Τοπικές Ειδήσεις

“Γιάννης Παντελίδης”-Ο Κωνσταντίνος Σαρρής για τον θάνατο του Ιωάννη Παντελίδη

Ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Σαρής, απέστειλε το παρακάτω δημοσίεμα με αφορμή τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου της Ρόδου Ιωάννη Παντελίδη:

“Ο καλός οικογενειάρχης, ο άνθρωπος ο επιστήμονας, αγαπητός από το σύνολο των συναδέλφων του, έχαιρε της αγάπης και εκτίμησης, όχι μόνο του νομικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας, αυτών που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Δεν ήταν μόνο οι άριστες νομικές του γνώσεις, αλλά πάνω από όλα το ήθος του και η ευπρέπεια του στην υπεράσπιση της υπόθεσης και της εν γένει διεξαγωγής της δίκης. Γνήσιο τέκνο του αείμνηστου πατέρα του Γεωργίου Παντελίδη, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την ερμηνεία του Κτηματολογικού Κανονισμού, ενός νομοθετήματος, το οποίο έχρηζε ερμηνείας κατά την εφαρμογή του. Με την ερμηνεία του Κτηματολογικού Κανονισμού δύο ήσαν εκείνοι, οι οποίοι ασχολήθησαν επισταμένα, ο Αχιλλέας Κωνσταντινίδης και στην συνέχεια ο Γεώργιος Παντελίδης. Απόδειξη του κύρους και της επιστημοσύνης, είναι η αναφορά του ονόματος του σ’ όλες σχεδόν τις αποφάσεις του Εφετείου Δωδεκανήσου, αλλά και σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Ο διάδοχος του και αγαπητός συνάδελφος Γιάννης Παντελίδης ακολούθησε την επιστημοσύνη του πατέρα του χωρίς ποτέ να προβάλλει τις γνώσεις του. Κατά την διαδικασία ενώπιον των Δικαστηρίων, σεβόταν όχι μόνο τον ομόδικο αλλά και τον αντίδικο του. Μου έκανε πραγματικά εντύπωση όταν καθόταν τα πρωινά στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου απολαμβάνοντας τον καφέ του, όταν περνούσε αρχαιότερος συνάδελφος του, σηκωνόταν για να πει καλημέρα όρθιος, σε ένδειξη σεβασμού. Ο αδόκητος θάνατος του στερεί την οικογένεια του, την μεν γυναίκα του από ένα καλό σύζυγο, τα δε παιδιά του από έναν ιδανικό πατέρα και δάσκαλο. Εύχομαι ολόψυχα τα παιδιά του να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας τους. Τον πόνο δε και την θλίψη της συζύγου και των παιδιών του για την πρόωρη απώλεια του Γιάννη Παντελίδη συμμεριζόμαστε όλοι οι συνάδελφοι του. Στο ταξίδι του αυτό ο Γιάννης, από την πρόσκαιρη ζωή προς την αθανασία θα συναντήσει τα αγαπητά πρόσωπα, τον πατέρα και την μητέρα του. Οι συνάδελφοι σου, εμείς που σε γνωρίσαμε θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας.”

Ρόδος, 18 Ιανουαρίου 2021

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου