Ειδήσεις

534 ευρώ: Αλαλούμ με την καταβολή του επιδόματος – Κάποιοι το πήραν λειψό, άλλοι καθόλου-Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα που εντοπίζονται στο επίδομα των 534 ευρώ

Καταρχάς θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 534€, είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο. Τα 534 ευρώ έρχονται συμπληρωματικά στα 800€ του Απρίλη, τα οποία κάλυπταν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή για 45 μέρες. Σημαίνει λοιπόν ότι ένας εργαζόμενος που βρίσκεται σε αναστολή, θα εξαντλήσει τις 45 ημέρες μέσα στον μήνα Μάιο και για τις υπόλοιπες μέρες, θα πάρει αναλογικά 17,8€ την ημέρα.

Τα 534€ τα δικαιούνται οι εργαζόμενοι που παραμένουν καθ’ όλο τον Μάιο σε αναστολή εργασίας. Οπότε, οι εργαζόμενοι που είδαν λιγότερα ή καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τον εργοδότη τους για να μάθουν από πότε έχουν δηλωθεί στην «ΕΡΓΑΝΗ» ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Αρα, θα προσθέσουν το 45ημερο που είναι το 800άρι και για τις υπόλοιπες μέρες μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους θα υπολογίζουν 17,8€ ημερησίως.

Αναφορικά με κάποιους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας από 20/5 έως 31/5 και δεν μπήκαν καθόλου στα 534€ θα πρέπει να δουν και πάλι σε συνεννόηση με τον εργοδότη τους, αν καλύπτονται από το 45ήμερο και τα 800€ και δεν δικαιούνται την υπαγωγή τους στην αποζημίωση του ειδικού σκοπού.

Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με την καταβολή του επιδόματος που πήγαινε από αναβολή σε αναβολή κι άρχισε τελικά να μπαίνει στους λογαριασμούς από την περασμένη Δευτέρα (15/6), καθιστούν δυσλειτουργικό το σύστημα κι εύλογα δημιουργούνται απορίες και παρερμηνείες.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου