Ρεπορτάζ

Μισθώνει ταξί για την μεταφορά μαθητών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Αμεση είναι η ανταπόκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διαμαρτυρία 6 κατοίκων των Λαέρμων τα 8 τέκνα των οποίων φοιτούσαν σε σχολείο που διέκοψε την λειτουργία του.
Πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κοινοποιήθηκε προς ενημέρωση εξώδικη διαμαρτυρία 6 γονέων προς τον Δήμο Ρόδου οι οποίοι εξέθεσαν ότι ήδη από το έτος 1999 προέβη σε αναστολή και κατ’ επέκταση σε παύση η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, ελλείψει μαθητών.

Οι μαθητές ενεγράφησαν στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο της Λάρδου και εξαιτίας της αδυναμίας των γονέων να μεταφέρουν τα τέκνα τους από και προς το σχολείο της Λάρδου και κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Δήμο Ρόδου και τη Δημοτική Ενότητα Λίνδου, είχε τοποθετηθεί ένα λεωφορείο αρχικώς με μοναδικό δρομολόγιο από Λάερμα προς Λάρδο και από Λάρδο προς Λάερμα, προκειμένου να εξυπηρετείται η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο στην Λάρδο. Μάλιστα, λίγο αργότερα προστέθηκαν επί πλέον δρομολόγια στο εν λόγω λεωφορείο, ήτοι από Πεύκους προς Λίνδο και από Λίνδο προς Πεύκους καθώς επίσης και από Πυλώνα προς Κάλαθο και από Κάλαθο προς Πυλώνα, για τη διευκόλυνση και άλλων γονέων για τη μεταφορά των παιδιών τους στο ως άνω σχολείο.
Αρχικώς όλα έβαιναν καλώς, ώσπου ο Δήμος Ρόδου τοποθέτησε στη θέση του οδηγού του εν λόγω λεωφορείου έναν απλό εργάτη του Δήμου, ο οποίος φέρεται να υπήρξε αμελής ως προς την φροντίδα του λεωφορείου, καθώς δεν ενημέρωνε εγκαίρως για μηχανολογικές ή άλλες βλάβες του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να χρειάζεται να παραμείνει στο συνεργείο αυτοκινήτων για πολλές ημέρες και ως εκ τούτου να χάνουν τα παιδιά την παρακολούθηση των μαθημάτων τους στο σχολείο.
Είχε ζητηθεί από τον Δήμο Ρόδου επανειλημμένως τόσο από τον ίδιο τον οδηγό του λεωφορείου, όσο και από τους γονείς να τοποθετηθεί συνοδός στο λεωφορείο, ώστε τα παιδιά να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο, χωρίς, ωστόσο ανταπόκριση.
Η Περιφερειακή Αρχή ενέσκηψε στο ζήτημα και αφού διαπίστωσε ότι είναι ασύμφορη η διαδικασία δρομολόγησης λεωφορείου κίνησε διαγωνισμό για την μίσθωση ταξί προς εξυπηρέτηση των παιδιών.
Ηδη έχει συνταχθεί η σχετική προκήρυξη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου