Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ξεκινάει από την ανάπτυξη της υπαίθρου»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια την Τετάρτη 14.06.2017, αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα στο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής επαρχίας, με ενέργειες για μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη μικρής και μεσαίας κλίμακας αγροτική παραγωγή, με κοινωνική συμμετοχικότητα, με κίνητρα που θα διευρύνουν τη δημογραφική ανάπτυξη και την ανανέωση του πληθυσμού ειδικά στις πιο ευαίσθητες ορεινές, ημιορεινές και νησιωτικές περιοχές. Όλες οι έρευνες δείχνουν πως ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας μπορεί να φέρει πλούτο και ανάπτυξη. Μέσα στην περίοδο της κρίσης οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν δίνοντας μια αισιόδοξη εικόνα, πως ο αγροτικός τομέας μπορεί να γίνει μία από τις κινητήριες δυνάμεις, που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να βάζει υψηλούς στόχους, να βλέπει μπροστά. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κοινοτικοί πόροι που έφτασαν στη χώρα μας τις προηγούμενες δεκαετίες ενώ θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, είτε δεν αξιοποιήθηκαν σωστά είτε υπήρξε αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων ή ακόμα περισσότερο, κατασπαταλήθηκαν και ελάχιστοι επιτέλεσαν το ρόλο τους», είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο Δημήτρης Γάκης, επανήλθε στο θέμα και στη σημασία της αναπτυξιακής δυναμικής της αγροτικής παραγωγής μετά τις θετικές εξελίξεις στο Eurogroup της Πέμπτης 15.06.2017 σημειώνοντας: «Στις συνθήκες σταθερότητας και προοπτικής που δημιουργεί η θετική απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, τώρα, που δρομολογείται με σαφήνεια η αλλαγή σελίδας στη χώρα, ο δρόμος για μεγαλύτερη ανάπτυξη και οριστική έξοδο από την κρίση βασίζεται σημαντικά στον πρωτογενή τομέα. Καθοριστικοί παράγοντες σ’ αυτό το πρώτο κρίσιμο στάδιο, είναι η διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, η αύξηση των εξαγωγών, η συνέργεια της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας με τον τουρισμό στην αναπτυξιακή διαδικασία. Είναι μερικές από τις κινητήριες δυνάμεις που θα διευκολύνουν την

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου