Ειδήσεις

Πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας θα καθίσει αύριο στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει αύριο ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου κ. Γ. Χατζάκης, για παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για το ό,τι δεν κίνησε τις διαδικασίες για την έκδοση αδείας κατεδάφισης του κτηριακού συγκροτήματος των πρώην αλευρόμυλων στην περιοχή “Κόβα”, ιδιοκτησίας της εταιρείας “Ιωάννης Κυπριάδης Finance Car Α.Ε.Β.Ε.”.
Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία στην κατεδάφιση χωρίς άδεια τμήματός του, τον κ. Γιάννη Κυπριάδη, στον οποίο έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ με 3ετή αναστολή.
Ο κ. Κυπριάδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι για τις εργασίες κατεδάφισης του ακινήτου, που εκτέλεσε την 6η Μαΐου 2011, εφαρμόστηκε διάταξη νόμου που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων την κατεδάφιση, όταν παρέλθει αφενός η προθεσμία ανταπόκρισης της διοίκησης επί αιτήματος κατεδάφισης και αφετέρου όταν υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή και την περιουσία περιοίκων και περαστικών.
Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου είχε εκφράσει δημόσια τον έντονο προβληματισμό του για την προκλητική και αυθαίρετη απόπειρα κατεδάφισης των αλευρόμυλων παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ρόδου είχε απαγορεύσει την κατεδάφιση με σχετικό έγγραφό της.
Ο κ. Χατζάκης από την άλλη φέρεται την 9η Μαρτίου 2011… “με την ιδιότητα του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου, επιφορτισμένος (ακολούθως προς τις διατάξεις του Ν.1577/1985), μεταξύ άλλων, και με την παραπομπή στο ΣΧΟΠ του Υπουργείου Αιγαίου της μελέτης κτηρίου το οποίο προϋπάρχει του έτους 1960 και έχει κριθεί κατεδαφιστέο, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 1577/1985, με πρόθεση παρέλειψε να προβεί σε ενέργειες στις οποίες είχε νόμιμη υποχρέωση να προβεί, και με αυτό τον τρόπο παρέβη το καθήκον της υπηρεσίας του, με σκοπό να βλάψει άλλον.
Συγκεκριμένα, ενώ βάσει του άρθρου 4 §7 του Ν.1577/1985 όφειλε, λόγω της ιδιότητάς του, να παραπέμψει το φάκελο της πολεοδομικής μελέτης του κτηρίου των «Μύλων» που βρίσκονται στο συγκρότημα των Αλευρόμυλων επί της οδού Αυστραλίας (στο Ο.Τ. 195) εντός της Κ.Μ. V 3091 οικοδομών Ρόδου, στο ΣΧΟΠ του Υπουργείου Αιγαίου, καθώς επρόκειτο για κτίσμα το οποίο προϋπήρχε του έτους 1960, προκειμένου από την περιέλευση του σχετικού φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία να αρχίσει να τρέχει η 12μηνη προθεσμία με την παρέλευση της οποίας να χορηγηθεί υποχρεωτικά από τη διοίκηση η άδεια κατεδάφισης του κτίσματος, εντούτοις,  παρέλειψε με πρόθεση να αποστείλει στο ΣΧΟΠ του Υπουργείου Αιγαίου το φάκελο με τη μελέτη του κτηρίου των «Μύλων» του οποίου την κατεδάφιση ζήτησε την 9-3-2011, με σχετική αίτησή της, η εταιρεία με την επωνυμία «Κυπριάδης Finance Car Α.Ε.Β.Ε.», νομίμως εκπροσωπούμενη, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην έχει καταστεί δυνατή η κατεδάφιση του εν λόγω κτίσματος το οποίο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των περιοίκων”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου