Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με το Πρέσβη – Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο

Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και πρώην Γ.Γ. του Υπ. Εξ. Στέλιο Περράκη, είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία θεμάτων σχετικά με τη διοργάνωση μεγάλου Συμποσίου στη Ρόδο από την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στις 27-30 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της α.ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Το Συμπόσιο, διοργανώνεται μετά από κοινές πρωτοβουλίες του κ. Περράκη και του κου. Χατζηδιάκου, οι οποίοι συνδέονται με προσωπική σχέση.

Η εκδήλωση αυτή θα συγκεντρώσει διεθνολόγους υψηλού κύρους από όλον τον κόσμο, ενώ θα συζητηθούν σε βάθος κρίσιμα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ενδεικτικά θα συζητηθούν θέματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, έλεγχος συνόρων, το προσφυγικό, η εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και θέματα ασφάλειας.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προβολή της Ρόδου ως τόπου που συζητούνται και μέσω γόνιμου διαλόγου επιλύονται τα μεγάλα ζητήματα,  αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική θέση του νησιού στο σταυροδρόμι της Ανατολής της Ευρώπης, και της Δύσης της Ασίας, στηρίζει τη διοργάνωση του Συμποσίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Καθηγητή μου, και φίλο Στέλιο Περράκη για την εξαιρετική συνεργασία. Η σύσφιξη των σχέσεων με τη Διεθνή Κοινότητα αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο που διαχρονικά κατέχει η Ρόδος στη διεθνή πολιτική σκηνή. Η Ρόδος μπορεί και οφείλει να είναι το πεδίο διεξαγωγής γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ πολιτισμών, κρατών, θρησκειών, προωθώντας το ευρύτερο καλό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου