Αθλητικά

Πίστα ποδηλασίας οραματίζονται στα Κοσκινού!

Ένα οραματικό έργο, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει τη Ρόδο σε επίκεντρο της ποδηλασίας και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον αθλητικό τουρισμό, προσπαθούν να δρομολογήσουν οι παράγοντες της Κοινότητας Κοσκινού. Ο πρόεδρός της, Τάσος Ψυλλάκης, σκοπεύει να καταθέσει αύριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του τοπικού συμβουλίου, πρόταση για τη δημιουργία πίστας ποδηλασίας 250 μέτρων σε κομμάτι της συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων στο Τσαΐρι, που ανήκουν στην κοινότητα και μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα.
Το πλάνο, όπως και η επιχειρηματολογία, στηρίχθηκε στις εισηγήσεις του πρώην υπεύθυνου για τα Island Games Τάκη Μιχαηλίδη κι εφόσον η πρόταση ψηφιστεί, θα προωθηθεί για τα περαιτέρω στον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, στους αντιδημάρχους Γιώργο Πατσάη, Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου, Τηλέμαχο Καμπούρη και Κώστα Ταρασλιά, καθώς και στον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρο Κολιάδη.
Αφού επιχειρεί μία λεπτομερή και αναλυτική ιστορική αναδρομή για τη σύνδεση της ποδηλασίας με την παράδοση του νησιού, η εισήγηση του Τάσου Ψυλλάκη αιτιολογεί την ανάγκη να δημιουργηθεί η καινούργια πίστα. Αναλυτικά:
«Λόγο της ιστορικής σχέσης του αθλήματος με το νησί, της αποκατάστασης του κενού που δημιουργήθηκε προπονητικά και αγωνιστικά, της κάλυψης της ανάγκης της πληθώρας των αθλούμενων για να ανταγωνιστούν και στα ολυμπιακά αγωνίσματα της Πίστας, της προσέλκυσης αθλητών-πρωταθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στα πλαίσια του Αθλητικού τουρισμού, απαιτείται η κατασκευή προπονητικής – τσιμεντένιας πίστας 250μ με προοπτική να εξελιχτεί σε αγωνιστική με την προσθήκη εξεδρών και αποδυτηρίων. Θα δοθεί τεράστια ώθηση στην ενασχόληση όλο και περισσότερων παιδιών ιδιαίτερα κοριτσιών, με τα αγωνίσματα της Πίστας διότι παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθεί περεταίρω το άθλημα σε επίπεδο περιφέρειας και γενικότερα στο Αιγαίο και με την διεξαγωγή αγώνων σε όλες της ηλικίες. Για την κατασκευή πίστας με βασικούς βοηθητικούς χώρους (πρόβλεψη εξέδρας, αποδυτήρια) απαιτείται έκταση110Χ130μ.
Το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν ομάδες αλλά και μεμονωμένοι αθλητές ποδηλάτες για να προετοιμαστούν στο νησί μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες τεράστιο και τεκμηριωμένο.
Στα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που έχει δημιουργήσει στην Ελβετία προπονητικό κέντρο για νέους αθλητές και νέους προπονητές είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσελκύσουμε εκατοντάδες Βορειοευρωπαίων που διψούν για προετοιμασία και αγώνες ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Η Μαγιόρκα της Ισπανίας που συγκεντρώνει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο κάθε χρόνο, μόνο για ποδηλασία, υστερεί και ως προς τις καιρικές συνθήκες και ως προς το οδικό δίκτυο και ως προς την ομορφιά και την ποικιλία διαδρομών, αλλά βεβαίως γιατί μια νέα πίστα με τέτοιες προδιαγραφές θα κάλυπτε σύντομα τα έξοδα κατασκευής της και θα προσέλκυε εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες ποδηλάτες στην περιοχή» .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου