Ειδήσεις

Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στο Δημαρχείο. Η Ρόδος παραμένει ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Μετά την πρωινή σύσκεψη των φορέων τουρισμού στα γραφεία της ΠΝΑΙ η Υπουργός τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για να συζητήσουν τους σχεδιασμούς του δήμου, που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, τις επενδυτικές προοπτικές και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η διευθύντρια του γραφείου της υπουργού, κ. Αγγελική Χονδροματίδου και οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού, κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Πόκκιας.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Υπουργό τις μελέτες του δήμου για τη βιώσιμη αστική ανάπλαση της πόλης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η επέκταση της νέας μαρίνας Ρόδου με την έναρξη εργασιών της β΄φάσης, ο σχεδιασμός για την διενέργεια διαγωνισμού κατασκευής της Μαρίνας Μανδρακίου σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των καταστημάτων της Νέας Αγοράς και τη φιλοξενία Mega Yacht στο Μανδράκι και στη θαλασσινή πύλη (Κολώνα) με την ταυτόχρονη κατασκευή της προβλήτας στην περιοχή ΚΟΒΑ και την επέκταση του ξυλοπεζόδρομου μέχρι τη νέα μαρίνα, για την εξυπηρέτηση των ημερόπλοιων.
Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι παρουσίασαν στην Υπουργό τα σχέδια για την αναβάθμιση της Μεσαιωνικής Πόλης, την ανάπτυξη τομέων θεματικού τουρισμού, αξιοποίηση περιοχών της Ρόδου, όπως η Καλλιθέα για ιαματικό τουρισμό, το Γκολφ Αφάντου, τις περιπατητικές διαδρομές στον Προφήτη Ηλία και άλλα.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ζητήσει από την Υπουργό, την αναβάθμιση της τουριστικής σχολής και του αεροδρομίου της Ρόδου με την άσκηση σχετικής πίεσης στους επενδυτές της Fraport. Επίσης αναφέρθηκε στα αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου και στο θέμα που προέκυψε με την άρνηση της ΕΤΑΔ να παραχωρήσει στους δήμους τη διαχείριση των παραλιών αφού ο δήμος έχει την ευθύνη της ύδρευσης, το καθάρισμα και τον ευπρεπισμό των παραλιών και την ενημέρωσε για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για τη διεκδίκηση των παραλιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον δήμαρχο στις ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου τόσο στην αρχή της σαιζόν, Μάρτιος-Απρίλιος, όσο και στο τέλος Νοεμβρίου με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση επισκεπτών.
Η κα Υπουργός παρουσίασε στο δήμαρχο τις ενέργειες που γίνονται από την ίδια και τις υπηρεσίες του υπουργείου προς τις μεγάλες εταιρείες τουρισμού (tour operators) για τη δρομολόγηση τσάρτερ και την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθώς και τη διερεύνηση νέων τουριστικών αγορών. Ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα έδωσε στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού και στο τρίπτυχο κρουαζιέρα, σκάφη αναψυχής, μαρίνα και δημιουργία προϋποθέσεων καταδυτικού τουρισμού.
Ο Δήμαρχος τέλος, ζήτησε από την Υπουργό να συνδράμει, ώστε ένα μέρος από τους εισπραττόμενους από τα αρχαιολογικά μνημεία, και των Μουσείων έσοδα του κράτους να αποδίδονται στους δήμους για την βελτίωση των υποδομών και ιδιαίτερα της Μεσαιωνικής πόλης που αποτελεί προστατευμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
Η Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους σχεδιασμούς του δήμου και δεσμεύτηκε αφενός να αναπτύξει μία συνεχή συνεργασία με το δήμο στα θέματα τουρισμού και αφετέρου να παρακολουθεί από κοντά ,τόσο η ίδια όσο και μέσω των συνεργατών της, τα θέματα που αφορούν αρμοδιότητές άλλων υπουργείων και συνδέονται με την ανάπτυξη του τόπου.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την κα Υπουργό για την συνεργασία και την παρουσία της στη Ρόδο, γιατί όπως επισήμανε παρόμοιες συσκέψεις –συνεργασίες με Υπουργό Τουρισμού , δεν έχουν γίνει με Υπουργούς Τουρισμού με εξαίρεση την περίοδο της θητείας του συμπατριώτη μας Υφυπουργού Τουρισμού κου Γιώργου Νικητιάδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου