα ζητήματα. Προφανώς δεν θα μείνω άπραγος. Καταρχάς πρόκειται για ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να μου επιβάλει κάποιος με τέτοιο τρόπο να σταματήσω να μιλάω. Θα συνεχίσω να μιλάω.
Έχω κάθε δικαίωμα. Θα συνεχίσω να διεκδικώ για την ΠΟΛΗ αυτά που πιστεύω. Δεν ασχολήθηκα για πρώτη φορά με θέματα δημόσιου χώρου με αφορμή τη Μαρίνα. Σας υπενθυμίζω και τα ζητήματα των παραλιών που σαν ενεργό πολίτη με αφορούν και με αγγίζουν. Οι δημόσιες παρεμβάσεις μου που πολύ συχνά ενοχλούν διότι θίγουν οικονομικά συμφέροντα, δεν ξεκίνησαν τώρα. Θα συνεχίσω απτόητος να διεκδικώ τα ….θέματα της προσωπικής μου αξιοπρέπειας, τα θέματα που αφορούν την πόλη, τα παιδιά μας και το μέλλον μας».
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που αναφέρονται στην επένδυση στην νέα Μαρίνα και αποτυπώνουν τις απόψεις του ΤΕΕ και οι σχετικές αναφορές σε μία τηλεοπτική και σε μία γραπτή συνέντευξή του, να επηρεάσουν τόσο πολύ κορυφαίες επιχειρηματικές συμφωνίες (ώστε να κατατεθεί αγωγή εις βάρος του).
Η αγωγή, όπως είπε ο κ. Γρύλλης δεν κατατέθηκε εις βάρος του επειδή με τις παρεμβάσεις του ανατρέπει τις επιχειρηματικές συμφωνίες. Γίνονται επειδή ως φυσικό πρόσωπο, μετέχει στην προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση του ΦΕΚ που εκδόθηκε 31.12.2023 και αναφέρεται στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων και των όρων χωροθέτησης σχετικά με την επένδυση στη νέα Μαρίνα. «Εκεί έγκειται το πρόβλημα Αυτό τους ενοχλεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχήματα», δήλωσε. Επεσήμανε ότι η προσφυγή στο ΣΤΕ δεν στρέφεται ενάντια στην εταιρεία, αλλά ενάντια στην κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί περιβάλλοντος και ενέργειας και τουρισμού.
Σημείωσε δε ότι έχει κατατεθεί αίτημα επίσπευσης της εξέτασης της προσφυγής, καθώς στόχος είναι να «ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό το τοπίο». Η προσφυγή στο ΣΤΕ, όπως υποστήριξε στη συνέχεια, δεν εμποδίσει την εταιρεία να προχωρήσει στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Τέλος, ο κ. Γρύλλης δήλωσε ότι σκόπιμα η αγωγή κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΤΕΕ, προκειμένου να υποστεί πλήγμα η υποψηφιότητά του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου