ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Alter Ego Media: Από 3,7 ευρώ έως 4 ευρώ ανά μετοχή το εύρος της τιμής διάθεσης της δημόσιας προσφοράς

news room 13 λεπτά ανάγνωση
ALTER-EGO-FINAL-

Η από 24.10.2024 Έκτακτη Αυτό­κλητη Γενική Συνέ­λευση των μετόχων της «ALTER EGO MEDIA Α.Ε.» (εφεξής η «Εται­ρεία» ή «Εκδό­τρια» ή «ALTER EGO MEDIA») απο­φά­σισε, μεταξύ άλλων, (α) την εισα­γωγή του συνόλου των κοινών, ονο­μα­στι­κών, μετά ψήφου μετοχών της Εται­ρείας (οι «Μετοχές») στη Ρυθ­μι­ζό­μενη Αγορά του Χρη­μα­τι­στη­ρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»), σύμφωνα με τις δια­τά­ξεις του Ν. 3371/2005 και την κείμενη νομο­θε­σία (η «Εισα­γωγή»), (β) την παροχή εξου­σίας προς το διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο της Εται­ρείας (το «Δ.Σ.») για αύξηση του μετο­χι­κού κεφα­λαίου της Εται­ρείας και τον περιο­ρι­σμό ή απο­κλει­σμό του δικαιώ­μα­τος προ­τί­μη­σης των μετόχων της, δυνάμει του άρθρου 27 παρ. 4 του Ν. 4548/2018.

Στη συνέ­χεια, το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο της Εται­ρείας, στην από 09.01.2025 συνε­δρί­ασή του, κατ’ ενά­σκηση της χορη­γη­θεί­σας σε αυτό εξου­σιο­δό­τη­σης δια της από 24.10.2024 από­φα­σης της Έκτα­κτης Αυτό­κλη­της Γενικής Συνέ­λευ­σης, απο­φά­σισε, μεταξύ άλλων:

Την αύξηση του μετο­χι­κού κεφα­λαίου της Εται­ρείας κατά ποσό έως €14.249.000 (η «Αύξηση»), με την έκδοση έως 14.249.000 νέων κοινών ονο­μα­στι­κών, άυλων, μετά ψήφου Μετοχών ονο­μα­στι­κής αξίας €1,00 εκάστης (οι «Νέες Μετοχές») με κατα­βολή μετρη­τών. Τυχόν διαφορά μεταξύ της ονο­μα­στι­κής αξίας των Νέων Μετοχών και της τιμής διά­θε­σης (η «Τιμή Διά­θε­σης») αυτών θα αχθεί σε πίστωση του ειδικού λογα­ρια­σμού «απο­θε­μα­τικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Τη διάθεση των Νέων Μετοχών μέσω δημό­σιας προ­σφο­ράς σε ιδιώτες και ειδι­κούς επεν­δυ­τές στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προ­σφορά»).

Τη δυνα­τό­τητα μερικής κάλυψης της Αύξησης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018, υπό την προ­ϋ­πό­θεση ικα­νο­ποί­η­σης του κρι­τη­ρίου επαρ­κούς δια­σπο­ράς. Σε περί­πτωση μη επί­τευ­ξης επαρ­κούς δια­σπο­ράς και, ως εκ τούτου, μη έγκρι­σης της Εισα­γω­γής από το Χ.Α., σύμφωνα με τις δια­τά­ξεις του Κανο­νι­σμού του Χ.Α., η Αύξηση θα ματαιω­θεί και το ποσό που αντι­στοι­χεί στην αξία συμ­με­το­χής που έχει δεσμευ­θεί για έκαστο επεν­δυτή θα απο­δε­σμευ­θεί και θα επι­στρα­φεί άτοκα στους επεν­δυ­τές το αργό­τερο εντός τριών (3) Εργά­σι­μων Ημερών και οι επεν­δυ­τές δεν θα λάβουν Μετοχές της Εται­ρείας.

Οι Νέες Μετοχές θα δικαιού­νται μέρισμα όπως και οποιεσ­δή­ποτε δια­νο­μές που τυχόν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν, από την έκδοσή τους (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των κερδών της παρελ­θού­σας χρήσης (01.01.2024 – 31.12.2024) και εφεξής, σύμφωνα με την ισχύ­ουσα νομο­θε­σία.

Υπό τις ανωτέρω προ­ϋ­πο­θέ­σεις, και με την παρα­δοχή της πλήρους κάλυψης της Αύξησης, το μετο­χικό κεφά­λαιο της Εται­ρείας θα ανέλθει σε ποσό €56.996.000, διαι­ρού­μενο σε 56.996.000 κοινές ονο­μα­στι­κές άυλες, μετά ψήφου Μετοχές, ονο­μα­στι­κής αξίας εκάστης Μετοχής €1,00.

Το σύνολο των Μετοχών της Εται­ρείας, έως 56.996.000 Μετοχές (ήτοι, 42.747.000 υφι­στά­με­νες Μετοχές και έως 14.249.000 Νέες Μετοχές, με την παρα­δοχή της πλήρους κάλυψης της Αύξησης), θα εισα­χθούν προς δια­πραγ­μά­τευση στη Ρυθ­μι­ζό­μενη Αγορά του Χ.Α., δυνάμει της από 24.10.2024 από­φα­σης της Έκτα­κτης Αυτό­κλη­της Γενικής Συνέ­λευ­σης των μετόχων της Εται­ρείας.

ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ως ανώτατη Τιμή Διά­θε­σης (η «Ανώτατη Τιμή Διά­θε­σης») ορί­στηκε, σε συνερ­γα­σία με τους Συντο­νι­στές Κύριους Ανα­δό­χους, το ποσό των €4,00 για εκάστη των Νέων Μετοχών με την από

09.01.2025 απόφαση του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου της Εται­ρείας.

Η Τιμή Διά­θε­σης θα καθο­ρι­στεί από τους Συντο­νι­στές Κύριους Ανα­δό­χους σε συνερ­γα­σία με την Εται­ρεία, όπως ισχύει, μέσω βιβλίου προ­σφο­ρών (δια­δι­κα­σία “Βook Building”), το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντο­νι­στές Κύριους Ανα­δό­χους και θα διε­νερ­γη­θεί μέσω της δια­δι­κα­σίας του Ηλε­κτρο­νι­κού Βιβλίου Προ­σφο­ρών (το «Η.ΒΙ.Π.»), και θα εγκρι­θεί από το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο.

Συγκε­κρι­μένα, η Τιμή Διά­θε­σης θα καθο­ρι­σθεί με βάση τις προ­σφο­ρές που θα υπο­βά­λουν οι Ειδικοί Επεν­δυ­τές εντός του ανα­κοι­νω­θέ­ντος εύρους Τιμής Διά­θε­σης (το «Εύρος Τιμής Διά­θε­σης», βλ. σχετικά παρα­κάτω) στο Η.ΒΙ.Π. Η εν λόγω δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής προ­σφο­ρών θα ακο­λου­θη­θεί για το μέρος της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς που αφορά τους Ειδι­κούς Επεν­δυ­τές και θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ταυ­τό­χρονα με τις εγγρα­φές των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών.

Για τον προσ­διο­ρι­σμό του Εύρους Τιμής Διά­θε­σης ακο­λου­θή­θηκε η δια­δι­κα­σία του pre-marketing, ήτοι συνε­κτί­μηση, τόσο των συν­θη­κών των κεφα­λαια­γο­ρών στην Ελλάδα και διεθνώς, όσο και της οικο­νο­μι­κής θέσης και των προ­ο­πτι­κών του Ομίλου. Οι Ειδικοί Επεν­δυ­τές θα υπο­βάλ­λουν τις προ­σφο­ρές τους για τις Νέες Μετοχές εντός του ακό­λου­θου δεσμευ­τι­κού Εύρους Τιμής Διά­θε­σης:

Με βάση την Ανώτατη Τιμή Διά­θε­σης, τα συνο­λικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παρα­δοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλ­θουν σε €56.996.000. Η Τιμή Διά­θε­σης θα γνω­στο­ποι­η­θεί στην Επι­τροπή Κεφα­λαια­γο­ράς και θα δημο­σιευ­θεί, σύμφωνα με τα προ­βλε­πό­μενα από τη νομο­θε­σία, το αργό­τερο την επόμενη εργά­σιμη ημέρα μετά την ολο­κλή­ρωση της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς. Ταυ­τό­χρονα με τον καθο­ρι­σμό της Τιμής Διά­θε­σης, θα απο­φα­σι­στεί και η ορι­στική κατα­νομή των Νέων Μετοχών.

Η Τιμή Διά­θε­σης θα είναι κοινή για όλους τους επεν­δυ­τές, Ειδι­κούς και Ιδιώτες, που θα συμ­με­τά­σχουν στη διάθεση των Νέων Μετοχών μέσω της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς.

Σε κάθε περί­πτωση, η Τιμή Διά­θε­σης θα καθο­ρι­στεί εντός του προ­α­να­φερ­θέ­ντος Εύρους Τιμής Διά­θε­σης και θα ανα­κοι­νω­θεί την Τετάρτη 22.01.2025.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με την Τιμή Διά­θε­σης, βλ. Ενότητα 4.6.3 «Τιμή Διά­θε­σης Μετοχών με Δημόσια Προ­σφορά» του από 14.01.2025 Ενη­με­ρω­τι­κού Δελτίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η διάθεση των 14.249.000 Νέων Μετοχών θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί με Δημόσια Προ­σφορά αυτών στο επεν­δυ­τικό κοινό εντός της ελλη­νι­κής Επι­κρά­τειας μέσω της υπη­ρε­σίας Η.ΒΙ.Π.

Η Δημόσια Προ­σφορά και η τήρηση του Η.ΒΙ.Π. θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σύμφωνα με το Ν. 4706/2020, τον Κανο­νι­σμό (ΕΕ) 2017/1129, τους κατ’ εξου­σιο­δό­τηση Κανο­νι­σμούς (ΕΕ) 2019/979 και (ΕΕ) 2019/980 της Επι­τρο­πής, την απόφαση 34/08.03.2017 της Διοι­κού­σας Επι­τρο­πής Χρη­μα­τι­στη­ρια­κών Αγορών του Χ.Α., όπως τρο­πο­ποι­ή­θηκε και ισχύει (η «Απόφαση Η.ΒΙ.Π.»), και την από 09.01.2025 απόφαση του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου της Εται­ρείας.

Συντο­νι­στές της δια­δι­κα­σίας Η.ΒΙ.Π., κατά τα ορι­ζό­μενα στην Απόφαση Η.ΒΙ.Π., έχουν ορισθεί οι Συντο­νι­στές Κύριοι Ανά­δο­χοι.

Η Δημόσια Προ­σφορά και η τήρηση του Η.ΒΙ.Π. θα διαρ­κέ­σει τρεις (3) εργά­σι­μες ημέρες. Ειδι­κό­τερα, η Δημόσια Προ­σφορά θα ξεκι­νή­σει τη Δευτέρα 20.01.2025 και ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ. και θα ολο­κλη­ρω­θεί την Τετάρτη 22.01.2025 και ώρα Ελλάδος 16:00. Το Η.ΒΙ.Π. θα παρα­μέ­νει ανοιχτό, κατά τη διάρ­κεια της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς, από τις 10:00 π.μ. έως τις 17:00 ώρα Ελλάδος, εκτός της Τετάρ­της 22.01.2025, κατά την οποία θα λήξει στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με τη δια­δι­κα­σία διά­θε­σης, βλ. Ενότητα 4.6.5 «Δια­δι­κα­σία

Διά­θε­σης των Προ­σφε­ρό­με­νων Μετοχών με Δημόσια Προ­σφορά» του από 14.01.2025 Ενη­με­ρω­τι­κού Δελτίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι Ιδιώτες Επεν­δυ­τές που θα προ­σέρ­χο­νται απευ­θείας στα κατα­στή­ματα των Συντο­νι­στών Κύριων Ανα­δό­χων, των Κύριων Ανα­δό­χων και των Ανα­δό­χων για τη συμ­με­τοχή τους στη Δημόσια Προ­σφορά, θα πρέπει να προ­σκο­μί­ζουν το δελτίο αστυ­νο­μι­κής ταυ­τό­τη­τας ή το δια­βα­τή­ριό τους, τον αριθμό φορο­λο­γι­κού μητρώου τους και την εκτύ­πωση των στοι­χείων του Σ.Α.Τ.

Οι αιτή­σεις εγγρα­φής των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών θα υπο­βάλ­λο­νται μέσω των Συντο­νι­στών Κύριων Ανα­δό­χων, των Κύριων Ανα­δό­χων και των Ανα­δό­χων, καθώς και στα μέλη Η.ΒΙ.Π. και τους Συμ­με­τέ­χο­ντες του λογα­ρια­σμού αξιο­γρά­φων τους που συνερ­γά­ζο­νται με τα Μέλη Η.ΒΙ.Π. για την υποβολή των αιτή­σεων εγγρα­φής μέσω της Υπη­ρε­σίας Η.ΒΙ.Π. από την πρώτη μέχρι και την τελευ­ταία ημέρα της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς.

Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι Ιδιώτες Επεν­δυ­τές θα εγγρά­φο­νται στην ανώτατη τιμή του δεσμευ­τι­κού Εύρους Τιμής Διά­θε­σης. Η αξία της συμ­με­το­χής για τους Ιδιώτες Επεν­δυ­τές ορί­ζε­ται ως ο αριθμός των αιτού­με­νων μετοχών επί την ανώτατη τιμή του Εύρους Τιμής Διά­θε­σης.

Οι αιτή­σεις εγγρα­φής των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών γίνο­νται δεκτές, εφόσον έχει κατα­βλη­θεί, σε μετρητά ή με τρα­πε­ζική επιταγή το ισόποσο της συμ­με­το­χής, είτε έχει δεσμευ­θεί το ισόποσο της συμ­με­το­χής σε πάσης φύσεως τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς κατα­θέ­σεων των επεν­δυ­τών πελατών τους ή τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς πελα­τείας που τηρού­νται στο πλαίσιο παροχής επεν­δυ­τι­κών υπη­ρε­σιών και στους οποίους εμφα­νί­ζο­νται ως δικαιού­χοι ή συν­δι­καιού­χοι.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με τη δια­δι­κα­σία συμ­με­το­χής των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών, βλ. Ενότητα 4.6.7 «Δια­δι­κα­σία Συμ­με­το­χής των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών στη Δημόσια Προ­σφορά» του από 14.01.2025 Ενη­με­ρω­τι­κού Δελτίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τη συμ­με­τοχή τους στη Δημόσια Προ­σφορά, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι Ειδικοί Επεν­δυ­τές θα πρέπει να απευ­θύ­νο­νται στους Συντο­νι­στές Κύριους Ανα­δό­χους, τους Κύριους Ανα­δό­χους, και τους Ανα­δό­χους έχοντας συμπλη­ρώ­σει σχετική αίτηση εγγρα­φής. Η δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής των προ­σφο­ρών των Ειδικών Επεν­δυ­τών θα διαρ­κέ­σει από την πρώτη μέχρι και την τελευ­ταία ημέρα της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς.

Οι προ­σφο­ρές των Ειδικών Επεν­δυ­τών στο Η.ΒΙ.Π. πρέπει να περι­λαμ­βά­νουν του­λά­χι­στον ένα από τα κάτωθι:

τον αριθμό των Νέων Μετοχών που επι­θυ­μεί να απο­κτή­σει ο επεν­δυ­τής χωρίς συγκε­κρι­μένη τιμή (market),

τον αριθμό των Νέων Μετοχών και τη μέγιστη τιμή που επι­θυ­μεί να κατα­βά­λει ανά Νέα Μετοχή, και

πολ­λα­πλούς ακέ­ραιους αριθ­μούς Νέων Μετοχών με αντί­στοι­χες πολ­λα­πλές τιμές ανά Νέα Μετοχή.

Επίσης οι Ειδικοί Επεν­δυ­τές θα έχουν τη δυνα­τό­τητα να προσ­διο­ρί­σουν το μέγιστο αριθμό Νέων

Μετοχών που επι­θυ­μούν να τους κατα­νε­μη­θεί ως ποσοστό (%) του συνο­λι­κού ποσού των Νέων Μετοχών που δια­τί­θε­νται μέσω της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς και έως του οποίου θα περιο­ρί­ζε­ται τελικώς η συμ­με­τοχή τους στο μετο­χικό κεφά­λαιο της Εται­ρείας. Η κατα­νομή των μετοχών στις ανωτέρω περι­πτώ­σεις θα γίνει με κανόνα στρογ­γυ­λο­ποί­η­σης στην προη­γού­μενη ακέραιη μονάδα μετοχής.

Η τιμή που θα συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στην αίτηση εγγρα­φής, εντός του Εύρους Τιμής Διά­θε­σης, θα είναι με βήμα €0,01.

Το Η.ΒΙ.Π. θα κλείσει την τελευ­ταία ημέρα της περιό­δου Δημό­σιας Προ­σφο­ράς (Τετάρτη, 22.01.2025 και ώρα Ελλάδος 16:00), οπότε όλες οι προ­σφο­ρές όπως ισχύουν εκείνη τη στιγμή, θεω­ρού­νται ορι­στι­κές.

Το ποσό που αντι­στοι­χεί στην αξία των Νέων Μετοχών που δια­τί­θε­νται μέσω της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς κατά τα ανωτέρω, πρέπει να έχει κατα­βλη­θεί στο λογα­ρια­σμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ. μέχρι τις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδος της δεύ­τε­ρης εργά­σι­μης ημέρας από τη λήξη της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς σύμφωνα με τα ορι­ζό­μενα στην Απόφαση Η.ΒΙ.Π. Οι Συντο­νι­στές Κύριοι Ανά­δο­χοι, σε συνερ­γα­σία με την Εκδό­τρια, δύνα­νται με απόφασή τους και κατά την απόλυτη δια­κρι­τική τους ευχέ­ρεια να παρα­τεί­νουν την εν λόγω προ­θε­σμία κατα­βο­λής μέχρι τις 11:55 π.μ. ώρα Ελλάδος, της ίδιας ημέρας.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με τη δια­δι­κα­σία συμ­με­το­χής των Ειδικών Επεν­δυ­τών, βλ. Ενότητα 4.6.6 «Δια­δι­κα­σία Συμ­με­το­χής των Ειδικών Επεν­δυ­τών στη Δημόσια Προ­σφορά» του από 14.01.2025 Ενη­με­ρω­τι­κού Δελτίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Μετά την ολο­κλή­ρωση της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς και τον προσ­διο­ρι­σμό της Τιμής Διά­θε­σης, και εφόσον ικα­νο­ποιεί­ται το κρι­τή­ριο της δια­σπο­ράς σύμφωνα με την παρά­γραφο 3.1.4.3 περί­πτωση (1) του Κανο­νι­σμού Χ.Α, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από τους Συντο­νι­στές Κύριους Ανα­δό­χους η κατα­νομή των Νέων Μετοχών, στους επεν­δυ­τές ως εξής:

ποσοστό του­λά­χι­στον 30% των Νέων Μετοχών (ήτοι του­λά­χι­στον 4.274.700 Νέες Μετοχές σε ενδε­χό­μενη πλήρη κάλυψη της Αύξησης) θα δια­τε­θεί για την ικα­νο­ποί­ηση των εγγρα­φών των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών, και

ποσοστό έως και 70% των Νέων Μετοχών (ήτοι έως και 9.974.300 Νέες Μετοχές σε ενδε­χό­μενη πλήρη κάλυψη της Αύξησης) θα κατα­νε­μη­θεί μεταξύ των Ειδικών Επεν­δυ­τών και των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών με βάση τη συνο­λική ζήτηση που θα εκδη­λω­θεί σε κάθε κατη­γο­ρία επεν­δυ­τών (Ειδικών και Ιδιωτών Επεν­δυ­τών).

Εφόσον έχουν ικα­νο­ποι­η­θεί οι εγγρα­φές των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών για το 30% των Νέων Μετοχών για τον τελικό προσ­διο­ρι­σμό του ποσο­στού κατα­νο­μής ανά κατη­γο­ρία επεν­δυ­τών θα ληφθούν υπόψη: (α) η ζήτηση από τους Ειδι­κούς Επεν­δυ­τές, (β) η ζήτηση στο τμήμα των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών που υπερ­βαί­νει το 30%, (γ) το πλήθος των αιτή­σεων εγγρα­φής που αφορούν σε Ιδιώτες Επεν­δυ­τές, καθώς και (δ) η ανάγκη επί­τευ­ξης επαρ­κούς δια­σπο­ράς.

Σε περί­πτωση κατά την οποία η συνο­λική ζήτηση εκ μέρους Ιδιωτών Επεν­δυ­τών υπο­λεί­πε­ται του 30% του συνόλου των Νέων Μετοχών οι αιτή­σεις εγγρα­φής των Ιδιωτών Επεν­δυ­τών θα ικα­νο­ποι­η­θούν πλήρως, έως του ύψους για το οποίο εκδη­λώ­θηκε πράγ­ματι ζήτηση, οι δε Μετοχές που αντι­στοι­χούν στην υστέ­ρηση έναντι του 30% του συνόλου των Νέων Μετοχών θα μετα­φερ­θούν στην κατη­γο­ρία των Ειδικών Επεν­δυ­τών προς διάθεση.

Ο αριθμός των Νέων Μετοχών που θα κατα­νε­μη­θεί σε κάθε επεν­δυτή θα αντι­στοι­χεί σε ακέραιο αριθμό μονάδων δια­πραγ­μά­τευ­σης. Μονάδα δια­πραγ­μά­τευ­σης είναι ο τίτλος της μίας (1) Μετοχής. Οι Μετοχές της έκδοσης είναι εκπε­φρα­σμέ­νες σε ευρώ (€).

Οι επεν­δυ­τές δεν βαρύ­νο­νται με κόστη και φόρους για τη μετα­βί­βαση των προ­σφε­ρό­με­νων μετοχών και την κατα­χώ­ρησή τους στους Λογα­ρια­σμούς Αξιο­γρά­φων.

Περαι­τέρω ως προς τη δια­δι­κα­σία κατα­νο­μής, επι­ση­μαί­νο­νται τα ακό­λουθα:

Κατα­νομή των Νέων Μετοχών σε Ειδι­κούς Επεν­δυ­τές

Για την κατα­νομή των Νέων Μετοχών στους Ειδι­κούς Επεν­δυ­τές, που θα συμ­με­τά­σχουν στη δια­δι­κα­σία του Βιβλίου Προ­σφο­ρών, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί αξιο­λό­γηση των υπο­βλη­θει­σών προ­σφο­ρών, κατά την οποία θα συνε­κτι­μη­θούν τα εξής κρι­τή­ρια:

το είδος του θεσμι­κού επεν­δυτή στην κατη­γο­ρία των Ειδικών Επεν­δυ­τών,

ο εκτι­μώ­με­νος, κατά την κρίση των Συντο­νι­στών Κυρίων Ανα­δό­χων, χρο­νι­κός ορί­ζο­ντας δια­κρά­τη­σης των Μετοχών ανά Ειδικό Επεν­δυτή, με απόδοση υψη­λό­τε­ρου συντε­λε­στή κατα­νο­μής

σε Ειδι­κούς Επεν­δυ­τές, οι οποίοι εκτι­μά­ται ότι θα δια­κρα­τή­σουν τις Μετοχές για μακρό­τερο διά­στημα

το μέγεθος της προ­σφο­ράς, και

η προ­σφε­ρό­μενη τιμή και, ειδι­κό­τερα, η συμβολή των προ­σφο­ρών ενός Ειδικού Επεν­δυτή στη δια­μόρ­φωση ελκυ­στι­κής Τιμής Διά­θε­σης.

Οι Ειδικοί Επεν­δυ­τές που εγγρά­φο­νται μέσω οποιου­δή­ποτε Δια­με­σο­λα­βητή, χωρίς να γνω­στο­ποι­ή­σουν την ταυ­τό­τητά τους, θα έχουν την ίδια μετα­χεί­ριση στη δια­δι­κα­σία κατα­νο­μής.

Είναι στη δια­κρι­τική ευχέ­ρεια των Συντο­νι­στών Κυρίων Ανα­δό­χων να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν ένα ή οποιο­δή­ποτε συν­δυα­σμό από τα ανωτέρω κρι­τή­ρια. Επι­ση­μαί­νε­ται ότι δεν υπάρχει καμία υπο­χρέ­ωση ανα­λο­γι­κής ή άλλου είδους ικα­νο­ποί­η­σης των υπο­βλη­θει­σών προ­σφο­ρών Ειδικών Επεν­δυ­τών.

Κατα­νομή των Νέων Μετοχών σε Ιδιώτες Επεν­δυ­τές

Μετά τον προσ­διο­ρι­σμό του συνο­λι­κού αριθμού των Νέων Μετοχών που δια­τί­θε­νται μέσω Δημό­σιας Προ­σφο­ράς που θα κατα­νε­μη­θούν στους Ιδιώτες Επεν­δυ­τές (ήτοι ποσοστό του­λά­χι­στον 30% και τυχόν επι­πλέον που προ­κύ­πτει από τη δια­δι­κα­σία κατα­νο­μής) από τους Συντο­νι­στές Κύριους Ανα­δό­χους, σύμφωνα με τα προ­α­να­φε­ρό­μενα, σε περί­πτωση υπερ­βάλ­λου­σας ζήτησης, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί κατα­νομή ανά Ιδιώτη Επεν­δυτή ανα­λο­γικά (pro-rata) με βάση το ύψος της ζήτησης.

Εάν, με εφαρ­μογή της ανα­λο­γι­κής κατα­νο­μής, οι Νέες Μετοχές που δια­τί­θε­νται μέσω Δημό­σιας Προ­σφο­ράς που πρό­κει­ται να κατα­νε­μη­θούν σε Ιδιώτη Επεν­δυτή προσ­διο­ρί­ζο­νται σε πλήθος ως αριθμός με δεκα­δικά ψηφία, ο αριθμός αυτός στρογ­γυ­λο­ποιεί­ται στον πλη­σιέ­στερο χαμη­λό­τερο ακέραιο αριθμό (χωρίς δηλαδή να ληφθούν υπόψη δεκα­δικά ψηφία).

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με τη δια­δι­κα­σία κατα­νο­μής, βλ. ενό­τη­τες 4.6.8 «Δια­δι­κα­σία Κατα­νο­μής των Νέων Μετοχών», 4.6.9 «Κατα­νομή Νέων Μετοχών σε Ειδι­κούς Επεν­δυ­τές» και 4.6.10 «Κατα­νομή Νέων Μετοχών σε Ιδιώτες Επεν­δυ­τές» του από 14.01.2025 Ενη­με­ρω­τι­κού Δελτίου.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Περαι­τέρω πλη­ρο­φο­ρίες για την Εκδό­τρια, τις Μετοχές και τον τρόπο διά­θε­σης των Νέων Μετοχών περι­λαμ­βά­νο­νται στο σχετικό Ενη­με­ρω­τικό Δελτίο, το περιε­χό­μενο του οποίου εγκρί­θηκε από το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο της Επι­τρο­πής Κεφα­λαια­γο­ράς κατά τη συνε­δρί­αση της 14.01.2025, διότι ικα­νο­ποιεί τα πρότυπα της πλη­ρό­τη­τας, της δυνα­τό­τη­τας κατα­νό­η­σης και της συνε­κτι­κό­τη­τας που επι­βάλ­λο­νται βάσει του Κανο­νι­σμού (ΕΕ) 2017/1129, ως ισχύει. Η εν λόγω έγκριση από την Επι­τροπή Κεφα­λαια­γο­ράς δεν θα πρέπει να θεω­ρεί­ται ως ευνοϊκή γνώμη για την Εκδό­τρια και την ποιό­τητα των Μετοχών που απο­τε­λούν το αντι­κεί­μενο του Ενη­με­ρω­τι­κού Δελτίου. Οι επεν­δυ­τές θα πρέπει να προβούν σε δική τους εκτί­μηση ως προς την καταλ­λη­λό­λητα της επέν­δυ­σης στις Μετοχές της Εκδό­τριας.

Το Ενη­με­ρω­τικό Δελτίο είναι δια­θέ­σιμο σε ηλε­κτρο­νική μορφή, στις ακό­λου­θες ιστο­σε­λί­δες:

της «Ελλη­νικά Χρη­μα­τι­στή­ρια Α.Ε. – Χρη­μα­τι­στή­ριο Αθηνών»: athexgroup.gr/el/web/guest/companies–new–listings,

της Εται­ρείας: https://www.alteregomedia.org/investor–relations/regulated–information/,

του Συμ­βού­λου Έκδοσης και Συντο­νι­στή Κύριου Ανα­δό­χου, Τράπεζα Πει­ραιώς: https://www.piraeusholdings.gr/alteregomediaipo,

του Συμ­βού­λου Έκδοσης και Συντο­νι­στή Κύριου Ανα­δό­χου, Euroxx Χρη­μα­τι­στη­ριακή ΑΕΠΕΥ: https://www.euroxx.gr/gr/content/article/alteregomedia

Επίσης, κατά τη διάρ­κεια της Δημό­σιας Προ­σφο­ράς και με πρω­το­βου­λία της Εται­ρείας, το Ενη­με­ρω­τικό Δελτίο θα είναι δια­θέ­σιμο δωρεάν στο επεν­δυ­τικό κοινό και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί, στα γραφεία Διοί­κη­σης της Εται­ρείας, Λεω­φό­ρος Ανδρέα Συγγρού 340, Καλ­λι­θέα, στο δίκτυο κατα­στη­μά­των και τα κεντρικά γραφεία του Συμ­βού­λου Έκδοσης και Συντο­νι­στή Κυρίου Ανα­δό­χου

«ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Αμε­ρι­κής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 105 64), του Συντο­νι­στή Κύριου Ανα­δό­χου «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εται­ρεία» (Όθωνος 8, Αθήνα, Τ.Κ. 105 57), του Συμ­βού­λου Έκδοσης και Συντο­νι­στή Κυρίου Ανα­δό­χου «EUROXX» (Παλαιο­λό­γου 7, Χαλάν­δρι, Τ.Κ. 15232), των Κύριων Ανα­δό­χων «Alpha Bank» (Σταδίου 40, Αθήνα, Τ.Κ. 105 64) και «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ » (Αιόλου 86, Αθήνα, Τ.Κ. 105 59), και των Ανα­δό­χων «OPTIMA bank» (Αιγια­λείας 32, Μαρούσι, Τ.Κ. 15125) και «ATTICA BANK» (Παλαιών Πατρών Γερ­μα­νού 3-5, 105 61 Αθήνα).

Σύμφωνα με το άρθρο 21 (5) του Κανο­νι­σμού για το Ενη­με­ρω­τικό Δελτίο, η Επι­τροπή Κεφα­λαια­γο­ράς δημο­σιεύει στην ιστο­σε­λίδα της (http://www.hcmc.gr/el_GR/web/portal/elib/deltia) όλα τα εγκε­κρι­μένα ενη­με­ρω­τικά δελτία.

Οι επεν­δυ­τές που ενδια­φέ­ρο­νται για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες και διευ­κρι­νί­σεις ανα­φο­ρικά με το Ενη­με­ρω­τικό Δελτίο μπορούν να απευ­θύ­νο­νται τις εργά­σι­μες ημέρες και ώρες στα γραφεία της Εται­ρείας, επί της Λεω­φό­ρου Ανδρέα Συγγρού 340, Καλ­λι­θέα, Αττική, τηλ: 210 754 7000 (αρμό­διοι Γεώρ­γιος Καρα­μα­νω­λά­κης και Φώτιος Τάγαρης).

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.