Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας έχουν δικαιώματα και είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί

Να ακυρώσει η Alpha Bank την άδικη, αντιαναπτυξιακή και αντεθνική απόφαση να σταματήσει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της Alpha Bank να σταματήσει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με παρέμβαση – επιστολή του Αρ. πρωτ.: Οίκ. 219/16.8.2018, ζητά την ακύρωση της απόφασης και αναφέρει τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους των παραπάνω νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου εάν τελικά ισχύσει.

Σας κοινοποιούμε τη σχετική επιστολή.

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 

 

Ρόδος, 16/8/2018

 

Αρ. πρωτ.: Οίκ. 219

Ταχ. Δ/νση    : Πλατεία Ελευθερίας 1

Ταχ. Κώδικας  : 851 00  Ρόδος

Πληροφορίες  : Εμμ. Χρύσης

Ηλ. Δ/νση  : h.kokkinos@pnai.gov.gr

Τηλέφωνο       :  2241360608, 509

Tηλ/πία            :  2241360571

Κιν.                  : 6950482660

http://www.pnai.gov.gr

 Προς

 

 

Koιν.

 

 

Πρόεδρο & Δ.Σ. Alpha Bank

 

 

 

–        Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο

–        Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

–        Δήμος Λειψών

–        Δήμος Τήλου

–        Δήμος Κάσου

 

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων Alpha Bank σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο

 

Με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας Alpha Bank που αναστέλει από τις 14.9.2018 τη λειτουργία των καταστημάτων της στα νησιά Τήλο, Λειψούς και Κάσο, μεταθέτοντας την εξυπηρέτηση των κατοίκων των παραπάνω νησιών στην Ιαλυσό Ρόδου, στη Λέρο και στην Κάρπαθο, σας επισημαίνω τα εξής:

  • Η απόφαση είναι άδικη και καταστρατηγεί κάθε έννοια νησιωτικότητας. Οι πολίτες των ακριτικών νησιών μας είναι άνθρωποι με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα και όχι αριθμοί. Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ασέβεια απέναντί τους αλλά και περιφρόνηση για τις οικονομικές τους ανάγκες.
  • Οι διοικήσεις των τραπεζών οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι υπηρεσίες τους πρέπει να έχουν κοινωνικό ρόλο και όχι στυγνά επιχειρηματικό.
  • Η αντιπρότασή σας είναι ανεφάρμοστη για τους κατοίκους των τριών (3) ακριτικών νησιών μας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Δωδεκανήσου, διότι είναι αδύνατο να μετακινούνται σε άλλα νησιά για να βρουν τράπεζα ή ΑΤΜ. Αυτό σημαίνει ταλαιπωρία και κόστος για όλους και αδυναμία για τους ηλικωμένους. Η δυσκολία αυτή μεγαλώνει όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν μετακίνηση.

Ζητώ να ακυρώσετε τη λανθασμένη, αντιαναπτυξιακή, αντιλαϊκή και αντεθνική απόφασή σας που έρχεται σε αντίθεση με το κοινωνικό κράτος, τις ανάγκες και την υποστήριξη που δικαιούνται οι ηρωικοί κάτοικοι των βράχων του Αιγαίου μας.

 

Με εκτίμηση,

Ρόδος, 16.8.2018

 

 

Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ