Ειδήσεις

Αναδείχθηκε πλειοδότης για τη μίσθωση του «Ακταίον»

Εταιρεία αθηναϊκών συμφερόντων αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο διαγωνισμό για τη μίσθωση του Ακταίον, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη. Πρόκειται για την  “Bakery Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική Α.Ε.” (εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ηλία Χατζηαντωνίου), που προσέφερε ως μηνιαίο μίσθωμα ποσό ύψους 8.550 ευρώ.
Μειοψήφησε με 8.501 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα η δεύτερη ενδιαφερόμενη εταιρεία με την επωνυμία «ΣΧΣ Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.» (εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σπύρο Σουρτζή).
Παρόλο που είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το διαγωνισμό από πολλές εταιρείες, τόσο από τη Ρόδο όσο και από άλλες ελληνικές πόλεις, τελικά συμμετείχαν μόνο οι δύο προαναφερθείσες με την “Bakery A.E.”, που διαθέτει μεγάλο αριθμό υποκαταστημάτων στην Αθήνα, να προκρίνεται.
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ. Α.Ε. κ. Γιάννης Κούρτης δήλωσε ότι ο ανάδοχος που θα αναλάβει το «Ακταίον» θα ανακοινωθεί επίσημα σε ένα μήνα αφού εξετασθούν και οι δύο ενστάσεις που κατατέθηκαν. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, καθώς ένα σημαντικό ακίνητο του ροδιακού  λαού, που τα τελευταία χρόνια έφερνε μόνο ζημιές για το Δήμο, θα αναδειχθεί μετά την παραχώρησή του στον ιδιώτη δεδομένου ότι ο Δήμος δεν είχε τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει, όπως έπρεπε, λόγω της γενικότερης οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης.
Αναλυτικότερα ο κ. Κούρτης δήλωσε: “Στη διαδικασία του διαγωνισμού του “ΑΚΤΑΙΟΝ” έλαβαν μέρος δύο επιχειρήσεις αθηναϊκών συμφερόντων. Προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού είναι η εταιρεία Bakery A.E.-Ζαχαροπλαστεία Αθηνών.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την εξέλιξη αυτή. Παρόλο που δεν είχαμε πολλές προσφορές, καταφέραμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να  έλθουν δύο επενδυτές και να κατακυρωθεί στην προαναφερθείσα εταιρεία το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο επί δύο χρόνια μόνο ζημιές επέφερε για το ροδιακό λαό. Θεωρώ ότι ήταν καθήκον μας τα συγκεκριμένα ακίνητα να τα αναδεικνύουμε. Μεγάλο μας καθήκον είναι να προχωρήσουμε σε διαγωνισμούς και για τα άλλα ακίνητα όπως η ΟΑΣΗ, το Συσσίτιο, το καφενείο και το ανθοπωλείο στο κοιμητήριο για να τα αναδείξουμε και να έχουμε  από αυτά τα καλύτερα δυνατά οφέλη”.
Τέλος ο κ. Κούρτης ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιάσει τον απολογισμό της ΔΕΡΜ.Α.Ε. για το τρέχον έτος. Επεσήμανε ότι η δημοτική επιχείρηση ήταν κερδοφόρα παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τον έλεγχο διακίνησης κεφαλαίων. Ταυτόχρονα κατάφερε να αναδείξει σημαντικά μνημεία, όπως οι Πηγές Καλλιθέας και η Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου