Πολιτιστικά

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση βραδιάς Λόγου και Μουσικής για τον Έρωτα

 

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Έρωτα και στο λόγο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρέθηκαν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 στο Ροδιακό Κατάλυμα «Κούκος», στην εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, «τον Έρωτα σου λέω». Με διάθεση εμπνευσμένη από το κλίμα της ημέρας, τα μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. «Αγέρι Γραφής» και τα στελέχη του Κέντρου διάβασαν λογοτεχνικά κείμενα για τον Έρωτα, ενώ ο Κώστας Σαμιωτάκης τα πλαισίωσε μοναδικά με τις μουσικές επιλογές του.

Τα μέλη του «Αγεριού Γραφής» Μαρία Αϊβάζη Ζάγορα, Ρένα Βενιανάκη, Βούλα Καλαντζή, Νίκος Κοντουδιός, Αργύρης Κόσκορος, Ευαγγελία Μαζαράκου, Λίτσα Μοσκιού, Νεκταρία Σιδερή, Αργυρούλα Σκουμιού, Σπύρος Στογιάννης, Μαίρη Χατζηαντωνίου, Ειρήνη Χιώτη και Καλλιόπη Χρήστου παρουσίασαν δικά τους λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με τον Έρωτα, ενώ τα στελέχη του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. Ελευθερία Μπινίκου, Μαρία Σπανού και Νάνσυ Τρυποσκούφη διάβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα από ερωτικά κείμενα καταξιωμένων Ελλήνων λογοτεχνών.

Ο φιλόξενος και ζεστός χώρος του Ροδιακού Καταλύματος «Κούκος» η ζωντανή απαγγελία  και οι μουσικές επιλογές του Κώστα Σαμιωτάκη, τίμησαν τον Έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις και τη λογοτεχνία σε όλες της τις μορφές. Ήταν μια μοναδική βραδιά, όπου η λογοτεχνία αναδείχτηκε όχι μόνο ως μια πνευματική ενασχόληση για το συγγραφέα και για τον αναγνώστη ή τον ακροατή, αλλά και ως κάτι που αγγίζει βαθιά τις ψυχές και συγκινεί, όπως και ο ίδιος ο Έρωτας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσοπανάκης, ο πρώην κοσμήτορας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης, ο ποιητής Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ και πολλοί άνθρωποι από το χώρο της εκπαίδευσης και της πνευματικής ζωής του τόπου.

Ευχαριστίες στο Ροδιακό Κατάλυμα «Κούκος» για τη φιλοξενία, τον Γιάννη Μαρκαντώνη και τον Γιώργο Τσάμη για τη φωτογραφική κάλυψη και τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Η ομάδα «Αγέρι γραφής» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2016 με αφορμή το εργαστήριο δημιουργικής γραφής που οργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου με εισηγήτρια την εκπαιδεύτρια δημιουργικής γραφής Ειρήνη Λαρδούτσου. Έκτοτε το «Αγέρι Γραφής» λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΔΚΣΜΡ, ενώ τα μέλη της ομάδας οργανώνουν τακτικές συναντήσεις όπου με αφορμή κάθε φορά και μια διαφορετική θεματική, δημιουργούν κείμενα με στόχο την από κοινού εξέλιξη και βελτίωση στη λογοτεχνική γραφή. Μάλιστα, μέλη της ομάδας έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει σε λογοτεχνικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα κείμενά τους και έχουν κερδίσει τόσο τις θετικές εντυπώσεις των αναγνωστών, όσο και διακρίσεις.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου